Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zmiana zegarów a czujnik

Featured Replies

Napisano

Witam

Chcę wstawić sobie zegary od una ze wskaźnikiem temperatury i tutaj moje pytanie: Czy muszę wymienić także czujnik temperatury?

Oraz drugie: Jeśli dostane gdzieś licznik z obrotomierzem, to skąd 1.0 fire pobiera dane odnośnie obrotów?

Dzięki za pomoc

pozdrawiam

Napisano

zmienić czujnik w głowicy a 1.0 pobiera sygnał na obrotek z cewki

Napisano
  • Autor

dziękuję bardzo, zabieram się za szukanie odpowiednich zegarów. Właśnie znalazłem na fiatuno.pl odpowiedni artykuł.

Napisano

> dziękuję bardzo, zabieram się za szukanie odpowiednich zegarów. Właśnie znalazłem na fiatuno.pl

> odpowiedni artykuł.

Może takie chcesz?

z mk1, ale one nie są tanie :D

Napisano

i co z nimi zrobi? na półce sobie postawi, żeby kurz łapały?

chyba, ze będzie ambitny i deskę rozdzielczą przerobi, żeby je do MkII wsadzić

Napisano

co to znaczy nie sa tanie ? ostatnio takie digitale na allegro za 100 poszly...to ze jakas firma od 3 lat wystawia je za 350 nie znaczy ze znajdzie sie kiedys na nie kupiec smile.gif

Napisano

może potanieją, bo jakieś 2 lata temu widziałem za 350 z Turbo i za 300 'zwykłe' digitale

mało kto jeździ MkI, a jeszcze mniej dokładałoby tyle kasy w sam zestaw wskaźników

Napisano

> co to znaczy nie sa tanie ? ostatnio takie digitale na allegro za 100 poszly...

był nawet taki licznik digital, który za 50 poszedł ok.gif

Napisano

> i co z nimi zrobi? na półce sobie postawi, żeby kurz łapały?

> chyba, ze będzie ambitny i deskę rozdzielczą przerobi, żeby je do MkII wsadzić

przecież napisałem, ze są z mk1. Ja tam na bieżąco z uniakami nie jestem i nie wiem kiedy było mk1/2 270751858-jezyk.gif

Napisano

> co to znaczy nie sa tanie ? ostatnio takie digitale na allegro za 100 poszly...to ze jakas firma od

> 3 lat wystawia je za 350 nie znaczy ze znajdzie sie kiedys na nie kupiec

Myślałem o cenie z zakresu 130-150. No to jest stosunkowo drożej niż analogi które kosztują tyle co flaszka przeciętnej wódki :D

Napisano

a są dostępne gdziekolwiek digitale do mk2?? cfaniak.gif

Napisano

> a są dostępne gdziekolwiek digitale do mk2??

nie, ale podobno ktoś zamontował digitale do mkII...

Napisano

> a są dostępne gdziekolwiek digitale do mk2??

tylko w MkI były digitale, ale jak masz czas i pomysł, to kup druga dechę i wykonaj dobrą rzeźbę, żeby wsadzić digitala, a potem tylko szybka przekładka wink.gif

Napisano
  • Autor

> tylko w MkI były digitale, ale jak masz czas i pomysł, to kup druga dechę i wykonaj dobrą rzeźbę,

> żeby wsadzić digitala, a potem tylko szybka przekładka

Szpachla szpachla i jeszcze raz szpachla:P

Odnośnie zegarów i innych części to zajeżdżając do znajomego na złomowiec kupuję to co chcę (jeśli znajdę ) po 1zł za kg, także jeśli nawet znalazłbym takie digitale to zapewne je ominę wink.gif

Napisano

> Szpachla szpachla i jeszcze raz szpachla:P

> Odnośnie zegarów i innych części to zajeżdżając do znajomego na złomowiec kupuję to co chcę (jeśli

> znajdę ) po 1zł za kg, także jeśli nawet znalazłbym takie digitale to zapewne je ominę

to weź dla mnie, chętnie odkupię i na pewno na tym nie stracisz ok.gif

wiadmo, że do uno mk2 licznik z mk1 nie wejdzie bez przeróbki, tak samo jak z poloneza czy punto1, z tą róznicą, że zdjęć licznika z uno mk1 wsadzonego w deskę mk2 nie widziałem

Napisano
  • Autor

nie ma problemu jeśli tylko taki znajdę to na pewno wezmę, bo jak wiadomo to złomowiec i trzeba samemu szukać wszystkiego

Napisano

Zapożyczone z innego forum mam nadzieje, że nikt się nie pogniewa zlosnik.gif

039e31174f9410c1gen.jpg

Napisano

> Zapożyczone z innego forum mam nadzieje, że nikt się nie pogniewa

Fajne, z czego to?

Napisano

> Fajne, z czego to?

zegary digitale z UT MK I...ladnie dopasowane do deski MK II

Napisano

> zegary digitale z UT MK I...ladnie dopasowane do deski MK II

Nawet nie wiedziałem, że takie były. Ciekawe po ile to teraz chodzi?

Napisano

to nie z ut tylko z sx

Napisano

to są 'zwykłe' digitale, nie ma temperatury i ciśnienia oleju obok paliwa i temperatury płynu i brak ponad obrotomierzem wskaźnika ciśnienia doładowania

niezła rzeźba! claps.gifclaps.gifclaps.gif

Napisano
  • Autor

chłopaki kolejny problem bądź nie, mam tylko 4 kostki do licznika a jest 5 wejść na te kostki... co z tym fantem zrobić?

miałem licznik tylko z lampką sygnalizującą przegrzanie silnika a teraz zamontowałem licznik ze wskaźnikiem, ogólnie to w poprzednim też było 5 wejść a tylko 4 były podłączone.

Dzięki z góry za pomoc

Napisano

> chłopaki kolejny problem bądź nie, mam tylko 4 kostki do licznika a jest 5 wejść na te kostki... co

> z tym fantem zrobić?

> miałem licznik tylko z lampką sygnalizującą przegrzanie silnika a teraz zamontowałem licznik ze

> wskaźnikiem, ogólnie to w poprzednim też było 5 wejść a tylko 4 były podłączone.

> Dzięki z góry za pomoc

w piątej kostce jest tylko kabel od kontrolki wtrysku (tzw marchewa ze względu na kształt piktogramu) nie w każdej wersji to było i nie ma sie czym przejmować, ja mam 1,4 z 98r i też mam 4 kostki do licznika ok.gif

Napisano

> w piątej kostce jest tylko kabel od kontrolki wtrysku (tzw marchewa ze względu na kształt

> piktogramu) nie w każdej wersji to było i nie ma sie czym przejmować, ja mam 1,4 z 98r i też

> mam 4 kostki do licznika

Zgadza się. A ja sobie dorobiłem tę piątą kostkę i wykorzystałem wolne lampki do dodatkowych sygnalizacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.