Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] napięcie po stacyjce gdzieś koło lusterka

Featured Replies

Napisano

Cześć, i szybkie pytanko.

Czy jest gdzieś koło lusterka centralnego w AG dostęp do zasilania po stacyjce? Do lampek nie dochodzi może?

Napisano

> Czy jest gdzieś koło lusterka centralnego w AG dostęp do zasilania po stacyjce? Do lampek nie dochodzi może?

Do lampek dochodzi plus ale napięcie ma już w momencie otwarcia drzwi przez CZ. Zapala się lampka oświetlenia wnętrza.

Osobiście mam podpięte urządzonko w ten sposób.

P.S

Kamerkę się kupiło? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Do lampek dochodzi plus ale napięcie ma już w momencie otwarcia drzwi przez CZ. Zapala się lampka

Ale nie od drzwi tylko ma się pojawić po przekręceniu stacyjki.

> Kamerkę się kupiło?

893goodvibes.gif yeaaa

Napisano

> Ale nie od drzwi tylko ma się pojawić po przekręceniu stacyjki.

Jak CI napisał Cent, masz poprowadzony plus, a pojawianie się napięcie sterowane jest minusem --> czyli masą.

Tylko nie jestem pewien czy ten plus jest cały czas aktywny.

Nie lepiej sobie pociągnąć oddzielną wiązkę??

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Jak CI napisał Cent, masz poprowadzony plus, a pojawianie się napięcie sterowane jest minusem --

> Tylko nie jestem pewien czy ten plus jest cały czas aktywny.

Ważne żeby był aktywny gdy stacyjka jest załączona.

> Nie lepiej sobie pociągnąć oddzielną wiązkę??

> PZDR VEN

No nie lepiej bo trzeba się narobić z prowadzeniem kabla co równoznaczne z dość sporym rozbebeszaniem. wink.gif

Napisano

> Tylko nie jestem pewien czy ten plus jest cały czas aktywny.

Nie jest. Po zamknięciu auta plus zanika grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Nie jest. Po zamknięciu auta plus zanika

Eee no to o kant d.. rozbić taki "plus" wink.gif

Nie ma innego plusa? Na pewno trza rwać tapicerkę? icon_eek.gif

Napisano

> Eee no to o kant d.. rozbić taki "plus"

> Nie ma innego plusa? Na pewno trza rwać tapicerkę?

Chyba najlepiej będzie jak to sprawdzisz smile.gif Bo ja bym dał sobie rękę obciąć ze plus nie zanika po zamknięciu auta, co najwyżej masa smile.gif Ale ja mam eFkę, więc głowy nie dam że tak jest w G, ale rękę tak smile.gif

Napisano

>Bo ja bym dał sobie rękę obciąć ze plus nie zanika po

> zamknięciu auta, co najwyżej masa

Też tak właśnie mi się wydaję.

Masa jest podawana z krańcówki drzwi, gdy je otwieramy zapala się światło.

PZDR VEN

Napisano

Wyjmij lusterko i pogrzeb ręką nad podsufitką, u mnie tam walają się przewody do alarmu, mikrofonu, czy czegoś tam jeszcze, powinna być wtyczka kilku-pinowa z kabelkami: czarnym "15" i czerwonym "30".

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Wyjmij lusterko i pogrzeb ręką nad podsufitką, u mnie tam walają się przewody do alarmu, mikrofonu,

> czy czegoś tam jeszcze, powinna być wtyczka kilku-pinowa z kabelkami: czarnym "15" i czerwonym

> "30".

> Pozdr.

No. I to jest pozytywna wiadomość. Uszanowanko. IThankYou.gif20.GIF

Napisano

Nie ciesz się za wcześnie, bo w polskiej wersji może nie występować, jeśli nie masz fabrycznego alarmu zintegrowanego z CZ.

Ja mam auto robione w Antwerpii dla Niemiec, tam są wszystkie kabelki, walają się rozmaite wtyczki, nawet do tego, czego nie ma...

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Nie ciesz się za wcześnie, bo w polskiej wersji może nie występować, jeśli nie masz fabrycznego

> alarmu zintegrowanego z CZ.

> Ja mam auto robione w Antwerpii dla Niemiec, tam są wszystkie kabelki, walają się rozmaite wtyczki,

> nawet do tego, czego nie ma...

> Pozdr.

Spoko. Tez robione w Raichu na rynek szwajcarski. Wtyczek ci u mnie dostatek. palacz.gif

Napisano

Ja planowałem zasilanie kamerki na stałe, ale odpuściłem sobie rzeźbienie.. Puściłem kabel od ładowarki pod dywanikiem, trytytkami przyczepiłem go nad nogami pasażera, potem pod obudową słupka i daszkiem przeciwsłonecznym. Prawie go nie widać. Jedynie ładowarka wetknięta jest na stałe ale mi to nie przeszkadza. Jak korzystam z nawigacji to po prostu używam rozdzielacza.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Wyjmij lusterko i pogrzeb ręką nad podsufitką, u mnie tam walają się przewody do alarmu, mikrofonu,

> czy czegoś tam jeszcze, powinna być wtyczka kilku-pinowa z kabelkami: czarnym "15" i czerwonym

> "30".

> Pozdr.

Po stacyjce +12V okazał się czarny, a na brązowym masa. Na czerwonym zasilanie jest nawet przy wyłączonej stacyjce.

Napisano

> Po stacyjce +12V okazał się czarny, a na brązowym masa. Na czerwonym zasilanie jest nawet przy

> wyłączonej stacyjce.

A co ja napisałem? To samo, tylko, że "zaszyfrowałem": zawsze "15"="po stacyjce" i "30"="bezpośrednio z akumulatora".

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> A co ja napisałem? To samo, tylko, że "zaszyfrowałem": zawsze "15"="po stacyjce" i

> "30"="bezpośrednio z akumulatora".

> Pozdr.

swiety.gif no widzisz coś mi deszyfrator szwankuje ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.