Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assistance - jakie macie doświadczenia z różnymi TU ?

Featured Replies

Napisano

Czas reakcji, czas załatwienia lawety, możliwość wynajęcia auta zastępczego, koszty ?

Zapraszam do dyskusji cool.gif

Napisano

> Czas reakcji, czas załatwienia lawety, możliwość wynajęcia auta zastępczego, koszty ?

> Zapraszam do dyskusji

PZU Pomoc. Nie pamiętam dokładnie, ale coś koło 50 zeta na rok. Korzystałem raz w maju zeszłego roku. Strzelił mi przewód hamulcowy pod Skoczowem na wiślance. Laweta była w pół godziny. Zawieźli mi grata do Zabrza. Z innych opcji oprócz lawety nie musiałem korzystać, bo przepakowałem rodzinkę i do auta znajomych, a ja pojechałem sam z laweciarzem. Generalnie oceniam na 5.

Napisano

Ja jak do tej pory korzystałem tylko z assistance GM. Czas od telefonu do przyjazdu lawety 30 min. Było to w sobotę i bardzo mi się spieszyło więc zastepczak sam wziąłem sobie z domu (lanosa) i pojechałem na wesele. Dzwonili do mnie później i chcieli dać zastępcze auto ale miałem wyłączony tel. W końcu dali w poniedziałek pod dom do czasu naprawy w ASO. Szybko i sprawnie, wszystko załatwione telefonicznie.

W tym czasie miałem wykupione assistance w wersji komfort również w PZU i tam mnie olali bo auto popsuło się mniej niż 50 km od domu (czyt. miejsca zameldowania)

Napisano

mBank

Awaria w Szkocji podczas powrotu ze Złombolu. Lawetę podstawili w przeciągu godziny. W związku z brakiem możliwości naprawy bez problemu zorganizowali dalsze holowanie i złomowanie pojazdu. Samochodu zastępczego nie udało się wynająć z powodu braku wypukłej kredytówki po naszej stronie. Mieli w ramach kontynuacji podróży przetransportować nas z Edynburga do Londynu. Przez 8 godzin czekaliśmy na dworcu, żeby dowiedzieć się że jednak nie są w stanie kupić biletów kolejowych. Padła propozycja załatwienia biletów na autobus, co również się nie udało. Stanęło na tym, że bilety kupiliśmy sami. Po powrocie do Polski bez problemu dostaliśmy zwrot.

Ogólnie polecam, dobre ubezpieczenie przypisane do kierowcy. W wariancie premium kosztuje coś koło 15 zł miesięcznie. Koniecznie trzeba mieć w mBanku konto. Ze zorganizowaniem pomocy poradzili sobie całkiem nieźle, choć w rozmowach z centrum obsługi czuć, że dopiero zaczynają. Problemy z organizacją biletów wynikały w zasadzie tylko z braku doświadczenia konsultantów.

Napisano

> Czas reakcji, czas załatwienia lawety, możliwość wynajęcia auta zastępczego, koszty ?

> Zapraszam do dyskusji

Fiat Assistance, podjechała laweta ~40minut zawiozła do ASO(Radziejów), o zastępczy musiałem się wykłócić bo na miejscu w ASO nie było i musieli mi podstawić zastępczy z innego miasta(Włocławek), ładnie poprosili czy mógłbym odwieźć pracownika, który przyprowadził autko zastępcze - zgodziłem się bo w sumie było mi prawie po drodze.

PZU(gratis do AC): zakopałem się na wsi po Sylwestrze w śniegu, laweta jechała ~60km, ale najpierw operator musiał znaleźć chętną lawetę bo jak laweciarze słyszeli co mają zrobić to mówili nieeeeeeeee. Auto-laweta przyjechała, spadła z drogi, zakopała się, facet poszedł do wsi, przyjechały dwa traktory, który go wciągnęły na drogę i ubiły mi drogę, cała zabawa trwała ~8h.

285694459-dscn3299.jpg

PZU(Full pakiet na PL za 122zł): Padło mi sprzęgło, przyjechała laweta, zapakowała autko na podwórku i zawiozła do ASO.

Coś jeszcze było, ale nie mogę sobie przypomnieć.

Obecnie za Full pakiet na całą Europę płacę 174zł rocznie.

Pozdrawiam BAS

post-23749-14352515307487_thumb.jpg

Napisano

Assistance Aviva - awaria, auto unieruchomione w drodze Łódź - Rawa Mazowiecka. Telefon, laweta przyjechała po ok 40 min, jechała z Łodzi (co ma dla mnie sens), transport do serwisu, podpis na kwicie i do widzenia.

NIe wyobrażam sobie nie posiadania assistance, wole zrezygnować z NNW niż z assistance.

Napisano
  • Autor

W zeszły piątek przy próbie odpalenia auta ( w garażu ) przeskoczył rozrząd. Telefon na infolinię, po rozmowie z konsultantem tzn. ok 3 minutach miałem już telefon od kierowcy lawety. Przyjechał w ciągu godziny, wyciągnął auto z garażu ( pod domem mam garaż ) wpakował furę na lawetę i zawiózł łącznie ze mną do asio.

Pod asio telefon ponownie na infolinię i w czasie kiedy zrzuciliśmy auto na plac i wróciliśmy do mnie pod dom - tam stało już auto zastępcze.

Oczywiście miałem do wyboru chyba z 4 modele jak i do wyboru wyposażenie ( z listy ).

Czas wynajęcia zastępczego - cały czas naprawy auta. cool.gif

Aha TUiR Allianz

ok.gif

Napisano

> Czas wynajęcia zastępczego - cały czas naprawy auta.

9 dni, AFAIK, w Allianz.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> 9 dni, AFAIK, w Allianz.

> mar00ha

Czekaj, aż muszę zajrzeć do OWU, na infolinii powiedzieli, że na czas cały naprawy auta niewiem.gif

Napisano

> Czekaj, aż muszę zajrzeć do OWU, na infolinii powiedzieli, że na czas cały naprawy auta

Jeżeli naprawa <=9 dni, to się zgadza. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Jeżeli naprawa

aha chyba, że w ten sposób zlosnik.gif

Napisano

PTU

Mam w pakiecie OC/AC/NNW jakiś assistance Plus - pakiet LUX.

ostatnio tak się nieszczęśliwie złożyło, że dwukrotnie, w odstepie miesiąca, musiałem korzystać z lawety.

1.) trasa Warszawa - Kołobrzeg - awaria pod Rypinem. 40 minut oczekiwania, laweta do Kołobrzegu (320km)

2) trasa jw. - awaria pod Chełmnem - oczekiwanie na lawetę 50 min - jazda do Kołobrzegu (240km)

Warunki - holowanie do 4500PLN

Napisano

allianz jaki wypas to nie wiem. Pomoc przy wymianie kola, zatrzasniete kluczyki etc. Holowanie do dowolnego serwisu auto chyba na 10 dni hmm.gif

Napisano

> Zapraszam do dyskusji

Link 4.

3 lata temu 270751858-jezyk.gif

Normalny assistance w pakiecie. Padło coś w silniku. Był 25 grudnia. Tel na infolinię. Po 3 minutach tel od laweciarza. po niecałej godzinie przyjechał. Dzieki temu że święto było i wszystko pozamykane zawiózł samochód tam gdzie ja chciałem . I nawet pod dom później odwiózł ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.