Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Pug407] Awaryjne otwieranie - unplugged

Featured Replies

Napisano

Macie jakiś sposób na otwarcie Peugeota 407, który stoi bez akumulatora i działającego zamka?

Niestety od dołu pod maskę też się nie da dostać, bo tak stoi na krawężniku. Auto ma składane elektrycznie lusterka, może tam by się dało puścić prąd, żeby otworzyć go z pilota? Jak nie tam to co innego kombinować, żeby móc otworzyć maskę?

Napisano

Wątpię aby prąd dany na kabelki od el lusterek przeszedł "wstecz" do instalacji auta poprzez przekaźniki i przełączniki.

Jedyny sposób to dostanie się jakoś pod maskę. Może da się jakoś wyjąć znaczek Lwa bez szkód w aucie?

Napisano

> Macie jakiś sposób na otwarcie Peugeota 407, który stoi bez akumulatora i działającego zamka?

Jeżeli nie da się wejść mechanicznie przez odchylenie ramki okna w drzwiach i odryglowanie kawałkiem pręta, to plus najłatwiej podać do instalacji na zacisk rozrusznika pod samochodem, który jest połączony z plusem akumulatora.

Napisano

Nie ma mozliwosci otworzenia kluczykiem ??

Sa autaa które w miejsu zamka na klamce maja zaslepki ale po ich usunieciu jest pod spodem zamek i auto mozna otworzyć.

Napisano
  • Autor

> podniesc lewarkiem auto i podpiac sie pod altka od spodu

To pierwsze o czym pomyślałem, ale będzie ciężko podnieść auto, a w szczególności tak podnieść, żeby było bezpiecznie wejść pod niego. Nawet nie znam rozmieszczenia elementów pod maską... mad.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli nie da się wejść mechanicznie przez odchylenie ramki okna w drzwiach i odryglowanie

> kawałkiem pręta,

O tym też myślałem, ale ramki drzwi są trochę zagłębione pod bocznym profilem dachu, ponadto ciężko będzie znaleźć odpowiedni pręt, żeby pociągnąć uchwyt otwierający maskę.

Napisano
  • Autor

> Nie ma mozliwosci otworzenia kluczykiem ??

Niestety zamek jest chyba zastany (przeicież po co używać skoro jest pilot sciana.gif - pół roku temu uczulałem na to), ewentualnie zamarzł, ale rozmrażacz nic nie pomógł.

> Sa autaa które w miejsu zamka na klamce maja zaslepki ale po ich usunieciu jest pod spodem zamek i

> auto mozna otworzyć.

Nie wygląda na to, szczególnie biorąc pod uwagę, że to auto jest tak skonstruowane, żeby na wszystkim oszczędzać.

Napisano

> O tym też myślałem, ale ramki drzwi są trochę zagłębione pod bocznym profilem dachu, ponadto ciężko

> będzie znaleźć odpowiedni pręt, żeby pociągnąć uchwyt otwierający maskę.

A drzwi? Ja zawsze mam w bagażniku pręt z takiego starego wieszaka do ubrań, stalowy fi4 w otulinie z pcv, jeszcze nie trafiłem model samochodu, którego bym tym awaryjnie nie otworzył zlosnik.gif.

Napisano

> Nie ma mozliwosci otworzenia kluczykiem ??

> Sa autaa które w miejsu zamka na klamce maja zaslepki ale po ich usunieciu jest pod spodem zamek i

> auto mozna otworzyć.

pewnie jest, ale lepiej pokombinowac hehe.gif

Napisano

> Wątpię aby prąd dany na kabelki od el lusterek przeszedł "wstecz" do instalacji auta poprzez

> przekaźniki i przełączniki.

> Jedyny sposób to dostanie się jakoś pod maskę. Może da się jakoś wyjąć znaczek Lwa bez szkód w

> aucie?

BMW E39 otwierałem przez halogen przeciwmgielny zlosnik.gif

ok.gif

Napisano

Masz 2 opcje:

- zadzwonić po assistance i niech się martwią,

- wykombinować coś co jest na sztywno włączone w samochodzie i wpiąć się w ten obwód. Zapytaj na Francowatych gdzie w Twoim silniku jest alternator i rozrusznik, tam będzie najprościej podać napięcie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> BMW E39 otwierałem przez halogen przeciwmgielny

czyli miales zle podlaczone halogeny[albo usterke w obwodzie]...

Napisano

> czyli miales zle podlaczone halogeny[albo usterke w obwodzie]...

niewiem.gif aku padł, wydłubaliśmy halogen rozpięliśmy kostkę, podłączyliśmy się do kostki ok.gif

pilot i auto się otworzyło alien.gif

Napisano

> aku padł, wydłubaliśmy halogen rozpięliśmy kostkę, podłączyliśmy się do kostki

> pilot i auto się otworzyło

tylko po "drugiej" stronie kostki powinien byc otwarty przekaznik oraz wlacznik-plus nie powinien miec szans dotrzec do instalacji samochodu.

Napisano

> tylko po "drugiej" stronie kostki powinien byc otwarty przekaznik oraz wlacznik-plus nie powinien

> miec szans dotrzec do instalacji samochodu.

a jak by sterowane było masą hmm.gif

no nie wiem, pamiętak jak było, jeszcze szpilki kombinowaliśmy aby wbić w złaczke i do szpilek zabki spineyes.gif

Napisano

Tak jak koledzy piszą. Tylko najlepiej nie próbować wchodzenia pod auto, które stoi na samym lewarku. Podnieś na odpowiednią wysokość i podłóż coś pod progi. Mogą być cegły, polbruk, deski, resztki starych mebli... jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby na którymś z osiedlowych śmietników nie znaleźć czegoś co by się do tego nadawało grinser006.gif Od razu pewniej się poczujesz.

Miałem zeszłej zimy taką akcję w Astrze. Plus z drugiego auta podałem po alternatorze, masę na kolektor. Co ciekawe centralny odżył dopiero po ok. 5 minutach. Na początku nie wiedziałem za bardzo o co chodzi, wszystko podłączone a auto dalej martwe. Przy podłączaniu delikatnie iskrzyło na klemach, więc wiedziałem że jest podłączone OK i prąd płynie. Wyszedłem spod auta i się z kumplem zastanawialiśmy co dalej... aż tu nagle po po 3 minutach włączyły się awaryjne, po nich syrena alarmu, a dopiero później załapał centralny.

A i jeszcze jedno zobacz czy nie masz osłony pod silnikiem. Ostatnio zaglądałem pod Fabkę i doszedłem do wniosku,że w tym roku taki numer by nie przeszedł bez zrobienia dziury w osłonie...

Napisano

> aku padł, wydłubaliśmy halogen rozpięliśmy kostkę, podłączyliśmy się do kostki

> pilot i auto się otworzyło

Nie wiem jak w peugeocie ale w lagunie II I(sprawnej) podłaczenie brzeczyka od wstecznego pod kostkę światła cofania skutkowało brakiem dzialania i informacja w komnpie o bledzie, dopiero wizyta w aso i ustawienie przez komputer uruchomiło ten brzęczyk więc z "lewym"prądem moze nie byc tak łatwo...

Napisano
  • Autor

> BMW E39 otwierałem przez halogen przeciwmgielny

Właśnie pamiętam, że czytałem o takich akcjach z oświetleniem tablicy rejestracyjnej w BMW, dlatego pytałem też o te elektryczne lusterka.

Napisano
  • Autor

> Masz 2 opcje:

> - zadzwonić po assistance i niech się martwią,

rotfl.gif

Napisano

No co? Mam w OWU awaryjne otwieranie samochodu. smile.gif

Generalnie przy obecnie panujących temperaturach nie mam wielkiego zapału do dłubania przy samochodzie. Olej i filtr pojechałem wymienić w warsztacie, sam tylko z poziomu laptopa wyklikałem sobie wymianę oleju w ECU silnika i service interval. smile.gif W drugim aucie może sam zmienię oliwkę jak kumpel z ciepłym garażem będzie jutro miał chwilkę. smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Tak jak koledzy piszą. Tylko najlepiej nie próbować wchodzenia pod auto, które stoi na samym

> lewarku. Podnieś na odpowiednią wysokość i podłóż coś pod progi. Mogą być cegły, polbruk,

> deski, resztki starych mebli... jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby na którymś z osiedlowych

> śmietników nie znaleźć czegoś co by się do tego nadawało Od razu pewniej się poczujesz.

Kobyłki mam, ale auto nie jest moje więc po co życie ryzykować :D

Generalnie bardzo kiepsko stało na krawężniku.

> Co ciekawe centralny odżył dopiero po ok. 5 minutach.

To ciekawe i dobrze wiedzieć claps.gif

Napisano

> Niestety zamek jest chyba zastany (przeicież po co używać skoro jest pilot - pół roku temu

> uczulałem na to), ewentualnie zamarzł, ale rozmrażacz nic nie pomógł.

> Nie wygląda na to, szczególnie biorąc pod uwagę, że to auto jest tak skonstruowane, żeby na

> wszystkim oszczędzać.

Weź 5 litrowy baniak z gorącą (z kranu) wodą i wlej na zamek i pod szybę w drzwiach. Spróbuj tak z dwóch stron.

Jeśli coś jest zamarznięte - to się odmrozi, a jeśli nie pomoże to i tak nic nie stracisz na eksperymencie.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za pomoc - na szczęście po wlaniu kolejnych litrów WD i odmrażacza zamek odpuścił, ale dopiero po kilkunastu godzinach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.