Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bedzie Malibu Turbo ..

Featured Replies

Napisano

Holden dzis potwierdzil, ze bedzie Malibu Turbo.

Wersja bazowa bedzie miala 2.5-litre Ecotec, 141kW (190KM). Drugim silnikiem ktory dolaczy ok 2013 bedzie Ecotec 2.0-litre turbo ok.gif i aby dobrze konkurowac z Hyundai i45/Sonato i Kia Optima moc bedzie w podobnej okolicy - 200kW (270KM).

GM-H nie ujawni wiecej danych, ale mozna spodziewac sie silnika z Caddy ATS - 201kW @ 5300rpm & 353Nm od 2400rpm. waytogo.gif

Mozliwe, rowniez ze z 200kW zrobi sie 177kW i zrobi sie bezposredni konkurent Fusion/Mondeohmm.gif - czas pokaze IMVHO

2013-Holden-Malibu-w.jpg

Napisano

a w Europie jak zwykle lipa nie dość że i40 i optima ma tylko 2.0 170km to pewnie w malibu też nie zobaczymy tego turbo. O ile chevroleta rozumiem bo w końcu jest jeszcze opel jako marka premium smile.gif to nie rozumiem kia czemu na Europe nie dali swojego turbo tylko diesle na które powoli szal mija i benzynę 2,0 170km ktora delikatnie mówiąc jest jako minimum do tego auta np.w opcji z automatem

Napisano

> a w Europie jak zwykle lipa nie dość że i40 i optima ma tylko 2.0 170km to pewnie w malibu też nie

> zobaczymy tego turbo. O ile chevroleta rozumiem bo w końcu jest jeszcze opel jako marka

> premium to nie rozumiem kia czemu na Europe nie dali swojego turbo tylko diesle na które

> powoli szal mija i benzynę 2,0 170km ktora delikatnie mówiąc jest jako minimum do tego auta

> np.w opcji z automatem

Z bardzo prostej przyczyny. Optima nie jest skierowana na EU. Wprowadzili ja tak przy okazji. Zobacz, ze nawet kombi nie ma bo i op co w USA nikt by nie kupil. Poza tym 170KM to jest minimum do auta? Zobacz na insignie i mondeo ile KM maja podstawowe silniki. Poza tym te auta sa za drogie. Wolalbym np Forda Mondeo po programie demo 2.0 tdci 140KM 20k taniej od nowej Optimy.

Koreance beda walcz w klasie kompakt a Optima jest raczej przy okazji.

Napisano

> Holden dzis potwierdzil, ze bedzie Malibu Turbo.

W PL nie będzie angryfire.gif

Podobnie jak nie było takiej Epici:

285705280-holden1_69.jpg

post-50925-14352515358384_thumb.jpg

Napisano

z tego co pamiętam to ma być wersja optimy kombi tylko później, tak jak w przypadku i40 pierwsze było kombi a potem sedan. Co do silników to mnie nie chodzi o to jakie silniki są podstawowe i widnieją w cennikach jako najtańsze tylko takie jakie dają radę w samochodzie. Stąd np. nie interesuje mnie silnik 1,4 tsi w superbie bo tam za minimum uznaje 1,8 tsi podobnie w kia ten 2,0 to dla mnie minimum. Mam nadzieje że podejście kia zmieni się w stosunku do Europy, a opieram swoją tezę na rozpoczęciu produkcji w Czechach i na Słowacji.

Napisano
  • Autor

> a w Europie jak zwykle lipa nie dość że i40 i optima ma tylko 2.0 170km to pewnie w malibu też nie

> zobaczymy tego turbo.[...]

Zobaczymylizak.gif - ma byc globalny w przeciwienstwie do Hyundai/Kia, gdzie sa lokalne specs.

I30 ma miec u mnie 1.6GDI w wersji bazowej, czyli chyba ten sam silnik co bedzie w EU... Zobaczymy jak mowiehmm.gif

Napisano

> Zobaczymy - ma byc globalny w przeciwienstwie do Hyundai/Kia, gdzie sa lokalne specs.

Lexus GS też jest globalny, ale w Europie nie będzie oferowany GS 350. Tylko GS 250 i GS 450h.

Napisano

> Ojjj, jakby to fajnie było, np Malibu Turbo 2,0 o mocy ok. 250 koni

Zakładam się, że w PL nie budiet cfaniaczek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.