Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra C - wybór silnika

Featured Replies

Napisano

> Ile pali lpg ? Jak z osiągami ? Szczególnie pytam o wyprzedzanie ?

Powiem tak. Z 20 kkm spalanie wynosi 32,5 zł na 100 km. Wychodzi to około 10,9 l LPG a reszta to bena. Nie zauważam różnicy w mocy silnika. Chodzi na gazie jak na benie. Jedyna wada to praca silnika. Ze względu na mało miejsca wtryskiwacze są umieszczone na tej pokrywie od silnika. Efekt jest taki jakbym na gnojóce pomykał. Ale w środku jest cichutko. Ten samochód naprawdę jest przyjemny zarówno dla oka jak i dla jazdy. Polecam bardzo ten model.

pozdrawiam

Boa

Napisano

> Wystarcza Ci 1.8 ? Masz wersję 122km ?

Ujezdzam 1.8 122KM ... Jakis czas temu cialem sie z honda accord 1.8 136 KM i o dziwo szlismy leb w leb ... az do 210 km/h (max)..

Auto nie jest demonem predkosci, ale jestem bardzo zadowolony ze stosunku dynamiki i spalania. Do normalnej jazdy wystarczy. Do "berserker mode" troche brakuje...

Napisano

> Ujezdzam 1.8 122KM ... Jakis czas temu cialem sie z honda accord 1.8 136 KM i o dziwo szlismy leb w

> leb ... az do 210 km/h (max)..

> Auto nie jest demonem predkosci, ale jestem bardzo zadowolony ze stosunku dynamiki i spalania. Do

> normalnej jazdy wystarczy. Do "berserker mode" troche brakuje...

Jakie spalanie zanotowałeś u siebie ? Miałeś okazję jeździć wersją 2.2 147KM ?

Napisano

> Jakie spalanie zanotowałeś u siebie ? Miałeś okazję jeździć wersją 2.2 147KM ?

Bywaly trasy, na ktorych na komputerze benzynowym bylo 6.3l /100 km, co dawalo ok. 7.5 l LPG/100 km.... bywaly tez takie, ze spalaniem 15 l LPG/100 km....

W ruchu miejskim mam zazwyczaj 11 l LPG/100 km ... gdy jezdze troszke bardziej energicznie to jest to ok. 13 l LPG/100 km ...

Srednio mniej wiecej 9,5 l LPG/100 km ....

Co do 2.2 147KM, ogladalem nawet jedna astre II bertone z tym silnikiem, ale dzwiek sieczkarni pod maska (rozrzad na łańcuchu i luźny łańcuch) skutecznie odstraszyly mnie od tego auta....

Nastepnie zadzwonilem do mojego nadwornego mechanika i powiedzial, zeby trzymac sie z dala od tej jednostki napedowej...

Wiec odpuscilem i skupilem sie na szukaniu czegos z Z18XE.

Napisano

> Bywaly trasy, na ktorych na komputerze benzynowym bylo 6.3l /100 km, co dawalo ok. 7.5 l LPG/100

> km.... bywaly tez takie, ze spalaniem 15 l LPG/100 km....

Spory rozrzut ale auto swoje waży.

> W ruchu miejskim mam zazwyczaj 11 l LPG/100 km ... gdy jezdze troszke bardziej energicznie to jest

> to ok. 13 l LPG/100 km ...

> Srednio mniej wiecej 9,5 l LPG/100 km ....

Sądzę że to dobry wynik jak na auto tego segmentu.

> Co do 2.2 147KM, ogladalem nawet jedna astre II bertone z tym silnikiem, ale dzwiek sieczkarni pod

> maska (rozrzad na łańcuchu i luźny łańcuch) skutecznie odstraszyly mnie od tego auta....

> Nastepnie zadzwonilem do mojego nadwornego mechanika i powiedzial, zeby trzymac sie z dala od tej

> jednostki napedowej...

Może wiesz dlaczego tak Ci doradził ?

> Wiec odpuscilem i skupilem sie na szukaniu czegos z Z18XE.

Jesteś zadowolony ? Nie musisz się przeżegnać przy wyprzedzaniu tak od około 90-100 km/h ?

Napisano

> Spory rozrzut ale auto swoje waży.

Te 15l LPG/100 km to jazda z predkosciami bardzo autostradowymi i nieustannym butowaniu do odciecia przy wyprzedzaniu....

> Sądzę że to dobry wynik jak na auto tego segmentu.

> Może wiesz dlaczego tak Ci doradził ?

Podobno silnik ma nieustanne problemy z rozrzadem... Mechanik wspominal takze cos o smarowaniu, ale nie pamietam o co chodzilo...

> Jesteś zadowolony ? Nie musisz się przeżegnać przy wyprzedzaniu tak od około 90-100 km/h ?

Jestem bardzo zadowolony.... wyprzedzanie, tak do 140 km/h nie sprawia wiekszych problemow i nie trwa wieki.... pozniej juz jest gorzej..

Przydalby sie jednak 6-ty bieg, bo na 5-tce przy tych 140 km/h sa dosc wysokie obroty, co oczywiscie skutkuje spalaniem frown.gif

A jezdzi to tak:

Napisano

> Jakie spalanie zanotowałeś u siebie ? Miałeś okazję jeździć wersją 2.2 147KM ?

Ja jeżdżę zagazowaną 2,2 i jestem bardzo zadowolony ok.gif Dynamika optymalna do tej budy, jest już czym wyprzedzać, silnik bardzo elastyczny jak na wolnossącą benzynę. Co do spalania mam średnią z 4 tys km 11l/lpg (50/50 miasta trasa), wg kompa benzynowego 8,5l przy prędkości średniej kolo 45km/h. Na trasie pali 10l lpg, po mieście nawet 13-14 potrafi wciągnąć bez większego problemu. 1,8 122km jest wg mnie za słaba do tej budy, do spokojnej jazdy da radę ale jak oczekujesz osiągów lepszych to zdecydowanie 2,2 albo 2,0T, ale tego ciężko upolować. Ja się po 3 miesiącach poddałem i kupiłem 2,2

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.