Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna 1.9dCi - z której + ? PILNE!

Featured Replies

Napisano

Panowie!

Wielka prośba, mam zakupić sąsiadce akumulator do Laguny 1.9dCI (Laguna IphII 2000r)

Z której strony jest +, jak się patrzy po podniesieniu maski??

Napisano

> Panowie!

> Wielka prośba, mam zakupić sąsiadce akumulator do Laguny 1.9dCI (Laguna IphII 2000r)

> Z której strony jest +, jak się patrzy po podniesieniu maski??

Jeśli tak jak u mnie fabrycznie varta dawał swoje bateryjki to proszz

Napisano
  • Autor

> Jeśli tak jak u mnie fabrycznie varta dawał swoje bateryjki to proszz

cholera..sam już nie wiem - Twój link pokazuje, że plus jest prawy, z kolei popatrzyłem na zdjęcia takich aut na otomoto i widac plus lewy....nie będę ryzykował, po pracy sam zajrzę pod maskę auta sąsiadki...

Napisano

> cholera..sam już nie wiem - Twój link pokazuje, że plus jest prawy, z kolei popatrzyłem na zdjęcia

> takich aut na otomoto i widac plus lewy....nie będę ryzykował, po pracy sam zajrzę pod maskę

> auta sąsiadki...

plus jest z lewej strony jak stoisz przodem do maski, ale akumulator jest odwrócony biegunami w kierunku grodzi, czyli jak obrócisz frontem do siebie to plus jest z prawej, masz link gdzieś do tej aukcji?

Napisano
  • Autor

> plus jest z lewej strony jak stoisz przodem do maski, ale akumulator jest odwrócony biegunami w

> kierunku grodzi, czyli jak obrócisz frontem do siebie to plus jest z prawej, masz link gdzieś

> do tej aukcji?

Dzisiaj odpalałem to auto sąsiadki kablami od mojego akumulatora i wydaje mi się, że aku był biegunami do przodu a nie do grodzi, tak jak w tym ogłoszeniu (co prawda to dTi, nie wiem, czy jest różnica w akumulatorze...) Tak czy siak boję się ryzykować, sprawdzę w jej aucie... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Dzisiaj odpalałem to auto sąsiadki kablami od mojego akumulatora i wydaje mi się, że aku był

> biegunami do przodu a nie do grodzi, tak jak w tym ogłoszeniu (co prawda to dTi, nie wiem,

> czy jest różnica w akumulatorze...) Tak czy siak boję się ryzykować, sprawdzę w jej aucie...

jeden

dwa

niewiele w tym roczniku jest dci a spośród nich niewielu chwiali się co pod maską, powyżej masz dwa przykłady dci i w obydwu jest inaczej niż w dti

Napisano
  • Autor

> We francuzach zawsze jest prawy plus

A wcale, że nie zlosnik.gif Odpalałem dziś z kabli też Cytrynę Picasso....plus jest z lewej, co ciekawe, akumulator jest pod siedzeniem, a pod maską nie znalazłem zacisków prądowych screwy.gif...trzeba było podnieść siedzenie kierowcy, podpiąć moje kable (dobrze, że mam długie - własnej roboty zlosnik.gif) i ja wciskałem sprzęgło przez otwarte drzwi a sąsiad z fotela pasażera kręcił rozrusznikiem hehe.gif

Dziwny samochód....pomijam już to, że odpalił, popracował z 5 minut i zgasł....diesel icon_rolleyes.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jeden

> dwa

> niewiele w tym roczniku jest dci a spośród nich niewielu chwiali się co pod maską, powyżej masz dwa

> przykłady dci i w obydwu jest inaczej niż w dti

ok.gifok.gif dzięki, czyli jednak prawy +

Napisano

A dupa, plus jest zawsze z prawej, a rozruzniasz go jak masz sciane z biegunami przed soba !!

Napisano

> A dupa, plus jest zawsze z prawej, a rozruzniasz go jak masz sciane z biegunami przed soba !!

kolega podał przykład aukcji gdzie nie zawsze jest z prawej

Napisano

Od tygodnia jestem mocno na czasie, bo ida jak woda, jeszcze sie nie trafil L+ we Francuzie...

Napisano

> aż kiedyś przyjedzie taki dti z lewym jak w aukcji

Moze przekladka z anglika wink.gif

Napisano

> Nie ma opcji

Ja nie mówię że jest, tyle że: albo to fotomontaż albo yeti wśród aku biglaugh.gif

Napisano

albo poprostu blad w katalogu... A tych ich naprawde duuzo...

Napisano
  • Autor

> A dupa, plus jest zawsze z prawej, a rozruzniasz go jak masz sciane z biegunami przed soba !!

Dobra, dajmy spokój. Wychodzi, że w Lagunie o którą pytam jest prawy +.

A powiedz mi jeszcze wracając do tej Cytryny Picasso - tam żabojady nie przewidziały opcji awaryjnego odpalenia z kabli???? Bo szukałem i nie znalazłem zacisków prądowych pod maską, a aku jest pod siedzeniem kierowcy...

Napisano

niestety, nie spotkalem sie wogole z taka opcja by wyprowadzenia gdzies pod maska bywaly..

Napisano
  • Autor

> niestety, nie spotkalem sie wogole z taka opcja by wyprowadzenia gdzies pod maska bywaly..

Fordy mają grinser006.gif

Firmowy Transit ma aku pod fotelem kierowcy, ale gruby zacisk + ma wyprowadzony pod maskę, minus podpinasz np. pod ucho silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.