Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przewodny wodne- polecane firmy.

Featured Replies

Napisano

Koledzy mam pytanie,dajcie namiar moze byc sklep www/allegro z pewnymi przewodami wodnymi.

Bo sprawa wyglada tak:

od zalozenia instalacji byly przewody,ktore przetrwaly chyba 8lat.Niestety nie wiem,jakie gazownik zalozl.

Pozniej ja zmienilem(jakies na metry),bo ze starosci ciekly.Minely 2-3 lata i znowu ciekna.Kurde to przeginka,chyba sa jakies przewody,ktore chociaz z 5lat przetrwaja.

Napisano
  • Autor

> Parker.

Chyba na to się zdecyduje.Najwięcej zebrał dobrych opinii.

Muszę popatrzeć jaki aktualnie mam przewód.Coś mi się zdaję,że to właśnie semperit czerwona.gif

Napisano
  • Autor

> Lepszy semperit niż fagumit.

Możliwe,ale mimo wszystko 2lata z lekkim hakiem, to dużo za mało moim zdaniem.

Napisano

Ja polecam semperit - w skodzince wymieniłem bo stare sparciały i było elegancko.

Ale zwróć uwagę na trójniki - moje były plastykowe, i po latach, mimo wyczyszczenia - ciekły. Myślę sobie... co jest ?

Obejrzałem, i doszedłem do wniosku, że tworzywo zrobiło się jakieś "śliskie" i nawet zaciśnięty na chama wąż potrafił dać się obrócić. Po wymianie na najtańsze metalowe zero problemu.

Napisano

> Możliwe,ale mimo wszystko 2lata z lekkim hakiem, to dużo za mało moim zdaniem.

Fagumity po 2 latach pękają jak cienki plastik ...

Semperity dają radę i 6-7 lat, co dalej nie wiem ...

Zastawiam się nad innym rozwiązaniem - przewody silikonowe, a oplot zrobić samemu z taśmy, którą wkłada się pod tynk w miejscach narażonych na pękanie. Jak pękł mi kort w przewodzie wodnym i rura spęczniała to oplotłem na zewnątrz w taki właśnie sposób. Dodam, że sama guma była szczelna. Po około roku znalazłem zamiennik fagumita i wymieniłem, ale po pół roku wyglądał gorzej niż ta stara z wykonanym przeze mnie oplotem ...

Napisano

Jesienią szukałem w swojej ,,metropolii" czegoś innego niż fagumit, bo ten momentalnie parcieje i dostaje drobnych pęknięć. Trzy dni latania po wszystkich sklepach motoryzacyjnych i wszędzie tylko fagumit. W końcu gdzieś, w małym sklepiku końcówka 1,5m węża innej firmy. Czułem się jak heros. Znalazłem, kupiłem, zwyciężyłem.

I jak tu żyć? hehe.gif

Napisano

Parker ok.gif

reszta poległa na testach po montażu webasto biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.