Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z alarmem

Featured Replies

Napisano

Witam. Otóż od kilku dni zauważyłem, że alarm załącza mi się bez żadnego powodu. Zamykam auto i po kilku minutach alarm już wyje, i tak za każdym razem. Alarm mam "Meta" dokładany w ASO. Może miał ktoś z was coś podobnego, gdzie szukać przyczyny bo jest to naprawdę uciążliwe.

Napisano

> Witam. Otóż od kilku dni zauważyłem, że alarm załącza mi się bez żadnego powodu. Zamykam auto i po

> kilku minutach alarm już wyje, i tak za każdym razem. Alarm mam "Meta" dokładany w ASO. Może

> miał ktoś z was coś podobnego, gdzie szukać przyczyny bo jest to naprawdę uciążliwe.

Pierwszy podejrzany to zwykle syrenka której zawartość zwyczajnie potrafi gnić.

Napisano

> Witam. Otóż od kilku dni zauważyłem, że alarm załącza mi się bez żadnego powodu. Zamykam auto i po

> kilku minutach alarm już wyje, i tak za każdym razem. Alarm mam "Meta" dokładany w ASO. Może

> miał ktoś z was coś podobnego, gdzie szukać przyczyny bo jest to naprawdę uciążliwe.

Mam podobnie, z tym że wyje nie od razu a dopiero jak temperatura spadnie dużo poniżej -20, czyli przeważnie w środku nocy. Ponieważ samochód nocuje w garażu (blaszak), to teraz zamykam go nie z pilota a przekręcając klucz w zamku. Podejrzewam akumulator o zbyt niskie napięcie. Ale rano odpala bez większych problemów, więc może to nie to.

Napisano
  • Autor

> Mam podobnie, z tym że wyje nie od razu a dopiero jak temperatura spadnie dużo poniżej -20, czyli

> przeważnie w środku nocy. Ponieważ samochód nocuje w garażu (blaszak), to teraz zamykam go nie

> z pilota a przekręcając klucz w zamku. Podejrzewam akumulator o zbyt niskie napięcie. Ale rano

> odpala bez większych problemów, więc może to nie to.

Też podejrzewałem akumulator ale wykluczyłem bo nawet jak go doładowałem to i tak alarm się załączył. Jutro sprawdzę jeszcze syrenkę jak pisał kolega Hipo.

Napisano

Czy piknięcie przy otwieraniu, oznacza że alarm się uaktywnił w nocy ?

Napisano

Miałem podobny problem. Sprawdź, w jaki sposób podłączone są przewody do zasilania alarmu. Jeżeli przewody są podpięte do instalacji auta za pomocą plastikowych złączek to w tym tkwi problem. Należy te złączki usunąć i zlutować te połączenia. cool.gif

Napisano
  • Autor

> Czy piknięcie przy otwieraniu, oznacza że alarm się uaktywnił w nocy ?

Dokładnie tak. Piknięcie przy otwieraniu oznacza że alarm wył.

Napisano

U mnie dzisiaj stało się podobnie.A nastąpiło to zjawisko po montażu naładowanego akumulatora.Podejrzewam że wina leży po stronie nie skalibrowania okien po wymianie akumulatora.Gdzieś czytałem że po wymianie aku powinno się to zrobić. Chodzi chyba o czujnik dociskowy szyby w oknach.Ja nie mogłem ze względu na zamarznięte szyby.Zamarznięty mam też zamek od strony kierowcy (nie mogę włożyć klucza ale drzwi się otwierają).Zamknąłem na klucz od pasażera, i jutro wystawiam na słoneczko,zobaczymy co to da.

Napisano
  • Autor

> U mnie dzisiaj stało się podobnie.A nastąpiło to zjawisko po montażu naładowanego

> akumulatora.Podejrzewam że wina leży po stronie nie skalibrowania okien po wymianie

> akumulatora.Gdzieś czytałem że po wymianie aku powinno się to zrobić. Chodzi chyba o czujnik

> dociskowy szyby w oknach.Ja nie mogłem ze względu na zamarznięte szyby.Zamarznięty mam też

> zamek od strony kierowcy (nie mogę włożyć klucza ale drzwi się otwierają).Zamknąłem na klucz

> od pasażera, i jutro wystawiam na słoneczko,zobaczymy co to da.

Ja dzisiaj rozebrałem syrenkę i nic niepokojącego nie zauważyłem. Dopiero w sobotę będę grzebał głębiej bo mroźno troche.

Napisano

Teraz już jest sprawa wyjaśniona

A mianowicie dla wiadomości dla potomnych i potrzebujących informuję

Powodem słyszalnego po kilkunastu sekundach dzwięku BIP (szybko,chyba razy 4);oraz takiego samego + mrugnięcie kierunkami (przy rozbrajaniu z pilota) OKAZAŁA się słaba bateria pilota. Wprawdzie dioda na pilocie nie wskazywała potrzeby wymiany ale wizyta u Zegarmistrza i badanie w testerze wyjaśniło sprawę.

Bateria wymieniona, Stilonek podczas zazbrajania spokojny

I kto by pomyślał że to takie inteligentne auto

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.