Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mróz a awarie skrzyń biegów

Featured Replies

Napisano

Wyjaśnijcie mi o co chodzi, że przy mrozach jakie mamy obserwuję co chwila pod samochodami plamy oleju? Na osiedlu co chwila widzę jak ktoś zostawia kałużę. O co kaman ? Za szybko chcą ruszyć na zmarzniętej skrzyni ?

Napisano

zamarznięta odma i olej wywala z silnika, albo zamarznięty filtr paliwa i wywala ropę hmm.gif

Napisano
  • Autor

> zamarznięta odma i olej wywala z silnika, albo zamarznięty filtr paliwa i wywala ropę

na tyle by była zamarznięta, że jak sąsiad wraca z centrum do chaty to rzyga jeszcze na osiedlu ? jak samochód wróci z serwisu to podpytam co mu się w rolce posypało. Poza tym jeśli z silnika, to chyba kontrolka ciśnienia oleju by się zapaliła, a tu nic...

Napisano

> Poza tym jeśli z silnika,

> to chyba kontrolka ciśnienia oleju by się zapaliła, a tu nic...

zapali się, jak już stan będzie grubo poniżej minimum, to to nierzadko ponad 2litry

Napisano

> Wyjaśnijcie mi o co chodzi, że przy mrozach jakie mamy obserwuję co chwila pod samochodami plamy

> oleju? Na osiedlu co chwila widzę jak ktoś zostawia kałużę. O co kaman ? Za szybko chcą ruszyć

> na zmarzniętej skrzyni ?

Ja tak miałem ze 2 zimy temu jak auto stało nieużywane. Później chrup i nie było uszczelniacza półosi shocked.gif

Napisano

jesteś pewny że to zawsze olej? U mnie stilo przy mrozach zaczęło popuszczać płyn chłodniczy zlosnik.gif

Napisano

> zapali się, jak już stan będzie grubo poniżej minimum, to to nierzadko ponad 2litry

Coś w ten deseń - do wczoraj było dobrze, wróciłem nad ranem, a tu olej na wydechu, plama pod spodem itd. Jutro serwis. Dziwna ta zima - gorsze bywały i jakoś bez atrakcji.

PS - w biurowcu na dole mamy oddział PeKaO. Podjazd upstrzony plamami z oleju, czego wcześniej nie widziałem, a kilka zim minęło.

Napisano
  • Autor

> jesteś pewny że to zawsze olej? U mnie stilo przy mrozach zaczęło popuszczać płyn chłodniczy

organoleptycznie sprawdzone wink.gif

Napisano

> zapali się, jak już stan będzie grubo poniżej minimum, to to nierzadko ponad 2litry

Renówka wyrzygała mi prawie cały olej z silnika (w każdym razie na bagnecie sucho było) a kontrolka nawet nie mrugnęła.

Napisano

> Renówka wyrzygała mi prawie cały olej z silnika (w każdym razie na bagnecie sucho było) a kontrolka

> nawet nie mrugnęła.

Dlatego napisałem, że z silnika moze ubyć nawet i ponad 2 litry (a to już bardzo pokaźna kałuża) a kontrolka nawet nie błyśnie (bo dopóki smok jest zalany olejem- ciśnienie jest)

ps nie pisz prawie cały, bo bagnet się kończy już około litr poniżej minimum (a w silniku jeszcze ze 2-3 zostają)

Napisano

> Dlatego napisałem, że z silnika moze ubyć nawet i ponad 2 litry (a to już bardzo pokaźna kałuża) a

> kontrolka nawet nie błyśnie (bo dopóki smok jest zalany olejem- ciśnienie jest)

U siebie mam dodatkowa kontrolke, ktora zapala sie jak olej jest ponizej minimum wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.