Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasy uno

Featured Replies

Napisano

Czy z innych aut pasują pasy bezpieczeństwa do uno? np. CC SC, głównie chodzi mi o przednie confused.gif

Napisano
  • Autor

> pasuja z cc np czerwone ze sportinga

ale zwykłe też? różnią się czymś czy sa identyczne?

Napisano

> ale zwykłe też? różnią się czymś czy sa identyczne?

zwykłe też waytogo.gif

te pasy różnią się tylko kolorem wink.gif

Napisano

nie do końca. Pasy z cc mają w sobie gwint, uno ma otwory przelotowe i przykręca się je tylko do karoserii. Trzeba je też odwrócić, bo lewy pasuje do prawej strony (sposób montażu jest odwrotny)

Napisano
  • Autor

> nie do końca. Pasy z cc mają w sobie gwint, uno ma otwory przelotowe i przykręca się je tylko do

czyli przykręcając pasy z CC trzeba wkręciĆ śrubę przez pas i słupek w uno?

> Trzeba je też odwrócić, bo lewy pasuje do prawej strony (sposób montażu jest

> odwrotny)

czyli jak potrzebuję lewy przód to muszę kupiĆ prawy przód z CC?

Napisano

> czyli przykręcając pasy z CC trzeba wkręciĆ śrubę przez pas i słupek w uno?

dokładnie tak

> czyli jak potrzebuję lewy przód to muszę kupiĆ prawy przód z CC?

tak, ale tak jak pisałem, można je odwrócić, rozwijając do końca i obracając

Napisano

Każdy model ma inne pasy że mocowania pasują to taśma będzie krótsza lub zapinka nie będzie pasować w tylnim środkowym były conajmniej 2 wersje zamków i nie zapinają pasu co do przednich to założyć najlepiej od una bo taśma może być krótsza.

Napisano

> Każdy model ma inne pasy że mocowania pasują to taśma będzie krótsza lub zapinka nie będzie pasować

> w tylnim środkowym były conajmniej 2 wersje zamków i nie zapinają pasu co do przednich to

> założyć najlepiej od una bo taśma może być krótsza.

A wiesz ile kosztują nowe pasy w ASO? zlosnik.gif

I że jest zakaz handlu używanymi? zlosnik.gif

Napisano

> A wiesz ile kosztują nowe pasy w ASO?

> I że jest zakaz handlu używanymi?

Każdy niech zakłada co chce w aso już nie będzie do Una a cena nowego coś ok 800zł/szt w aso zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

wszystkim dziękuję za pomoc. Skorzystałem z manuala na UKP i zabrałem się sam za te pasy. Wymieniłem sprężynkę w mechaniźmie na z długopisu i jest git yay.gif

Napisano

> Każdy niech zakłada co chce w aso już nie będzie do Una a cena nowego coś ok 800zł/szt w aso

Kierowcy. Bo za pasażera chcieli bodaj coś z 1600 zł zlosnik.gif

Napisano

> wszystkim dziękuję za pomoc. Skorzystałem z manuala na UKP i zabrałem się sam za te pasy.

> Wymieniłem sprężynkę w mechaniźmie na z długopisu i jest git

A ja wymieniłem na takie chyba z opla - po 10zł chodzą na allegro i pasuje p-p. ok.gif

Napisano

> wszystkim dziękuję za pomoc. Skorzystałem z manuala na UKP i zabrałem się sam za te pasy.

> Wymieniłem sprężynkę w mechaniźmie na z długopisu i jest git

jaki pas masz ? Autoflug czy TRW ?

BTW.

mechanizmy przod/tyl czymś sie róznia ? mozna to zamienić ? techniczna mozliwosc jest takowa tylko czy to bedzie dzialac jak powinno ?

Napisano

> mechanizmy przod/tyl czymś sie róznia ? mozna to zamienić ? techniczna mozliwosc jest takowa tylko

> czy to bedzie dzialac jak powinno ?

będzie działać, ale... tył do przodu jest za krótki smile.gif

Napisano
  • Autor

> A ja wymieniłem na takie chyba z opla - po 10zł chodzą na allegro i pasuje p-p.

o kurcze:) a z jakiego modelu?

Napisano
  • Autor

> jaki pas masz ? Autoflug czy TRW ?

napewno nie TRW, Autofluga jesli dobrze pamiętam choĆ nie przyglądałem się napisom

> mechanizmy przod/tyl czymś sie róznia ? mozna to zamienić ? techniczna mozliwosc jest takowa tylko

> czy to bedzie dzialac jak powinno ?

Tak, pasy tylnie mają całkiem inne mechanizmy pasa, znaczy podobne ale jakby zmutowane. Nie podmienisz nic w mechanizmach, ale za to można tylni pas daĆ do przodu tylko że jest za krótki i udusisz się zapinając pas hehe.gif

Napisano

> o kurcze:) a z jakiego modelu?

Nie mam pojęcia. Poprosilem gościa aby podesłał zdjęcia zaczepu, przelotki i końcówek do montażu , wyglądały tk samo jak w uno. Kupiłem i zamontowałem. Służy do dziś.

Napisano

> będzie działać, ale... tył do przodu jest za krótki

zamienie same mechanizmy, to wtedy opcja z krotkim pasem odpada

ja mam z przodu i z tylu trw wiec jest to takie same... chyba bo na obudowach co innego wyklepane jest

no nic jak sam nie zrobie to sie nie przekonam - urlop jest to bede dzialac hehe.gif

Napisano
  • Autor

> zamienie same mechanizmy, to wtedy opcja z krotkim pasem odpada

da się tak? hmm.gif

Napisano

> da się tak?

Same taśmy da się wymienić w mechanizmach bez problemu. Ale zakładając dłuższą niż fabryczna bym się zastanawiał, czy sprężyna zwijająca nie będzie zbyt krótka.

Napisano

> da się tak?

potwierdzone, da sie. Dzis to opanowalem i pas dziala elegancko, jesli chodzi o pas TRW.

mechanizm jest ten sam, po zdjeciu tasmy obrocilem bebenek jeszcze raz albo dwa zeby bardziej naciagnac sprezyne wlozylem przednia tasme.

efekt ? zwija sie elegancko, nie blokuje bez potrzeby, przy mocniejszym szarpnieciu blokuje sie prawidlo. Cel osiagniety.

Tak jak pisalem ja to robilem na pasie z TRW - mialem dwa komplety tylnych pasow, wiec grzech bylo nie sprobowac.

Nie wiem jak jest w przypadku mechanizmow AUTOFLUG, ale powinno byc podobnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.