Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

vectra b świece żarowe

Featured Replies

Napisano

witam.od niedawna zostałem szczęśliwym posiadaczem opla vectry b 2.0 dti 16v 2000r.z zwiąsku z tym mam kilka pytań: 1.kontrolka swiec żrowych zapala mi się tylko rano jak samochód stoi całą noc,gaśnie i odpala bez problemu.po dojeżdzie do pracy(8 km) postój 4 godziny na mrozie -12 stopni już sie nie zapala czy tak ma być czy zapalać się ma za każdym razem.2.nie spotkałem się nigdzie żeby bieg wstecznego był za czwórką(czyli w prawo i do tyłu)czy to jest orginalna skrzynia vectry? niewiem.gif

z góry dziękuję za podpowiedzi.

Napisano

Kontrolka swiec nie musi sie zapalac za kazdym razem. Zalezy to od temperatury silnika i oprogramowania w kompie. Jesli silnik jest dosc cieply, na tyle, ze nie potrzebne jest podgrzanie swiec do jego rozruchu (a przynajmniej tak uwaza komp samochodu), to kontrolka sie nie zapali.

Choc akurat po 4h przy mrozie -12 chyba juz powinny sie swiece grzac, bo silnik bedzie wychlodzony. hmm.gif

Mozna sprobowac wgrac nowsze oprogramowanie, ktore powoduje, ze grzanie swiec wlacza sie wczesniej (przy wyzszych temperaturach).

Napisano
  • Autor

no właśnie. czy w bloku mogła by się tak długo utrzymywać na tyle wysoka temperatura ,że świece nie muszą się grzać niewiem.gif

ps.czy przejmować się tym zjawiskiem gdy autko pali bez problemu?

Napisano

> ps.czy przejmować się tym zjawiskiem gdy autko pali bez problemu?

odpala dobrze? - odpala

więc imho szukasz dziury w całym.

Napisano
  • Autor

> odpala dobrze? - odpala

> więc imho szukasz dziury w całym.

oki odpuszczam ok.gif

a co wzwiązku z tym wstecznym wink.gif

Napisano

> oki odpuszczam

> a co wzwiązku z tym wstecznym

Normalne - Omega też tak miała, Almera też tak ma i multum innych samochodów.

Napisano
  • Autor

> Normalne - Omega też tak miała, Almera też tak ma i multum innych samochodów.

no to dzienki teraz zostało się tylko cieszyć z jazdy... claps.gif

Napisano

> odpala dobrze? - odpala

> więc imho szukasz dziury w całym.

Dokładnie. Będziesz się martwił jak świece będą grzać, a będzie ciężko palił waytogo.gif

Napisano

> witam.od niedawna zostałem szczęśliwym posiadaczem opla vectry b 2.0 dti 16v 2000r.z zwiąsku z tym

> mam kilka pytań: 1.kontrolka swiec żrowych zapala mi się tylko rano jak samochód stoi całą

> noc,gaśnie i odpala bez problemu.po dojeżdzie do pracy(8 km) postój 4 godziny na mrozie -12

> stopni już sie nie zapala czy tak ma być czy zapalać się ma za każdym razem.2.nie spotkałem

> się nigdzie żeby bieg wstecznego był za czwórką(czyli w prawo i do tyłu)czy to jest orginalna

> skrzynia vectry?

> z góry dziękuję za podpowiedzi.

jak masz wsteczny za czworka to tylko sie ciesz bo masz skrzynie F23 ktora jest duzo wytrzymalsza niz F18 (wsteczny do gory)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.