Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poduchy, FES, czyli pytań kilka.

Featured Replies

Napisano

Witajcie, mam do Was kilka pytań:

-Ostatnio zapaliła się kontrolka poduszki, po podpięciu do FES'a wyskoczył taki błąd: 285735394-fiat.jpg

Skasowaliśmy go, na drugi dzień znów się zapaliła kontrolka, znów ten sam błąd i znów skasowaliśmy icon_rolleyes.gif

Na następny dzień rano znów się zapaliła oink.gif pewnie się dalej się świeci irked.gif

Za co ten błąd odpowiada?

Pytania na temat FES'a:

Po kliknięciu w zakładkę Akuratory(Testy), i "testowaniu" kontrolek udało się zapalić tylko lampkę awaryjną (Marchewę? grinser006.gif), reszta nie chciała się zapalić (testowanie na dwóch laptopach), dodam że uruchamianie wentylatora działa. Jak u Was to działa?

Jest gdzieś w necie jakaś lista kodów błędów?

Jeszcze mam pytanie czym może być spowodowane, że auto czasem nie chce odpalić, tzn. rozrusznik kręci ale nie umie załapać. Ostatnio przez to brat rozładował aq. Po pewnym czasie (1-2 godz) fiat odpalił przy pomocy kabli bez problemu.

Autko to:

Fiat Bravo 1,9 JTD 2001r.

post-146801-14352515462792_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Nikt nic nie wie passed_out.gif

Głównie zależy mi na tym błędzie poduszek.

Napisano

Zainteresuj się taśmą pod kierownicą, pewnie coś się ukruszyło.

Pozdrawiam BAS

ps. Wydawało mi się, że odpowiadałem na tego posta, ale widocznie w ferworze walki coś poszło nie tak.

Napisano

Podłączę się pod temat. Podczas rozruchu przy słabo naładowanym aku zapaliła mi się na stałe kontrolka poduszek. Połączyć się z centralką za pomocą FESa nie idzie za żadne skarby. Czy zapalona na stałe od razu po przekręceniu kluczyka kontrolka oznacza uszkodzenie centralki czy jest szansa że to inna przyczyna?

Napisano

> Podłączę się pod temat. Podczas rozruchu przy słabo naładowanym aku zapaliła mi się na stałe

> kontrolka poduszek. Połączyć się z centralką za pomocą FESa nie idzie za żadne skarby. Czy

> zapalona na stałe od razu po przekręceniu kluczyka kontrolka oznacza uszkodzenie centralki czy

> jest szansa że to inna przyczyna?

Już nie pamiętam, jak dokładnie działa ten układ w BBM, ale chyba powinna po rozruchu zgasnąć i się zapalić.

Nie miałeś problemów z grzejnikiem nagrzewnicy?

Sprawdź bezpiecznik od poduszek powietrznych.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Już nie pamiętam, jak dokładnie działa ten układ w BBM, ale chyba powinna po rozruchu zgasnąć i się

> zapalić.

> Nie miałeś problemów z grzejnikiem nagrzewnicy?

> Sprawdź bezpiecznik od poduszek powietrznych.

> Pozdrawiam BAS

Z nagrzewnicą raczej w porządku, w aucie jest sucho. Kontrolka zapaliła się nagle po rozruchu na dość mocno rozładowanym aku i już pali się na stałe jak tylko włączę zapłon. Sprawdzę ten bezpiecznik...

Napisano

> Podłączę się pod temat. Podczas rozruchu przy słabo naładowanym aku zapaliła mi się na stałe

> kontrolka poduszek.

Przysiad napięcia spowodował że sterownik airbagu zgłosił błąd , nie oznacza to że od razu padł całkiem .

> Połączyć się z centralką za pomocą FESa nie idzie za żadne skarby.

Podładuj porządnie aku - kiedyś męczyłem się tak z poduchami w AR 156 aż zmierzyłem napięcie , nawet 11V nie miał ...

Napisano

> Podładuj porządnie aku - kiedyś męczyłem się tak z poduchami w AR 156 aż zmierzyłem napięcie ,

> nawet 11V nie miał ...

Nie, nie to raczej nie to. Aku już porządnie naładowany i auto odpala bez zająknięcia przy -22. Wrócę do tematu jak auta będzie bardziej dla ludu wink.gif

Napisano

Jednak to może być od spadku napięcia na akumulatorze. Teraz niestety trzeba skasować błąd bo inaczej sama nie zgaśnie .

Napisano
  • Autor

> Zainteresuj się taśmą pod kierownicą, pewnie coś się ukruszyło.

> Pozdrawiam BAS

> ps. Wydawało mi się, że odpowiadałem na tego posta, ale widocznie w ferworze walki coś poszło nie

> tak.

Ok, dzięki ok.gif

Teraz już przynajmniej do wiosny nie będzie nic robione (zdrowie), a wiosną się zobaczy- może samo się naprawi hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.