Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny dźwięk silnika

Featured Replies

Napisano

Cześć Centomaniacy

Moja żona w dniu dzisiejszym uszkodziła chłodnicę na parkingu wjeżdżając w zaspę. Nie zauważyła tego i radośnie wróciła samochodem do domu. Dystans jaki pokonała to ok 3 km. Silnik zaczął dziwnie chodzić tzn jakby coś zaczęło o siebie ocierać, uderzać. sciana.gif. Jak go odpaliłem w garażu to faktycznie chodzi jak traktor angryfire.gif. Teraz moje pytanie, ile może kosztować mnie naprawa bo jak się domyślam, przegrzała silnik. Opłaca się to w ogóle naprawiać ?? Nagram zaraz filmik i wrzucę ale obawiam się najgorszego sciana.gifsciana.gifsciana.gif.

W moich rękach sejak przejeździł spokojnie 8 lat, ona zniszczyła go w 2 miesiące sciana.gifsciana.gif.

FILMIK : Dzwięki z silnika

youtube :

Napisano

> Cześć Centomaniacy

> Moja żona w dniu dzisiejszym uszkodziła chłodnicę na parkingu wjeżdżając w zaspę. Nie zauważyła

> tego i radośnie wróciła samochodem do domu. Dystans jaki pokonała to ok 3 km. Silnik zaczął

> dziwnie chodzić tzn jakby coś zaczęło o siebie ocierać, uderzać. . Jak go odpaliłem w garażu

> to faktycznie chodzi jak traktor . Teraz moje pytanie, ile może kosztować mnie naprawa bo jak

> się domyślam, przegrzała silnik. Opłaca się to w ogóle naprawiać ?? Nagram zaraz filmik i

> wrzucę ale obawiam się najgorszego .

> W moich rękach sejak przejeździł spokojnie 8 lat, ona zniszczyła go w 2 miesiące .

> FILMIK : Dzwięki z silnika

> youtube : klikamy a jeśli nie działa to ściągamy z linku powyżej

czyli napewno jechala bez wody ?

Napisano

> Niestety susza zupełna.

noł stres

co mogło poleciec to pompa wody jak chodziła na sucho

i przegrzana głowica, ale przy tych temperaturach i odległosci to nawet pewnie uszczelka nie padła

Napisano

> moim zdaniem w najgorszym wypadku to panewki a najlepszym pompa wody

to nawet ja słysze że nie są to panewki.

Napisano

> Niestety susza zupełna.

1.1 jest cieżkie do zaje***ania grinser006.gif tez obstawiam wytarta pompe wody.

Napisano

> 1.1 jest cieżkie do zaje***ania tez obstawiam wytarta pompe wody.

potwierdzam. kiedys jak jeszcze nie wiedzialem ocb to jezdzilem bez smarowania w glowicy zlosnik.gif po pewnym czasie walek sie przytarl i klepaly zawory, ale zalozylem uszczelke jak bog przykazal i jezdzilo do samego swapa grinser006.gif zrobilem tak ponad 1000km

Napisano

A patrzyłeś pod auto? Jak uderzyła chłodnicą to czasem coś się od spodu poprzestawiało i obciera o coś. Wiem, że pewnie nie ale najprostszy sposób aby to sprawdzić. Ja miałem w fefnastce taki przypadek, że jadę i nagle metaliczny dźwięk z lewej strony z komory silnika. Nie wiedziałem co to. Podniosłem auto, ściągnąłem koło, odpaliłem i zauważyłem iskry przy altku. Okazało się, że rurka hamulcowa dotyka koła alternatora. Odchyliłem delikatnie o problem znikł. Zajrzyj pod auto. Odpal go i posłuchaj. Może jednak nic wielkiego.

Napisano

najprawdopodobniej pompa wody jest wytarta. Przy tej temperaturze

jest mało prawdopodobne zeby silnik był przytarty. A może po prostu coś gdzieś jes podgięte i obciera.

Napisano

Przy tej temp tak jak pisza koledzy ciezko zatrzec silnik, ja 2 razy jechalem z polowa wody w ukladzie bo mi spierniczylo i nic sie nie stalo zlosnik.gif

Napisano

> Przy tej temp tak jak pisza koledzy ciezko zatrzec silnik, ja 2 razy jechalem z polowa wody w

> ukladzie bo mi spierniczylo i nic sie nie stalo

z połową grinser006.gif

ja kiedys pf125 zrobiłem 70 km bez płynu z pełna premedytacja bo chłodnice miałem zdjeta clown.gif

Napisano

mi uciekł płyn w sc i ujechałem 5 km w upał aż zgasł bo spuchł i sie nic nie stało kita do domu gorąca woda gaz do połowy i silnik uratowany:)

zero poboru oleju a mmmmooooocy nie stracił

Napisano
  • Autor

To jeszcze jedno szybkie pytanie. Do mechanika spod domu mam 1km Wytrzyma czy lepiej linka i holowanie ??

Napisano

> To jeszcze jedno szybkie pytanie. Do mechanika spod domu mam 1km Wytrzyma czy lepiej linka i

> holowanie ??

kilometr ??

człowieku co ty sie zastanawiasz

wsiadasz i jedziesz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.