Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Domykanie szyb.

Featured Replies

Napisano

Ma ktoś zamontowany u siebie moduł domykania szyb? Jaki moduł warto kupić i w jaki sposób go podłączyć. Proszę o pomoc.

Napisano

> Ma ktoś zamontowany u siebie moduł domykania szyb? Jaki moduł warto kupić i w jaki sposób go

> podłączyć. Proszę o pomoc.

AZI waytogo.gif Slick też miał wink.gif

może pomogą w tej kwestii 20.GIF

Napisano

A centralny zamek ma?

Moduł obojętnie jaki. Sygnał z centralnego zamka podłączasz do centralki domykania, którą wg schematu podlączasz np pod przyciski szyb elektrycznych. Ot cala filozofia.

Napisano

> Ma ktoś zamontowany u siebie moduł domykania szyb? Jaki moduł warto kupić i w jaki sposób go

> podłączyć. Proszę o pomoc.

tylko ze latem nie zostawisz uchylonych szybek

Napisano

> A centralny zamek ma?

> Moduł obojętnie jaki. Sygnał z centralnego zamka podłączasz do centralki domykania, którą wg

> schematu podlączasz np pod przyciski szyb elektrycznych. Ot cala filozofia.

Źle zlosnik.gif Tak mam w czarnym i jest z pupy tak jak jerzyk pisze , nie zostawisz uchylonych szybek . W żółtym podany jest sygnałz alarmu . I jest tak ,że z pilota domyka dach i szyby , ale mogę zamknąć centralnym z kluczyka i się nie podomyka ok.gif

Napisano
  • Autor

> tylko ze latem nie zostawisz uchylonych szybek

Chyba to mnie przekonało do tego, żeby zrezygnować z tego pomysłu smile.gif Dzięki za radę.

Napisano

Wszystko zależy jaki ma kolega zestaw.

Ja tez osobiście mam alarm do tego moduł centralnego i do tego domykanie właśnie bezpośrednio z alarmu.

Ale mając sam centralny + domykanie, zawsze może przekręcić kluczykiem w drzwiach, auto się zamknie a szyby będą uchylone.

Z drugiej strony, na mieście nie zostawiałbym auta z uchylonymi szybami wazniak.gif

Mi to głównie służy do tego, że:

gaszę silnik, wysiadam z auta, idę do domu, naciskam przycisk i zamykają się szyby i zamki ok.gif

Napisano

a co za kłopot załozyc wyłącznik na sterowaniu wyzwalaniem domykania i gdy chcesz szybki zostawic to go poprostu cyknąc na off?

ja mam u siebie takie domykanie które po pierwsze ma pamięc godzinną pozycji szyb-czyli jezeli w ciągu godziny otwiere auto to szybki uchylają sie na ostatniej pozycji przy zamknieciu

to jeszcze ma podtrzymanie otw/zamk całkowicie

czyli robi z szyb automaty w obie strony

o taki:

http://www.denken.com.pl/index.php?p90,mikroprocesorowy-modul-domykania-2-szyb-proxima-mcs

jedno ale:

sterowanie tym uzadzeniem musi odbywac sie poprzez mase pojawiajaca sie po uzbrojeniu alarmu,czyli nie da sie z zamka centr

Napisano

> Chyba to mnie przekonało do tego, żeby zrezygnować z tego pomysłu Dzięki za radę.

alarm masz czy tylko centralny??

Napisano

> Wszystko zależy jaki ma kolega zestaw.

> Ja tez osobiście mam alarm do tego moduł centralnego i do tego domykanie właśnie bezpośrednio z

> alarmu.

> Ale mając sam centralny + domykanie, zawsze może przekręcić kluczykiem w drzwiach, auto się zamknie

> a szyby będą uchylone.

> Z drugiej strony, na mieście nie zostawiałbym auta z uchylonymi szybami

ja też nie ale pod pracą ( jeżdżam na teren zakładu), to fak jest +30 i mam na 14.00 to fajnie zostawic uchylone szyby lub dach zlosnik.gif

> Mi to głównie służy do tego, że:

> gaszę silnik, wysiadam z auta, idę do domu, naciskam przycisk i zamykają się szyby i zamki

Napisano

> Z drugiej strony, na mieście nie zostawiałbym auta z uchylonymi szybami

mam owiewki, więc jak zostawię otwarte szyby na 2 cm to nawet nie widać, a latem jest wyraźnie chłodniej

Napisano
  • Autor

Właśnie nie mam centralnego zamka jeszcze, dlatego dopytuje o wszystko. Mówicie, że jest możliwość kupienia centralnego zamka (alarmu) z wbudowanym już modułem ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.