Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szyba kierowcy mk1 a mk2

Featured Replies

Napisano

Pytanie, dziura montażowa szyby kierowcy do mechanizmu jest taka sama w mk1 i mk2? bo wiem że w mk1 korbka jest w innym miejscu. u mnie w mk2 nie potrafię domknąć szyby i się zastanawiam czy ona nie jest przypadkiem z mk1 hmm.gif

Napisano
  • Autor

> a podaj no rok produkcji z szyby

to jest ciekawe bo pisze fiat, coś tam coś tam ale nie ma konkretnego datownika confused.gif

Napisano

> to jest ciekawe bo pisze fiat, coś tam coś tam ale nie ma konkretnego datownika

musi byc chociaz jedna cyferka....jezeli sa od kompletu z przednia to sa z MK2...w MKI inna byla przednia

Napisano
  • Autor

> musi byc chociaz jedna cyferka....jezeli sa od kompletu z przednia to sa z MK2...w MKI inna byla

> przednia

przednia jest z 99r i ma czarne oznaczenia a ta od kierowcy ma białe więc podejrzewam że są z innej parafii

Napisano

> musi byc chociaz jedna cyferka....jezeli sa od kompletu z przednia to sa z MK2...w MKI inna byla

> przednia

Z tego co pamiętam to Viper po wypadku zakładał do swojego MkI przednia szybę z MkII, wiec wychodzi, że nie są za bardzo rożne hmm.gif ale to jeszcze musiałby sam potwierdzić, bo ja nie mam pewności ok.gif

Napisano

> Z tego co pamiętam to Viper po wypadku zakładał do swojego MkI przednia szybę z MkII, wiec

> wychodzi, że nie są za bardzo rożne ale to jeszcze musiałby sam potwierdzić, bo ja nie mam

> pewności

ja teraz zakladalem do MK I szybe od MK II ,...jest ona ciut wezsza dlatego podejrzem ze szyba od MK I moze sie nie zmiescic do uno MK II

Napisano

> ja teraz zakladalem do MK I szybe od MK II ,...jest ona ciut wezsza dlatego podejrzem ze szyba od

> MK I moze sie nie zmiescic do uno MK II

Rozumiem, pewnie dlatego Viperowi weszła ok.gif

Napisano

> Pytanie, dziura montażowa szyby kierowcy do mechanizmu jest taka sama w mk1 i mk2? bo wiem że w mk1

> korbka jest w innym miejscu. u mnie w mk2 nie potrafię domknąć szyby i się zastanawiam czy ona

> nie jest przypadkiem z mk1

Szyby boczne w obydwóch modelach są takie same od 1987 roku.Szyba drzwiowa w Mk1 od 1983 do 1986 nie miała otworu do mocowania mechanizmu podnoszenia,tylko była wciskana w rynienkę tak jak to jest w maluchu,dużym fiacie czy polonezie.Szyba przednia w Mk2 jest o 4 mm węższa od szyby Mk1,co daje 2 mm luzu na stronę.Włosi zastosowali grubsze słupki"A" w modelu Mk2.Szyba tylnej klapy,niejest współzamienna w żadną stronę między modelami.Chyba wszystko wyjaśniłem.

Napisano
  • Autor

dzięki, muszę dalej kombinować bo szyba na prowadnicy mi się nie domyka, bez prowadnicy domyka, i sama prowadnica bez szyby też dochodzi do końca. szyba się blokuje przy lusterku, tak jak by prowadnica była przesunięta. coś wykombinuję, albo zrobię fasolki i przesunę prowadnicę

Napisano

Sprawdź,czy ten mały biały prowadnik zamontowany w szybie nie wyskoczył z uszczelki.Górny prawy róg przy oznaczeniu szyby,patrząc od zewnątrz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.