Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie jest czujnik temp. zewnętrznej i "opuszczone" drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów

Mam do was kilka pytań :

1. Gdzie powinien znajdować się czujnik temperatury zewnętrznej oraz jakie kabelki do niego idą (mile widziane zdjęcia) ?? Pytam się ponieważ poprzedni właściciel miał stłucze i zapewne przy wymianie zapomniał albo przełożyć czujnik albo go podpiąć

2. Da się podnieść jakoś drzwi od kierowcy ?? Pytam się bo ostatnio zauważyłem że uszczelka nie dochodzi do karoserii. Wygląda to tak jak by drzwi się opuściły

Z góry dziękuje za udzieloną pomoc

Napisano

> 1. Gdzie powinien znajdować się czujnik temperatury zewnętrznej oraz jakie kabelki do niego idą

> (mile widziane zdjęcia) ?? Pytam się ponieważ poprzedni właściciel miał stłucze i zapewne przy

> wymianie zapomniał albo przełożyć czujnik albo go podpiąć

W przednim zderzaku, dolna kratka.

Napisano

Tu co kolega pisze jest w astrze G, a nasz początkujący widzę po opisie że ma astrę F.

Precyzyjnie:

Stojąc przed samochodem patrząc na jego przód czujnik mamy z prawej strony patrzącego (strona kierowcy) pod zderzakiem a dokładnie na jego dolnej krawędzi prawie tuż przed zakrętem zderzaka w stronę koła (pod halogenem o ile jest).

Odnośnie drzwi, po pierwsze to należy zacząć od sworzni drzwi, wymiana bardzo prosta da radę samemu z użyciem młotka i kombinerek no i klocka jakiegoś aby podeprzeć drzwi. Po drugie jeśli same sworznie nie pomogą to robimy metodą na przeciwwagę: uchylamy drzwi, bierzemy jakiś mocny drewniany kołek lub deskę, opieramy o próg samochodu i przeginamy całość do góry, Robimy z wyczuciem, aby nie pogiąć rantów. Nie robić tego czymś twardym np. drążkiem metalowym bo dół drzwi załatwimy na 100% i potrzebna będzie interwencja blacharza. Jeśli koniecznie chcesz użyć drążka metalowego, to pomiędzy niego a drzwi włóż deskę.

Aha, sworznie tanio można nabyć w ASO lub na allegro.

Napisano

Przede wszystkim zmień tytuł wątku na regulaminowy - związany z treścią posta, bo poleci do kosza.

Czujnik jest tu:

285765556-czujnik.png

Przewody niebieski i niebiesko-czarny 0,5mm^2

A co do drzwi, to tak jak jacknn prawi. Z tym, ze zamiast kołków i desek można użyć kolana smile.gif Spraktykowane kilka razy smile.gif

Gdybyś kupował sworznie, najpierw zapoznaj się z tymi wątkami ; : KLIK 1 i KLIK 2. Nie kupuj tandety wink.gif

EDIT:

Doczytałem, że jacknn mówi jak przegiąć na zawiasach. No to kolano nie pomoże smile.gif Myślałem, że drzwi Ci odstają od uszczelki w płaszczyźnie poziomej.

Pozdroofka

post-36940-14352515569849_thumb.png

Napisano

Ten rysunek jest mało precyzyjny, bo czujnik jest prawie na środku łuku zderzaka. Sprawdzałem u siebie dokładnie, ale tak czy inaczej nie da się go przeoczyć.

Napisano
  • Autor

dzis szukalem czujnika. Niestety nie moge go znalesc. Tak wiec pozostaje mi kupic czujnik , poszukac kabel i zamontowac.

Co do drzwi to nimi zajme sie w weekend

Napisano
  • Autor

> A okrągły otwór w zderzaku znalazłeś?

Tak znalazlem

Napisano

> Tak znalazlem

To w tym otworze powinien znajdowac sie czujnik.

Napisano

Teraz pozostaje znaleźć kabel od czujnika gdzieś pod zderzakiem, mam nadzieję, że ktoś go nie obciął. Wiązka powinna wchodzić tam razem z kablami do halogena.

Napisano
  • Autor

Witam dziś podłączyłem nowy czujnik. z kabelkiem trochę się naszukałem ale koniec końców znalazłem podłączyłem i działa smile.gif

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie reflektorów tylko nie wiem czy pisać w tym poście czy nowy zakładać confused.gif

Napisano

> podłączyłem i działa

waytogo.gif

> nie wiem czy pisać w tym poście czy nowy zakładać

Dawaj nowy. "Jeden konflikt - jeden człowiek". Nie, to nie z tego filmu grinser006.gif

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.