Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wydech Marea 2.0 155 VIS

Featured Replies

Napisano

Panowie,

Mam wydech WALKERa 3 letni, ale draństwo rzęzi i charczy "blaszanką" na wysokich obrotach jak nie przymierzając 2suw np. Syrena. Na luzie jest cichy i silnika prawie prawie nie słychać. Wydech jest cały i szczelny, katalizator jest prawie nowy oryginał (założony w 2011), plecionka także. Niestety całość brzmi okropnie od samego początku. Jest głośniejszy od dziurawego oryginału. Tłumikarz mówi że nic lepszego nie zna. Oryginał w ASO kosztuje ponad 5 tys. PLNów, więc mowy nie ma.

Te odgłosy doprowadzają mnie do szału sciana.gif i muszę to zmienić na wydech miły w brzmieniu. W necie nic nie znalazłem do 2.0.

Czy możecie z własnego doświadczenia polecić coś dobrego co pasuje do tego silnika.

Napisano

> Panowie,

> Mam wydech WALKERa 3 letni, ale draństwo rzęzi i charczy "blaszanką" na wysokich obrotach jak nie

> przymierzając 2suw np. Syrena. Na luzie jest cichy i silnika prawie prawie nie słychać. Wydech

> jest cały i szczelny, katalizator jest prawie nowy oryginał (założony w 2011), plecionka

> także. Niestety całość brzmi okropnie od samego początku. Jest głośniejszy od dziurawego

> oryginału. Tłumikarz mówi że nic lepszego nie zna. Oryginał w ASO kosztuje ponad 5 tys. PLNów,

> więc mowy nie ma.

> Te odgłosy doprowadzają mnie do szału i muszę to zmienić na wydech miły w brzmieniu. W necie nic

> nie znalazłem do 2.0.

> Czy możecie z własnego doświadczenia polecić coś dobrego co pasuje do tego silnika.

Ciekawe co ja mam, coś w NL niedawno musiało być zakładane bo widać, ze świeży a brzmi ładnie.

Zerkne jak zabłądzę kiedyś do kanału.

Napisano
  • Autor

> Ciekawe co ja mam, coś w NL niedawno musiało być zakładane bo widać, ze świeży a brzmi ładnie.

> Zerkne jak zabłądzę kiedyś do kanału.

Sooper. Ciekawy jestem hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ciekawe co ja mam, coś w NL niedawno musiało być zakładane bo widać, ze świeży a brzmi ładnie.

> Zerkne jak zabłądzę kiedyś do kanału.

Kiedy będziesz miał okazję looknąć na podwozie? boje_sie.gif

Napisano

> Kiedy będziesz miał okazję looknąć na podwozie?

Pogoda nie zachęca do zabaw w kanale spineyes.gif, najwcześniej to raczej w sobotę bo na tygodniu to wracam do domu o 19-tej i jakoś nie mam weny tam sie wtoczyć... w sobotę może spróbuję namierzyć nieszczelność a raczej ją usunąć bo na 99% wiem, że nie trzyma na łączeniu rur, tam gdzie jest skręcana obejma. Jak kupiłem auto to już tam "pierdziało", ktoś nie dosunął rur i jest szparka na łączeniu...

Będzie okazja to zrobić i zerknąć co to za wydech.

Napisano

> Ho! Szacun! Szukałem po allegro ale nie znalazłem tego.

> A ten 1.6 asmeta nie obniża osiągów 2.0?

Nie. Trzeba było tylko odciąć ok 20 cm rury od strony silnika.

Napisano

> Ho! Szacun! Szukałem po allegro ale nie znalazłem tego.

> A ten 1.6 asmeta nie obniża osiągów 2.0?

Dobra, byłem, widziałem, pstryknąłem.

Taki mam wydech. Brzmi bardzo ładnie, cicho i nie pierdzi.

tumikmarea.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano
  • Autor

> Dobra, byłem, widziałem, pstryknąłem.

> Taki mam wydech. Brzmi bardzo ładnie, cicho i nie pierdzi.

> Uploaded with ImageShack.us

Dzięki. Tez mam Walkera, niewiem.gif ale u mnie charczy metalicznie jak syrena. Może poróbka? klnie.gif

Napisano

> Dzięki. Tez mam Walkera, ale u mnie charczy metalicznie jak syrena. Może poróbka?

Możliwe... albo coś wcześniej Ci się rozsypało, katalizator?

Napisano
  • Autor

> Możliwe... albo coś wcześniej Ci się rozsypało, katalizator?

Raczej nie.

Wydech rzęził od początku. Podejrzewałem, że to strumienica daje taki efekt więc wymieniłem ją na oryginalny katalizator. Zatem to tłumiki. Wymienię na inne, a niech tam....

Napisano

Puścił zgrzew na przegrodzie i wibrująca blacha śpiewa. Tez miałem podobną melodię i uciszyło ją przypadkowe wgniecenie tłumika.

Napisano

> Puścił zgrzew na przegrodzie i wibrująca blacha śpiewa. Tez miałem podobną melodię i uciszyło ją

> przypadkowe wgniecenie tłumika.

No to młotek i do boju grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.