Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gdzie CB???

Featured Replies

Napisano

no wlasnie, przymiezam sie do zamontowania CB w astrze F i zastanawiam sie w ktorym miejscu bedzie najwygodniej i praktyczniej??

gdzie wy macie zamontowane CB??

a i jezcze podpowiedzcie, gdzie podlaczyc zalilanie

Napisano

> no wlasnie, przymiezam sie do zamontowania CB w astrze F i

> zastanawiam sie w ktorym miejscu bedzie najwygodniej i

> praktyczniej??

> gdzie wy macie zamontowane CB??

> a i jezcze podpowiedzcie, gdzie podlaczyc zalilanie

Ja w dzisiejszych czasach nie montowalbym CB na stale wink.gif

Zasilanie w zapalniczce

Napisano

tez kiedyś zadałem to samo pytanie i zostałem skierowany do innego działu forum, zobacz tutaj na pewno dostaniesz sporo porad

Napisano
  • Autor

> Ja w dzisiejszych czasach nie montowalbym CB na stale

> Zasilanie w zapalniczce

na stale to raptem dwa male wkrety, a za kazdym razem wyciagac kable i do zapalniczki wtykac to nie dla mnie. ja chce po prostu nacisnac guziczek i gadac

Napisano
  • Autor

> tez kiedyś zadałem to samo pytanie i zostałem skierowany do innego

> działu forum, zobacz tutaj na pewno dostaniesz sporo porad

zadalem to pytanie tu, bo interesuje mnie gdzie w astrze bedzie najlepiej to zamontowac. nie potrezbuje informacji o samych cb

dlatego pytanie kieruje do posiadaczy asterek

Napisano

> Ja w dzisiejszych czasach nie montowalbym CB na stale

> Zasilanie w zapalniczce

Cóż.. jakbym miał zabierać z auta radio, cb, może jeszcze

nawigację i 100 innych rzeczy, bo mogą ukraść, to ja dziękuję sick.gif

Napisano

> Cóż.. jakbym miał zabierać z auta radio, cb, może jeszcze

> nawigację i 100 innych rzeczy, bo mogą ukraść, to ja dziękuję

Ale wiesz nie chodzi mi o zabieranie ze Soba biglaugh.gif Ale np schowac tam gdzie oczy tego nie zobacza 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Ale wiesz nie chodzi mi o zabieranie ze Soba Ale np schowac tam

> gdzie oczy tego nie zobacza

wlasnie ja chyba wsadze sobie radyjko do schowka. w trase nie jezdze sam (przewaznie) wiec nie bedzie zle cool.gif

Napisano

> wlasnie ja chyba wsadze sobie radyjko do schowka. w trase nie jezdze

> sam (przewaznie) wiec nie bedzie zle

Ja ma w schowku i jest bardzo OK smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

ja mam z prawej strony srodkowej konsoli +glosnik z tylu przesto z prawej strony bo latwy dostep do radyjka i umiesczony tak co nie przeszkadza nikomu zamatowane na stale grinser006.gif

Napisano

> Ale wiesz nie chodzi mi o zabieranie ze Soba Ale np schowac tam

> gdzie oczy tego nie zobacza

Można zrobić stałą instalkę tak żeby nie było widać biglaugh.gif

i tylko gdzieś gniazdo na gruszkę wyprowadzić,

jak masz z regulacją kanałów to nic więcej nie trzeba zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja ma w schowku i jest bardzo OK

> Pozdrawiam

i tak chyba zrobie. za schowkiem przemawia to, ze radia nie widac i to, ze dwie dziurki w schowku (po wkretach) nie zraza nastepnego wlasciciela

Napisano

> zadalem to pytanie tu, bo interesuje mnie gdzie w astrze bedzie

> najlepiej to zamontowac. nie potrezbuje informacji o samych cb

> dlatego pytanie kieruje do posiadaczy asterek

I bardzo słusznie... Kącik CB/GPS to kącik ogólny, na którym wypowiadają się posiadacze różnych aut. A jak wiadomo wnętrze wnętrzu nie równe.

Radyjko już masz czy jeszcze jesteś przed zakupem?

Ja antenę już kupiłem a za ~3dni też będę miał podobny problem ale to nic w porównaniu z rozpracowaniem puszczenia kabla od anteny (podstawa na magnesie). Na razie nie mam pojęcia którędy go ułożyć.

No ale mniejsza. Wracając do radia... Ja najprawdopodobniej będę zakładać radio z możliwością łatwego demontażu. Nie wiem czy uda mi się gdzieś je ustawić między siedzeniami - jeśli nie to niewykluczone że gdzieś w nogach kierowcy - czyli pod kolumną... Zobaczymy. Widziałem patent (ale nie w astrze) gdzie radio było wkładane w taką ramkę i wchodziło w kieszeń w drzwiach. Bardzo fajnie wyszło bo nie zajmuje dużo miejsca itp.

Tak sobie myślę że idealne miejsce na CB byłoby w miejscu TID'a ale cóż... to już byłaby profanacja grinser006.gif

Pamiętaj też (o ile nie masz jeszcze radia) że rżne modele mają różne wymiary więc miejsca najlepiej szukać już po zakupie z radiem w dłoni.

Napisano

> i tak chyba zrobie. za schowkiem przemawia to, ze radia nie widac i

> to, ze dwie dziurki w schowku (po wkretach) nie zraza nastepnego

> wlasciciela

Ja mam zamontowane na klapce od bezpieczników. Musiałem w środku klapki dziurkę zrobić żeby mocowanie wyprowadzić. Koszt wymiany klapki przy ewentualnej odsprzedaży samochodu jest niewielki.

Napisano
  • Autor

> I bardzo słusznie... Kącik CB/GPS to kącik ogólny, na którym

> wypowiadają się posiadacze różnych aut. A jak wiadomo wnętrze

> wnętrzu nie równe.

> Radyjko już masz czy jeszcze jesteś przed zakupem?

> Ja antenę już kupiłem a za ~3dni też będę miał podobny problem ale

> to nic w porównaniu z rozpracowaniem puszczenia kabla od anteny

> (podstawa na magnesie). Na razie nie mam pojęcia którędy go

> ułożyć.

> No ale mniejsza. Wracając do radia... Ja najprawdopodobniej będę

> zakładać radio z możliwością łatwego demontażu. Nie wiem czy uda

> mi się gdzieś je ustawić między siedzeniami - jeśli nie to

> niewykluczone że gdzieś w nogach kierowcy - czyli pod kolumną...

> Zobaczymy. Widziałem patent (ale nie w astrze) gdzie radio było

> wkładane w taką ramkę i wchodziło w kieszeń w drzwiach. Bardzo

> fajnie wyszło bo nie zajmuje dużo miejsca itp.

> Tak sobie myślę że idealne miejsce na CB byłoby w miejscu TID'a ale

> cóż... to już byłaby profanacja

> Pamiętaj też (o ile nie masz jeszcze radia) że rżne modele mają różne

> wymiary więc miejsca najlepiej szukać już po zakupie z radiem w

> dłoni.

jeszcze radyjka nie mam, powinno przyjsc lada dzien. A kabel do anteny puszcze tak jak od dlosnikow tylnych, czyli progiem. Odkrecasz ten plastik na progu (klucze torx) i tam wkladasz sobie kabelek

Napisano

> jeszcze radyjka nie mam, powinno przyjsc lada dzien. A kabel do

> anteny puszcze tak jak od dlosnikow tylnych, czyli progiem.

> Odkrecasz ten plastik na progu (klucze torx) i tam wkladasz

> sobie kabelek

Ja radyjko dzis kupiłem i robiłem przymiarkę. Chciałem od razu zamontować, ale trochę się grzebałem przy puszczeniu dodatkowego kabelka zasilającego od aku do kabiny... Poza tym zimno trochę było więc może jutro trochę pchnę sprawy do przodu.

W każdym razie (nie wliczając schowka) upatrzyłem 2 miejsca, w których zamocowanie radia wydaje się ok.

(tu na przykładzie asterki kol. MaxArtura zlosnik.gif )

276284641-PICT0028.jpg

a tu choć nienajlepsza ale zawsze jakaś fota (tym razem mojego wnętrza).

276284641-PICT0048.jpg

Jako że mam uchwyt na tel. niewykluczone że jakoś do niego da się umocować widelec mikrofonu.

1 i 2 to wg mnie najoptymalniejsze miejscówki dla radyjka a A,B to ew miejsce montażu mikrofonu...

Osobiście chyba założę radio przy bezpiecznikach - szkoda mi dziurawić obudowę tunelu. No ale zobaczymy...

post-27080-14352467643862_thumb.jpg

Napisano

> Ja radyjko dzis kupiłem i robiłem przymiarkę. Chciałem od razu

> zamontować, ale trochę się grzebałem przy puszczeniu dodatkowego

> kabelka zasilającego od aku do kabiny... Poza tym zimno trochę

> było więc może jutro trochę pchnę sprawy do przodu.

> W każdym razie (nie wliczając schowka) upatrzyłem 2 miejsca, w

> których zamocowanie radia wydaje się ok.

> (tu na przykładzie asterki kol. MaxArtura )

> a tu choć nienajlepsza ale zawsze jakaś fota (tym razem mojego

> wnętrza).

> Jako że mam uchwyt na tel. niewykluczone że jakoś do niego da się

> umocować widelec mikrofonu.

> 1 i 2 to wg mnie najoptymalniejsze miejscówki dla radyjka a A,B to ew

> miejsce montażu mikrofonu...

> Osobiście chyba założę radio przy bezpiecznikach - szkoda mi

> dziurawić obudowę tunelu. No ale zobaczymy...

Po 1. lepiej podpiąć pod bezpiecznik niż bezpośrednio z aku,

Po 2. To z klapką to chyba mój pomysł skromny.gif

Napisano

> Po 1. lepiej podpiąć pod bezpiecznik niż bezpośrednio z aku,

Radio uniden 520 (może i inne) ma FABRYCZNIE bezpiecznik na kablu założony grinser006.gif

> Po 2. To z klapką to chyba mój pomysł

Ale nie opatentowany chyba tongue.gif ... Mimo wszystko do sprawy trzeba podchodzić indywidualnie - zależnie od potrzeb i parametrów (wymiarów, dł. kabli itp) sprzętu miejsce może znaleźć się różne.

Napisano
  • Autor

a ja przymiezylem i chyba najbardziej bedzie mi pasowalo pod kolumna kierownicy nad prawa noga, albo jeszcze mze obok siedzenia tez przy prawej nodze do tunelu srodkowego

Napisano

Okolice prawej nogi u siebie chcę mieć wolną - poza tym dyndający kabel też może tam trochę przeszkadzać.

Napisano
  • Autor

> Okolice prawej nogi u siebie chcę mieć wolną - poza tym dyndający

> kabel też może tam trochę przeszkadzać.

racja, dzis przymierzylem i jest slabo., Mi najlepiej bedzie pasowac z boku tunelu srodkowego przed fotelem kierowcy. Kabel od anteny mam krutki, a tu7 jak mam i puszcze od razu do tylu (antena na klapie bagaznika), wtedy nie bede musial przedluzac. jeszcze musze pomyslec z kad prad podlaczyc, z aku czy gdzie sie wpiac

Napisano

> jeszcze

> musze pomyslec z kad prad podlaczyc, z aku czy gdzie sie wpiac

Ja kiedys w busie mialem radyjko miedzy siedzeniami. Zawsze zapominalem o wylaczeniu, wiec podpialem pod kluczyk. Jak mialem w pozycji radio to dzialalo. Bylo wygodne i nie musialem juz pamietac o wylaczeniu i bac sie o rozladowanie aku.

Napisano
  • Autor

> Ja kiedys w busie mialem radyjko miedzy siedzeniami. Zawsze

> zapominalem o wylaczeniu, wiec podpialem pod kluczyk. Jak mialem

> w pozycji radio to dzialalo. Bylo wygodne i nie musialem juz

> pamietac o wylaczeniu i bac sie o rozladowanie aku.

ja chyba podlacze sie pod zapalniczke, tyle ze nie w gniazdo, a od tylu w kable

Napisano

> racja, dzis przymierzylem i jest slabo., Mi najlepiej bedzie pasowac

> z boku tunelu srodkowego przed fotelem kierowcy. Kabel od anteny

> mam krutki, a tu7 jak mam i puszcze od razu do tylu (antena na

> klapie bagaznika), wtedy nie bede musial przedluzac. jeszcze

> musze pomyslec z kad prad podlaczyc, z aku czy gdzie sie wpiac

Ja już założyłem yay.gif

Miejsce: opcja nr1 czyli na obudowie bezpieczników. Widełki na mikrofon założyłem BEZ przykręcania czegokolwiek - włożyłem między obudowę deski rozdzielczej a obudowę lewego nawiewu (weszło ciasno ale za to równie stabilnie siedzi). Kabel nie przeszkadza (bo jest tuż przy drzwiach i ogólnie jest git).

Antena (magnes - ustawiona przed anteną radia) idzie z dachu przez tylną klapę bagażnika (kombi) potem w krawędź podsufitki i razem z tylnymi drzwiami schodzi do progu potem dalej przednim aż do nóg kierowcy. Kabelka starczyło w sam raz (ani cm się nie zmarnował, ani cm był za krótki - idealnie serduszka.gif ).

Zasilanie puszczałem z komory silnika (nie zaszkodzi dodatkowy kabelek - może przyda się jeszcze do innych celów) a z zapalniczki nie chciałem korzystać bo mi akurat nie podoba się opcja odłączania zasilania po wyłączeniu zapłonu. A z kluczykiem przekręconym nie lubię stać. irked.gif

JUTRO ZROBIĘ FOTY co i jak wygląda... Może komuś się przyda i też skorzysta a ogólny plan działania będzie już miał gotowy waytogo.gif

Napisano

Obiecałem więc zapodaję foty...

Wszystko na swoim miejscu:

PICT0002.JPG

PICT0025.JPG

PICT0004.JPG

Radyjko:

PICT0007.JPG

PICT0024.JPG

Widelec na "gruszkę" (bez przykręcania - wsadziłem i siedzi zlosnik.gif )

PICT0006.JPG

PICT0005.JPG

Przewód antenowy:

PICT0010.JPG

PICT0011-2.JPG

PICT0019-2.JPG

PICT0020-2.JPG

PICT0024-2.JPG

No i jeszcze fotka anteny po "strojeniu" jak widać czasami trzeba zrobić nieco więcej niż poustawiać imbusami żeby parametry były poprawne.

PICT0013.JPG

Moja bez strojenia osiągała nawet 3.0 SWR co podobno jest już zagrażające końcówce mocy. Trzeba było dość znacznie przedłużyć antenę... Teraz parametry są ok czyli ok. 1.4 / 1.4

Przyszłym (i obecnym) użytkownikom zalecam sprawdzenie SWR'u anteny - czy przypadkiem nie osiąga za dużych wartości... Szkoda radia... a 10-30 zł (mnie kosztowało 20) za strojenie to nie majątek.

Podsumowanie: Wg mnie konfiguracja trafiona... Umiejscowienie nie przeszkadza w eksploatacji ani przy wsiadaniu/wysiadaniu.

Montaż ramki radia jest bezproblemowy. Robimy 2 dziurki w osłonce bezpieczników i przykręcamy śrubkami. Tylko najpierw dokładnie pomierzcie najlepiej przyłożyć radyjko i ustalić gdzie mają być otworki. Trzyma się ok - no chyba że ktoś ma jakąś zwichrowaną/uszkodzoną klapkę bezpieczników. U mnie siedzi mocno i radykjko podczas jazdy nie ma żadnych luzów, drgań itp. ok.gif

Przy tunelu też powinno być ok pod warunkiem że od str. pasażera bo u kierowcy może troszkę przeszkadzać.

"bajo" grinser006.gif

Napisano

> Przy tunelu też powinno być ok pod warunkiem że od str. pasażera bo u

> kierowcy może troszkę przeszkadzać.

> "bajo"

Właśnie tam mam i jest oki ok.gif

szerokości i przyczepności zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Właśnie tam mam i jest oki

> szerokości i przyczepności

ja ostatecznie jez przykrecilemdo tunelu srodkowego.

Do klapki bezpiecznikow nie moglem, bo mam tam juz przelacznik do gazu. zasilanie podlaczylem od zaslania radia, wszystko dziala jak nalezy

Napisano

A co powiecie na zamontowanie CB w podłokietniku (oczywiście po drobnych przeróbkach - podlokietnik). Ktoś tak ma?? Planuje zainstalować radyjko na stałe, ale tak by ono było jak najmniej widoczne i jednocześnie był łatwy dostęp. Dlatego pomyslelem o kupnie podłokietnika. Ale wolę zapytać:) Jeszcze jedno miejsce mi przychodzi do głowy. Kieszeń w środkowym tunelu, tą zaraz nad popielniczką. Włożyć głębiej CB i dorobić jakąś zaślepkę, zostawiając dziurke w niej na kabel od gruszki. Co to tym sądzicie?? Pozdrawiam

Napisano

A jak "wielce szanowne jury" grinser006.gif ocenia taki patent?

276314145-DSC00023.JPG

276314145-DSC00022.JPG

276314145-DSC00025.JPG

Chyba trochę lepiej niż te kostki co? hmm.gif

• 2 lata później...
Napisano

A ja zapodałem w nietypowym miejscu smile.gif

280693555-cb0.jpg

280693555-cb1.jpg

280693555-cb2.jpg

(tak, wiem... mam wystrzelony napinacz... grinser006.gifzlosnik.gif )

Ale mimo, że miejsce bylo bardzo wygodne - ręka na podłokietniku, pokrętełka pod reką smile.gif to denerwujące było to, że musiałem demontować radyjko na noc bo parkuję pod blokiem smile.gif Jako że po kilku dniach użytkowania zorientowałem się, że w zasadzie nie muszę używać pokręteł - radio ma bardzo dobry SQ i jeszcze lepsze filtry (w zasadzie po jednym dniu jeżdzenia po mieście udało się utrafić z takim ustawieniem, że słychać tylko rozmowy w promieniu ok. 4 km czyli praktycznie wewnątrz miasta) a do tego jeszcze lepszy Automatyczny SQ (wlączny w gruszce lub na panelu), który włączony poza miastem daje zasięg ok. 6km co moim zdaniem jest wystarczjące aby dowiedzieć się co się dzieje w promieniu 100km wink.gif , postanowiłem ukryć radyjko aby nie było wogóle widoczne zlosnik.gif Nie powiem gdzie ukryłem, bo kto wie kto będzie to czytał oprocz kącikowiczów, którzy są z założenia uczciwi wink.gif Generalnie "na zewnątrz" jest tylko glośnik i gruszka. A na noc gruszka też jest chowana i nawet kabli nie widać żadnych.:)

Pozdroofka

post-36940-14352492869399_thumb.jpg

Napisano

> Czy to się kwalifikuje do nagrody archeologa roku?

hahaha.gifhahaha.gif

A co? Miałem nowy watek zakładać a potem sam siebie opier... grinser006.gifzlosnik.gif toż oszczędzamy miejsce na serwerze smile.gif

P.S.

Oczywiście radyjko zostało przeze mnie udoskonalone: zapodałem podświetlanie przycisków w gruszcze smile.gif Oczywiście na niebiesko wink.gif

280693219-majk4.jpg

Pozdroofka

Napisano

> A co? Miałem nowy watek zakładać a potem sam siebie opier... toż

> oszczędzamy miejsce na serwerze

Wiesz, momentami to chcesz być bardziej święty od papieża hahaha.gif

Napisano

> Wiesz, momentami to chcesz być bardziej święty od papieża

Taa... Dziś zgodnie z dyrektywą 123/4/08 grinser006.gif wywaliłem 2000 wątków: zamkniętych, przeniesionych i bez odpowiedzi. Jak się z azją uwiniemy to w weeekend poleci nastepne 15000... Eeeehhh...

Pozdroofka

Napisano

> A ja zapodałem w nietypowym miejscu

> postanowiłem ukryć radyjko aby nie było

> wogóle widoczne Nie powiem gdzie ukryłem, bo kto wie kto

> będzie to czytał oprocz kącikowiczów, którzy są z założenia

> uczciwi Generalnie "na zewnątrz" jest tylko glośnik i gruszka.

Położenie radia trochę zdradza przewód idący od gruszki. No chyba, że to prowokacja i przewód jest specjalnie jest tak poprowadzony, a radio tak naprawdę jest schowane zamiast airbaga. cool.gif

Ale to już byłaby przebiegłość większa niż u J-23.

A tak bardziej poważnie, antenę zabierasz ze sobą na noc ? Jeśli tak, to może masz jeszcze w jakiś podobnie ciekawy sposób rozwiązane podłączanie przewodu od anteny ?

Napisano

> Położenie radia trochę zdradza przewód idący od gruszki. No chyba, że

> to prowokacja i przewód jest specjalnie jest tak poprowadzony, a

> radio tak naprawdę jest schowane zamiast airbaga.

Nieee... Zdjęcie było robione podczas testów, kiedy radyjko leżało sobie na desce przed zamontowaniem go gdziekolwiek (a swoją drogą czekałem kto pierwszy okaze się detektywem i zwróci na to uwagę winner.gif )

> A tak bardziej poważnie, antenę zabierasz ze sobą na noc ?

Antenę mam (niestety) na magnesie, szkoda mi było dziurawić blachę, a do rożnego rozdzaju "uchwytów bocznych" nie mam przekonania - widzialem stan blachy pod takimi uchwytami po roku użytkowania. Kabel ma wystarczający zapas aby dało się manewrować anteną podczas chowania do bagażnika. Zresztą zawsze można odkręcić bat i chować osobno podstawę i bat.

> > to może masz jeszcze w jakiś podobnie ciekawy sposób rozwiązane

> podłączanie przewodu od anteny ?

Jakubek zrobil sobie takie rozlączanie:

280686196-IMG_2.JPG

280686413-IMG_1.JPG

Czyli antenka ma krótki kabel, który dokręca się do beczki.

Tu: cały wątek na ten temat: KLIK

Pozdroofka

Napisano

> Nieee... Zdjęcie było robione podczas testów, kiedy radyjko leżało

> sobie na desce przed zamontowaniem go gdziekolwiek (a swoją

> drogą czekałem kto pierwszy okaze się detektywem i zwróci na to

> uwagę )

Czyli jednak J-23 Rulez cool.gif, ciekawe czy radio włącza się na hasło najlepsze kasztany rosną na placu Pigalle.

> Jakubek zrobil sobie takie rozlączanie:

> Czyli antenka ma krótki kabel, który dokręca się do beczki.

Świetny pomysł, w sumie myślałem o czymś podobnym, ale chciałem wyprowadzić kabel antenowy do bagażnika, zakończyć beczką i po prostu położyć go gdzieś w pobliżu tylnej kanapy i tylko się potem dopinać z anteną. Ten sposób jest jeszcze lepszy, bo kabel się nigdzie nie pałęta. Tylko gniazdko sterczące z gumowej harmonijki, wygląda tak ... niefabrycznie, trochę za niefabrycznie jak dla mnie. Chyba zbyt wrażliwy jestem. Ale pomysł ciekawy.

Dzięki za wskazówki.

Napisano

> A gdzie koledzy proponują zamontować CB w Astrze G ??

Zależy jakie radio.

Moje weszło tu:

280695901-alan.jpg

Pozdrawiam.

post-18753-14352492875053_thumb.jpg

Napisano

> A gdzie koledzy proponują zamontować CB w Astrze G ??

Wycinasz tylna czesc schowka na rekawiczki i masz lux miejsce smile.gif Sam mam tak zrobione, mocowanie do gruszki zrobilem na kratce wentylacyjnej tej blizej szyby.

Popielniczki nie chcialem tym razem niszczyc bo trzymam tam kwity i drobne 270751858-jezyk.gif

PS. zmiescilem tam unidena 520 XL.

Napisano

> Wycinasz tylna czesc schowka na rekawiczki

I cb zamontowane jest na ruchomej części (tej półce zamykanej) ? (jeśli myślimy o tej samej półce) Może masz jakieś foto icon_rolleyes.gif

Napisano

> I cb zamontowane jest na ruchomej części (tej półce zamykanej) ?

> (jeśli myślimy o tej samej półce) Może masz jakieś foto

Absolutnie nie smile.gif Nie chcialem mocno niszczyc "nowego" autka, jak sie znudzi CB albo przy sprzedazy wyjmujesz, wkladasz druga czesc i nie ma sladu smile.gif Mowie o tej polce po lewej stronie siedzac za kierownica. Jak ja wyjmiesz uzywajac nie duzej sily robisz z niej 2 polowy + gumowa wkladka smile.gif

W czesci ktora montujesz w aucie robisz dziure tak zeby Ci weszlo radyjko, na gorze 2 dziurki tak zebys mogl przykrecic sobie oryginalne mocowanie smile.gif U mnie to wyglada tak:

1.jpg

2.jpg

Jedyna wada to trzeba uwazac na kabel zeby nie przytrzaskiwac go drzwiami, ale i tak jest lepiej niz walalo mi sie pod nogami pasazera biglaugh.gif

Staralem sie wytlumaczyc dobrze, jesli masz jakies pytania to smialo smile.gif

EDIT: Kabelek od anteny wychodzi sobie z tylu radia, potem pod uszczelkami dolem do samej klapy bagaznika smile.gif

Napisano

Dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie smile.gif U siebie zrobie tak samo. Mam Johny II więc praktycznie to samo co ty, wiec nie powinno być problemu. Dzieki za foto. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.