Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o egr

Featured Replies

Napisano

czy przez egr lekko zacinajacy sie egr moga falowac obroty na jalowym biegu?? przy starcie lekko faluja ze 2mm ... po dluzszej jezdzie tak 30km wrzucam na luz i faluja po czym spadaja do nominalu....wina egr?

Napisano

> czy przez egr lekko zacinajacy sie egr moga falowac obroty na jalowym biegu?? przy starcie lekko

> faluja ze 2mm ... po dluzszej jezdzie tak 30km wrzucam na luz i faluja po czym spadaja do

> nominalu....wina egr?

przez egr mogą się cuda dziać więc możliwe.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> przez egr mogą się cuda dziać więc możliwe.

Szukajka mnie nie lubi i vice versa... nie chcac zakladac nowego tematu podepne sie tutaj:

W ktorym miejscu zaslepic EGR? jedni mowia ze z dwoch stron (spod i bok), inni tylko z jednej strony....

A teraz tak: jezeli z boku, to lepiej przy przepustnicy czy przy samym EGR'rze ?

Ostatnio zauwazylem ze jak jade bardzo spokojnie (jeszcze na chlodny silnik), lekko sie rozpedzam to autko jakby lekko poszarpywalo.

Ustrojstwa nigdy nie czyscilem...chcialem ale nie potrafilem go rozebrac.

Napisano

> W ktorym miejscu zaslepic EGR? jedni mowia ze z dwoch stron (spod i bok), inni tylko z jednej

> strony....

Jeśli go zostawiasz to wystarczy, że zaślepisz pomiędzy OGR'em a kolektorem, jeśli go całkowicie wywalasz to z obu stron.

> Ustrojstwa nigdy nie czyscilem...chcialem ale nie potrafilem go rozebrac.

W tym wątku masz opisane co i jak na przykładzie MJTD, w JTD jest ciut inny kształt OGR'a, ale generalne zasada jest identyczna.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jeśli go zostawiasz to wystarczy, że zaślepisz pomiędzy OGR'em a kolektorem, jeśli go całkowicie

> wywalasz to z obu stron.

> W tym wątku masz opisane co i jak na przykładzie MJTD, w JTD jest ciut inny kształt OGR'a, ale

> generalne zasada jest identyczna.

> Pozdrawiam BAS

Raczej zostawie bo jak zaslepiony to i tak nie szkodzi...pradu nie ciagnie.

OGR-KOLEKTOR to ta krotka karbowana rurka ktora idzie od EGR w strone przepustnicy gaszacej tak? JEzeli tak to gdzie lepiej zaslepic? przy Ogrze czy klapie gaszacej?

Napisano

> Raczej zostawie bo jak zaslepiony to i tak nie szkodzi...pradu nie ciagnie.

> OGR-KOLEKTOR to ta krotka karbowana rurka ktora idzie od EGR w strone przepustnicy gaszacej tak?

> JEzeli tak to gdzie lepiej zaslepic? przy Ogrze czy klapie gaszacej?

OGR jest przykręcony bezpośrednio do kolektora dolotowego, odkręcasz OGR'a od kolektora i pomiędzy OGR'a a kolektor wkładasz blachę.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> OGR jest przykręcony bezpośrednio do kolektora dolotowego, odkręcasz OGR'a od kolektora i pomiędzy

> OGR'a a kolektor wkładasz blachę.

> Pozdrawiam BAS

No to teraz to juz nic nie rozumiem. Jakis obrazek/schemat? Mowimy o zaslepce tego typu: http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...0&fpart=all ?? czy jakas inna?

Czasami trzeba mi łopatologicznie wytłumaczyc

Napisano

> No to teraz to juz nic nie rozumiem. Jakis obrazek/schemat? Mowimy o zaslepce tego typu:

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...0&fpart=all ?? czy jakas inna?

Taka z linka jest do JTD, do MJTD jest trochę inna.

> Czasami trzeba mi łopatologicznie wytłumaczyc

Popatrz TU,

Zobacz zdjęcie na ostatniej stronie i zaznaczoną na czerwono rurkę, zaślepiasz tą rurkę przy kolektorze. W MJTD nie ma tej rurki i EGR zaślepia się w miejscu mocowania go do kolektora.

Z której strony rurki zaślepiać to na 100% powiedzą koledzy, którzy mają JTD(mam MJTD), ale wydaje mi się, że jak zaślepisz przy kolektorze to będzie ok.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Taka z linka jest do JTD, do MJTD jest trochę inna.

> Popatrz TU,

> Zobacz zdjęcie na ostatniej stronie i zaznaczoną na czerwono rurkę, zaślepiasz tą rurkę przy

> kolektorze. W MJTD nie ma tej rurki i EGR zaślepia się w miejscu mocowania go do kolektora.

> Z której strony rurki zaślepiać to na 100% powiedzą koledzy, którzy mają JTD(mam MJTD), ale wydaje

> mi się, że jak zaślepisz przy kolektorze to będzie ok.

> Pozdrawiam BAS

Juz wszystko jasne

Dzieki sliczne BAS wink.gif

Napisano

> Z której strony rurki zaślepiać to na 100% powiedzą koledzy, którzy mają JTD(mam MJTD).

Tak jak kolega BAS pisał przy kolektorze smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.