Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oznaczenia sprężyn obniżających.

Featured Replies

Napisano

Koledzy i koleżanki. Mam taki problem. Jakie są oznaczenia dla sprężyny -40, a jakie są dla -20? Posiadam FK -40/-40 tak mi mówił ktoś z AK z kim się zamieniałem rok temu z -70/-50 na właśnie te -40/-40. Ale zaczęły dochodzić mnie słuchy, że to mogą być czasem -20/-20 stąd moje pytanie czy na springach są jakieś numer świadczące jakie to jest obniżenie?

Napisano

a jakie masz oznaczenia???

jak masz je luźno tzn poza autem to zmierz też ich wysokość...

Napisano
  • Autor

Jeszcze nie wiem muszę jutro sprawdzić. Da się je sprawdzić bez ich ściągania?

Napisano

> Koledzy i koleżanki. Mam taki problem. Jakie są oznaczenia dla sprężyny -40, a jakie są dla -20?

> Posiadam FK -40/-40 tak mi mówił ktoś z AK z kim się zamieniałem rok temu z -70/-50 na właśnie

> te -40/-40. Ale zaczęły dochodzić mnie słuchy, że to mogą być czasem -20/-20 stąd moje pytanie

> czy na springach są jakieś numer świadczące jakie to jest obniżenie?

Ja mam springi firmy SPAX (mają nadrukowany nr katalogowy i łatwo sprawdzić jaki to spring) nie wiem jak w przypadku FK.

Może jest tak jak w moim przypadku że są to sprężyny do sportinga, a więc do nominalnej wartości trzeba doliczyć -20. (ja mam sprężyny -30 dedykowane do sportinga co faktycznie daje ok -50)

Napisano

> Jeszcze nie wiem muszę jutro sprawdzić. Da się je sprawdzić bez ich ściągania?

raczej tak, ale trochę gimnastyki będzie smile.gif

Napisano

> Ja mam springi firmy SPAX (mają nadrukowany nr katalogowy i łatwo sprawdzić jaki to spring) nie

> wiem jak w przypadku FK.

w przypadku fk??? szkoda gadać.... wałkuję temat od kilku dni ale albo nie uzyskuję pomocy wśród CM, albo po prostu coś takiego jak katalog nie istnieje...

Napisano

> w przypadku fk??? szkoda gadać.... wałkuję temat od kilku dni ale albo nie uzyskuję pomocy wśród

> CM, albo po prostu coś takiego jak katalog nie istnieje...

FK catalogue;

-40/40-FKFI001-w katalogu pod obniżeniem -35/40 występuje.

-60/40-FKFI002

-70/50-FKFI003

Proszę, w katalogu nie ma rozgraniczenia/ SC/SCS/CC/CCS to samo. ok.gif

Napisano

> FK catalogue;

> -40/40-FKFI001-w katalogu pod obniżeniem -35/40 występuje.

> -60/40-FKFI002

> -70/50-FKFI003

> Proszę, w katalogu nie ma rozgraniczenia/ SC/SCS/CC/CCS to samo.

wszystko ładnie pięknie... jak kupujesz nowy zestaw u handlarza bądź producenta to takimi kodami się posługują...

natomiast w przypadku kiedy ktoś po "latach" zapomni jakie miał fedry i zgubił pudełko i ten śmieszny skserowany TUV - to takowe oznaczenia ni jak nie mają się do oznaczeń na sprężynach np FKS073 VA/HA

gdzie tylko VA/HA jest znane bo oznacza odpowiednio przód i tył

niemniej dziękujemy za informacje nr katalogowych ok.gif

Napisano

> Wszystko się da,proszę-przykład dla -40mm , w prawym dolnym rogu jest zoom i ze springa idzie

> zczytać

> http://www.fk-shop.de/Fahrwerk-Tuning/Ti...icento-187.html

aleś dał przykład...facepalm%5B1%5D.gif

wszystkie zdjęcia dla FK 001 i 002 i 003 to te same sprężyny... z tym samym numerem.... a dodatkowo to same sprężyny ze zdjęcia nie wyglądają mi na sejowskie czy do cc... odwalili kaszanę na stronie nono.gif

i właśnie o tym cały czas piszę.... że nie można nic znaleźć....

ale mimo tego dzięki za zinteresowanie tematem... może jeszcze wpadniesz na jakiś pomysł przyporządkowania poszczególnych oznaczeń do sprężyn

Napisano

Napisać @, odwiedzić sklep ''tiuningowy'' z ww. springami chyba tylko. grinser006.gif i spisać sobie numery...jeżeli będą dostepne. wink.gif

Napisano
  • Autor

Dziś patrzyłem na zawias i w sumie zapomniałem luknąć na numer ale wiem, że z przodu opiera się na odbojnikach, a tył nie. Także idzie jakoś ciachnąć o jeden łepek nie odkręcając zestawu?

Napisano

> Dziś patrzyłem na zawias i w sumie zapomniałem luknąć na numer ale wiem, że z przodu opiera się na

> odbojnikach, a tył nie. Także idzie jakoś ciachnąć o jeden łepek nie odkręcając zestawu?

Tak da radę . Auto na lewarek ściągasz koło bierzesz brzeszczot i jedziesz z koksem smile.gif

Napisano
  • Autor

A powiedzcie mi jeszcze o ile łebków ciachnąć? Skoro -40 opiera się na nich.

Napisano

> A powiedzcie mi jeszcze o ile łebków ciachnąć? Skoro -40 opiera się na nich.

Ja na -40 zostawiłem tylko jedną bulwę smile.gif reszta poszła out ...

Napisano
  • Autor

> Ja na -40 zostawiłem tylko jedną bulwę reszta poszła out ...

I jak się jeździło?

Napisano

> I jak się jeździło?

Nadal się jeździ grinser006.gif i jeździ się dobrze, nic nie stuka nic nie puka i nawet oryginalne seryjne amorki dają sobie radę .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.