Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chevrolet Orlando co to ??

Featured Replies

Napisano

Jak wyzej , co to za auto , na czym zrobione , czyje sa silniki diesla ??

MA już ktoś wyrobioną opinie o tym modelu ??

o captivie srednio mowia , a co z tym modelem ??

Napisano

> Jak wyzej , co to za auto , na czym zrobione , czyje sa silniki diesla ??

Zrobione na Cruze czyli obecna Astra. Silnik 1,8 benzyna to silnik z Opla, diesle są włoskiego VMotori.

> MA już ktoś wyrobioną opinie o tym modelu ??

> o captivie srednio mowia , a co z tym modelem ??

Całkiem fajne auto za całkiem fajną cenę.

Napisano
  • Autor

> Zrobione na Cruze czyli obecna Astra. Silnik 1,8 benzyna to silnik z Opla, diesle są włoskiego

> VMotori.

czyli co to samo co w fiatach ?

> Całkiem fajne auto za całkiem fajną cenę.

Napisano

> czyli co to samo co w fiatach ?

Nie. Zupełnie inne silniki robione dla GM. Występują w Lacetti, Epice, Captivie, Cruze i Orlando.

Z moich doświadczeń i z tego co piszą na kąciku Chevroleta są zupełnie bezproblemowe. I mają całkiem niezłą kulturę pracy.

Napisano

> czyli co to samo co w fiatach ?

VM Motori robi własne silniki, od nich kupiły licencje Hyundai i GM DAT (dawne Daewoo).

Zdaje się, jakiś czas temu GM przejęło VM Motori.

Orlando jest zbudowane na platformie Delta II, tej samej co Astra IV, Cruze, Ampera, Volt.

Napisano

> Jak wyzej , co to za auto , na czym zrobione , czyje sa silniki diesla ??

> MA już ktoś wyrobioną opinie o tym modelu ??

> o captivie srednio mowia , a co z tym modelem ??

Silnik diesla z jednej strony mają bardzo wysoką kulturę pracy (miałem w Lacetti), z drugiej strony są to najbardziej paliwożerne diesle jakie są na rynku. Przy podobnych pojemnościach konkurencja spala 2 litry mniej a nawet i więcej.

Napisano

> Silnik diesla z jednej strony mają bardzo wysoką kulturę pracy (miałem w Lacetti), z drugiej strony

> są to najbardziej paliwożerne diesle jakie są na rynku. Przy podobnych pojemnościach

> konkurencja spala 2 litry mniej a nawet i więcej.

Ośmielę się nie zgodzić. W bezpośrednim porównaniu z 1,9TDI moje auto paliło o 1l/100km więcej.

Notabene, ten sam silnik w Epice nie pali ani grama więcej niż w Lacetti. I o ile w Lacetti ten wynik nie powalał na kolana to w klasie Epiki to już jest coś.

Napisano

> są to najbardziej paliwożerne diesle jakie są na rynku.

Cóż - tak nakazuje tradycja DU.

A samo Orlando - uboższy brat (technicznie bliźniak) Zafiry.

Jak dla mnie minusem niemożliwość wyjęcia z bagażnika 6. i 7. fotela, co powoduje że auto ma mały bagażnik.

Napisano

> Cóż - tak nakazuje tradycja DU.

> A samo Orlando - uboższy brat (technicznie bliźniak) Zafiry.

> Jak dla mnie minusem niemożliwość wyjęcia z bagażnika 6. i 7. fotela, co powoduje że auto ma mały

> bagażnik.

Dokładnie bagażnik "w połowie" zajęty przez fotele.

Sam trzeci rząd dośc wygodny, miejsca oczywiście mało, wchodzenie tragiczne (197cm wzrostu) wychodzenie jeszcze gorsze. Starsza osoba sobie nie poradzi a malucha tam bym nie posadził (bezpieczeństwo). Brak miejsca na stopy na prawym fotelu (przeszkadzają nogi odchylanego fotela 2 rzędu).

Drugi rząd dość wygodny, miejsca na nogi trochę mniej lub podobnie niż w mojej O2.

Fotel kierowcy bardzo twardy (dla mnie niewygodny - ale może na dłuższych dystansach sie sprawdza), bardzo krótkie siedzisko, pozycja- wiadomo- mniej wygodna niz w zwykłym aucie klasy kompakt. Mniej miejsca na nogi. W Zafirze jest podobnie.

Silnik benzynowy dośc mocny, ponoć pali mało (7 litrów w mieście). Ja podczas jazdy testowej (22km) spaliłem 8,5 litra/100km.

Napisano

> Silnik diesla z jednej strony mają bardzo wysoką kulturę pracy (miałem w Lacetti), z drugiej strony

> są to najbardziej paliwożerne diesle jakie są na rynku. Przy podobnych pojemnościach

> konkurencja spala 2 litry mniej a nawet i więcej.

To ile ma palic 160KM diesel. IMO ten nowy w cruze i orlando pali adekwatnie do osiagow.

Napisano

brat w firmie w której pracuje zakupili takie cudo z silnikiem 2,0 diesel, po 5kkm poszła panewka na wale, silnik miał zostac wymieniony na gwarancji a jak sie potoczyła sprawa musze dopytac brata, sam jestem ciekaw ok.gif

Napisano

> brat w firmie w której pracuje zakupili takie cudo z silnikiem 2,0 diesel, po 5kkm poszła panewka

> na wale, silnik miał zostac wymieniony na gwarancji a jak sie potoczyła sprawa musze dopytac

> brata, sam jestem ciekaw

yikes.gif

Napisano

> Dokładnie bagażnik "w połowie" zajęty przez fotele.

Tego pojąć nie mogę - w rezzo środkowy fotel z tyłu dało się zdemontować w 2 minuty - czemu tego systemu nie zastosowali w Orlando ? Wywalam fotele do garażu/piwnicy i mam bagażnik, potrzebuję 7 os auto - wkładam fotele.

Napisano

> To ile ma palic 160KM diesel. IMO ten nowy w cruze i orlando pali adekwatnie do osiagow.

Powiem jak było u mnie na przykładzie kilku silników diesla o podobnej pojemności. Podaję spalanie w mieście i w trasie przy ok. 130 km/h. Jeżeli chodzi o miasto to Wrocław, trasy w okolicy 12-16 km w jedną stronę, poranne i popłudniowe korki, jak miejsce na drodze to dynamicznie tak pod stówkę.

1. Fiat Stilo - 1,9 JTD - 115 KM, miasto 7,9 - 8,4 (żona i ja), trasa 5,9.

2. Renault Laguna - 1,9 dCi - 107 KM, miasto 7,9 , trasa 6,5

3. Chevrolet Lacetti - 2,0 TCDI czy jakoś tak - 124 KM, miasto 9,5 - 10; trasa 7,5.

W ten weekend pociskałem Bravo 1,9 Multijet 150 KM i spalanie na poziomie Stilo. Tak więc diesel w Chevroletach jest paliwożerny.

Napisano

> Powiem jak było u mnie na przykładzie kilku silników diesla o podobnej pojemności. Podaję spalanie

> w mieście i w trasie przy ok. 130 km/h. Jeżeli chodzi o miasto to Wrocław, trasy w okolicy

> 12-16 km w jedną stronę, poranne i popłudniowe korki, jak miejsce na drodze to dynamicznie tak

> pod stówkę.

> 1. Fiat Stilo - 1,9 JTD - 115 KM, miasto 7,9 - 8,4 (żona i ja), trasa 5,9.

> 2. Renault Laguna - 1,9 dCi - 107 KM, miasto 7,9 , trasa 6,5

> 3. Chevrolet Lacetti - 2,0 TCDI czy jakoś tak - 124 KM, miasto 9,5 - 10; trasa 7,5.

> W ten weekend pociskałem Bravo 1,9 Multijet 150 KM i spalanie na poziomie Stilo. Tak więc diesel w

> Chevroletach jest paliwożerny.

Ale zauwaz, ze jest najmocniejszy. Malotego obecnie montowany ma 160KM wiec ma prawo spalic wiecej. Moj ceed 115KM pali srednio 6-6,5 70%trasa 30% miasto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.