Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o zwalniacze

Featured Replies

Napisano

krótkie pytanie.

klocek EBC green stuff plus seryjna tarcza w seju 1,2 8V czy to ma sens?

Napisano

> krótkie pytanie.

> klocek EBC green stuff plus seryjna tarcza w seju 1,2 8V czy to ma sens?

Ja mam chyba Ferrodo ale zwykłe i tarcze Mikody, nie jest źle choć teraz walcze ze ściąganiem i ciut tępym hamulcem, ale po założeniu byłem zadowolony

Napisano
  • Autor

więc od początku... jakiś czas temu zakupiłem klocki zielone i tarcze nawiercano-nacinane z EBC

chciałem to razem złożyć ale się okazało iż klocki mają za dużo "mięsa" i się komplet nie zmieśćił... wiem że to idiotycznie brzmi ale się spieszyłem i do tych tarcz założyłem premiera ferrodo...

przejachałem na tym zestawie ok. 40 tyś i klocków zero a tarcza jak nowa lecz skrzywiona

nie wiem czy tylko ja tak mam ale to już kolejny komplet droższych i niby lepszych tarcz które kupuję i kolejny komplet się krzywi...

w moim fiacie bravo zimmermany wyleciały po 15 tyś km bo się skrzywiły i to samo z ebc które nie wytrzymały 10tyś km a seryjne się trzymają w bravo non stop.. confused.gifconfused.gifconfused.gif

tak więc mam zestaw klocków zielonych ebc i chcę je założyć do seryjnych tarcz gdyż te które są, są krzywe i je wywale w pi...u

jeżdził ktoś z was na takim zestawie?

Napisano

> krótkie pytanie.

> klocek EBC green stuff plus seryjna tarcza w seju 1,2 8V czy to ma sens?

Pytanie, czego oczekujesz od hamulców, i jak je traktujesz.

Jeśli gna Ci się tarcze, to mocno ciepłe musiałeś mieć hamulce i je gwałtownie wychłodzić (kałuża). A tego żadna tarcza wytrzymać nie musi.

Zestaw jaki chcesz zapodać nada się, do troszkę szybszego auta traktowanego w miarę normalnie (jedno hamowanie z prędkości a nie kilka raz po raz).

Napisano

Znam takie przypadki od użytkowników Type R(nacinana/nawiercana tarcza klocek sportowy/tuningowy).

Nie do końca to współgra z nowoczesnymi układami abs/asr/eds w niektórych autach.

Mnie doradzono gładką tarczę + dobry klocek.

Mam zimmermanny + ATE i w cywilnej jeździe jest lepiej jak na serii, klocki przypalić można tylko jak by się chyba naprawdę chciało, ori hondowskie czuć było czasami.

Napisano
  • Autor

klocek już mam, prawo jazdy od 19 lat więc pamiętam by gorącymi w kałuże nie wlatywać... podejżewam że tu EBC tarcze spaprało bo na zimno są proste a krzywe tylko po nagrzaniu więc z tego co mnie uczyli na maszynoznawstwie w technikum będzie tu wada materiałowa niż dupa kierowca ale może jest i naczej...

tak czy siak dziękuję za rady cool.gif

Napisano

to zapodaj mikody nawiercane/ nacinane...kosztują niewiele, a jak ci padną to kupisz następny komplet.

Ja mam mikody w 2 autach i problemu nigdy nie było...

Polecam firmę BROCAR na Allegro (lub pisać do kolegi TVC na sc.pl to załatwi mikody w dobrej cenie)

Napisano
  • Autor

gdybym wcześniej na mikodach nie jeżdził to bym się skusił...

niestety mam traumatyczne wspomnienia z mikodą i od tamtej pory made in poland to tylko truskawki smile.gif

Napisano

> gdybym wcześniej na mikodach nie jeżdził to bym się skusił...

> niestety mam traumatyczne wspomnienia z mikodą i od tamtej pory made in poland to tylko truskawki

to idz w Black Diamond

Black Diamond

Napisano
  • Autor

no... ładne.

a jak się one będą zachowywały w połączeniu z Green Stuffami które już mam na półce?

Napisano

> no... ładne.

> a jak się one będą zachowywały w połączeniu z Green Stuffami które już mam na półce?

Tego juz Ci nikt nie powie...

Napisano

> 500 zl na tarcze do seja ??? masakra jakas

no sporo...ale może warte swojej ceny...szczególnie jak walisz sejem przez jakieś bezdroża kkm od cywilizacji cfaniaczek.gif

Napisano

> no sporo...ale może warte swojej ceny...szczególnie jak walisz sejem przez jakieś bezdroża kkm od

> cywilizacji

Czy bezdroża wymagają "wypasionych" hamulców?!

Napisano

> Czy bezdroża wymagają "wypasionych" hamulców?!

myślę, że tak

Napisano

> myślę, że tak

A do czego?

Bo wiesz, w takim "zdala od cywilizacji bezdrożu" to nikt na pałę nie wali autem ile fabryka dała.

Zresztą, ktoś posiada(ł) ten produkt?Bo firma ani niezbyt znana, ani niezbyt renomowana..

Ot zwyczajne tarcze malowane na czarno, tak moim zdaniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.