Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pin 26

Featured Replies

Napisano

panowie sprawa . Posiadam punto I był silnik 1.1 już jest 1.2 16v na wiązce z 1.1 i mam problem bo ostatnio parę dni i aku pusty. A w jednym faq pisało żeby odciąć pin 26 ja nie zrobiłem tego bo tyczyło się to seja i czinkusia... czy ktoś może mi powiedzieć od czego jest ten pin 26 ? bo sprawdzałem pobór prądu i był w normie

Napisano

> panowie sprawa . Posiadam punto I był silnik 1.1 już jest 1.2 16v na wiązce z 1.1 i mam problem bo

> ostatnio parę dni i aku pusty. A w jednym faq pisało żeby odciąć pin 26 ja nie zrobiłem tego

> bo tyczyło się to seja i czinkusia... czy ktoś może mi powiedzieć od czego jest ten pin 26 ?

> bo sprawdzałem pobór prądu i był w normie

ja wiem tyle, ze bez pinu 26 nie odpalisz silnika 1.1 w 16v musisz wyciac, bo bedzie padal aku...

Napisano

> ja wiem tyle, ze bez pinu 26 nie odpalisz silnika 1.1 w 16v musisz wyciac, bo bedzie padal aku...

i mogą być problemy z odpalaniem auta zimnego. Przynajmniej w 8v ECU zapamiętywał ustawienia ciepłego silnika i startował z "ciepłej" mapy - co za tym idzie zapalał za jakimś 4-5 razem zlosnik.gif

Napisano

> i mogą być problemy z odpalaniem auta zimnego. Przynajmniej w 8v ECU zapamiętywał ustawienia

> ciepłego silnika i startował z "ciepłej" mapy - co za tym idzie zapalał za jakimś 4-5 razem

Nie zartuj sobie...

Napisano

> Nie zartuj sobie...

Z autopsji zlosnik.gif no chyba, że mój sej był wyjątkowy w tej kwestii biglaugh.gif

Napisano

na schemacie sterownika 16v pin 26 wogóle nie jest podłączony

Napisano
  • Autor

> na schemacie sterownika 16v pin 26 wogóle nie jest podłączony

najlepsze jest to że w 1.1 spi też nie ma a ja jednak mam podłączony stad moje pytanie

Napisano

> najlepsze jest to że w 1.1 spi też nie ma a ja jednak mam podłączony stad moje pytanie

na schemacie punto 1.1 pin 26 podłączony jest pomarańczowym przewodem z przekaźnikiem podwójnym (pin 12) i wyłącznikiem zapłonu w kabinie

Napisano
  • Autor

> na schemacie punto 1.1 pin 26 podłączony jest pomarańczowym przewodem z przekaźnikiem podwójnym

> (pin 12) i wyłącznikiem zapłonu w kabinie

mam przed nosem schemat z 1.1 punta spi i nie ma wcale pinu 26 chyba że mam jakiś posrany schemat...ale fakt pomarańcz i leci do kabiny

Napisano

> Z autopsji no chyba, że mój sej był wyjątkowy w tej kwestii

Nie chodziło mi o to, że taki efekt nie może wystąpić, jak ECU nie wie czy jest przekręcona stacyjka czy nie, to różne cuda się mogą dziać, ale nie pisz proszę o "ciepłych" mapach rotfl.gif

Napisano

U mnie było to samo. żarło prun w 3-4 dni bez jazdy. Uciąłem i spokój oink.gif

Napisano

> Nie chodziło mi o to, że taki efekt nie może wystąpić, jak ECU nie wie czy jest przekręcona

> stacyjka czy nie, to różne cuda się mogą dziać, ale nie pisz proszę o "ciepłych" mapach

ojtam ojtam zlosnik.gif

"ustawienia mieszanki dla rozgrzanego silnika" - tak lepiej? rotfl.gif

Napisano
  • Autor

nic spróbuje wyjąć ten pin i zobaczę co będzie

Napisano

> ojtam ojtam

> "ustawienia mieszanki dla rozgrzanego silnika" - tak lepiej?

Dalej błądzisz zlosnik.gif Chodziło mi o to, że jedynym wyznacznikiem wzbogacania mieszanki są wskazania temperatury wody. Koniec kropka. Nie ma tak, że komp sobie nagle pomyśli, ostatnio woda miała 90 stopni, to po co teraz mam sprawdzać rotfl.gif Natomiast faktycznie jest taki dodatkowy strzał paliwem przez parę sekund po odpaleniu silnika i jeżeli komp nie wie, że przyrost obrotów od zera do 600 to jest próba odpalenia na świeżo, bo nie zrejestrował wcześniej faktu wyłączenia silnika/stacyjki, to może tego początkowego wzbogacenia zabraknąć i nie będzie chciał tak łatwo odpalić.

Napisano

> Dalej błądzisz [...]

> łatwo odpalić.

Okej, teraz już się doumiałem ideia.gif przepraszam, już chowam się do yamky blush.gifok.gif

Napisano

> Dalej błądzisz Chodziło mi o to, że jedynym wyznacznikiem wzbogacania mieszanki są wskazania

> temperatury wody. Koniec kropka. Nie ma tak, że komp sobie nagle pomyśli, ostatnio woda miała

> 90 stopni, to po co teraz mam sprawdzać Natomiast faktycznie jest taki dodatkowy strzał

> paliwem przez parę sekund po odpaleniu silnika i jeżeli komp nie wie, że przyrost obrotów od

> zera do 600 to jest próba odpalenia na świeżo, bo nie zrejestrował wcześniej faktu wyłączenia

> silnika/stacyjki, to może tego początkowego wzbogacenia zabraknąć i nie będzie chciał tak

> łatwo odpalić.

u mnie jak go nie odłączyłem to sie immo świeciło przy zapalaniu i nie chciał zagadać

Napisano
  • Autor

> u mnie jak go nie odłączyłem to sie immo świeciło przy zapalaniu i nie chciał zagadać

haaa odłączyłem i alarm zaczął działać i buczek też :E teraz pozostanie tylko sprawdzić jak będzie wyglądała kwestia z aku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.