Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy coś takiego jest możliwe?

Featured Replies

Napisano

Załóżmy ze jest uszkodzony parownik i jest duze cisnienie w układzie chłodzenia, po otworzeniu korka płyn aż się wylewa

po wylaczniu filtra gazu i wyjeżdzeniu resztek gazu, na benzynie płyn jest OK nie ma cisnienia, płyn po prostu sie przelewa w zbiorniczku wyrównawczym

czy jeśli jest nieszczelność w parowniku i przepuszcza się cisnienie do układu chłodzenia to mozliwe jest, aby po odcieciu go w druga strone szło cisnienie z układu chłodniczego?

tzn. płyn sie przedostaje tam gdzie kiedyś był gaz i wchodzi z powrotem do silnika jako płyn gdzie jest również podawana benzyna?

następnie w cylindrach nie spala się i spływa do miski olejowej?

jest to jakby ciąg dalszy tej zagadki

jakiś tekst

Napisano

Zagłębiają się w link podany w zapytaniu stawiam na upg - też miałem takie cyrki przez ok. pół roku.

Przy pracy na lpg jest wyższa temp. spalania - może być tak, że podczas pracy na lpg upg puszcza, a na benzynie już nie - miałem właśnie tak na samym początku ...

Jak będziesz robił upg to po Twoich problemach MUSISZ sprawdzić czy blok i głowica jest prosta, zanim założysz nową upg. Sprawdzenie to prosta sprawa - kupujesz dobry liniał (najlepiej metalowy w jakimś sklepie z aparaturą pomiarową), szczelinomierz i do roboty - nie wiem czemu nie chce się tego robić mechanikom. Chociaż z drugiej strony przypadków krzywych bloków lub głowic jest bardzo mało ...

Napisano

> mozliwe jest, aby po odcieciu go w druga strone szło cisnienie z układu chłodniczego?

Jest to możliwe. Ale mało prawdopodobne jest, by dostawał się do oleju. Zwykle jest odparowywany i wydostaje się wydechem.

Napisano

>Chociaż z drugiej strony przypadków krzywych bloków lub

>głowic jest bardzo mało ...

Bloków raczej tak, ale kilka krzywych głowic to i ja w swoich łapach miałem.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja tak miałem przy padniętym termostatcie, kiedy za pozno otwierał sie. Po wymianie, od miesiecy spokój.

Napisano
  • Autor

> Ja tak miałem przy padniętym termostatcie, kiedy za pozno otwierał sie. Po wymianie, od miesiecy

> spokój.

wymienilem nagrzewnice i wąż

potem co kilka dni dolewalem troszkę, ale coraz mniej

a teraz nie ubywa w ogóle

tzn. chociaż czasami po nocy jest ponizej MAX a czasami jest pomiędzy MIN i MAX

po rozgrzaniu jest cały czas MAX

i dopiero teraz zajarzyłem ze parownik mam wyżej niz zbiorniczek i układ po prostu sam powoli sie odpowietrzał

a to cisnienie ze bylo takie duze to po prostu byl tak zapowietrzony

teraz moge odkrecic "na raz" bez problemu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.