Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziura w osłonie hamulca ręcznego

Featured Replies

Napisano

W pozycji "wyłączony" - ham. ręczny - mam dziurę w tej osłonce (na górnym krańcu), która się przemieszcza wraz z ruchem samej rączki hamulca. Co jest powodem i jak to spacyfikować?

Napisano

> W pozycji "wyłączony" - ham. ręczny - mam dziurę w tej osłonce (na górnym krańcu), która się

> przemieszcza wraz z ruchem samej rączki hamulca. Co jest powodem i jak to spacyfikować?

Było juz o tym na forum. Osłonka lubi się złamać bo zdaje się że zahacza o coś przy zaciąganiu ręcznego. To częsty przypadek, też tak miałem. Pacyfikacja polega na wymianie osłonki. Jest dostępna jako samodzielny element i kosztuje jakieś grosze. Pewnie gorzej z wymianą (u mnie zrobili nieodpłatnie bo zauważyłem w momencie zakupu).

Napisano
  • Autor

Dzięki Dyrman, jeszcze chcę się upewnić. Na allegro nie widzę więc tylko w ASO to kupię po śmiesznych pieniądzach tak? Będę musiał podjechać kiedyś do nich i pogadać....

Napisano

> Dzięki Dyrman, jeszcze chcę się upewnić. Na allegro nie widzę więc tylko w ASO to kupię po

> śmiesznych pieniądzach tak? Będę musiał podjechać kiedyś do nich i pogadać....

cos 50-70zl kosci ta oslonka w aso

Napisano

> W pozycji "wyłączony" - ham. ręczny - mam dziurę w tej osłonce (na górnym krańcu), która się

> przemieszcza wraz z ruchem samej rączki hamulca. Co jest powodem i jak to spacyfikować?

A ja Ci odpowiem inaczej niż poprzednicy, tez ostatnio zauwazyłem że jest dziurka i co, okazało się że odwrotnie jest założona osłona (do góry nogami spineyes.gif )

Spróbuj ją przełożyć zlosnik.gif

Napisano

U mnie też się połamało - po 4,5 roku i 130 kkm. Ale nic z tym nie robię - nich sobie będzie dziura.

A powód jest prozaiczny - wada fabryczna (nie pierwsza i nie ostatnia).

Napisano

> cos 50-70zl kosci ta oslonka w aso

yikes.gif

W takim razie przepraszam kolegę Poziomka, ktoś tu kiedyś pisał że grosze płacił hmm.gif

Napisano

> (...) Jest dostępna jako samodzielny element i kosztuje jakieś grosze. Pewnie gorzej z wymianą (u mnie

> zrobili nieodpłatnie bo zauważyłem w momencie zakupu).

Wolałbym jeszcze raz wymieniać niż jeszcze raz za nią płacić wink.gif Wymiana jest banalnie prosta i zajmuje około 20-30 minut. Numer części to 735440696, ja w maju ubiegłego roku płaciłem 54,50. Teraz pewnie parę złotych drożej...

Trochę szerzej jest w tym wątku...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.