Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

follow me home

Featured Replies

Napisano

> Po prawie pol roku uzytkowania skumalem, ze mam follow me home...

> Moze jeszcze ktos nie wie, ze ma?

tzn. że jak odkryłeś.

Napisano
  • Autor

> tzn. że jak odkryłeś.

tzn. nie wiedzialem, ze trza bez kluczyka machnac dlugimi... zlosnik.gif

swiatla zapalaja sie na jakis czas (chyba 30sek) i odprowadzaja nas do domu biglaugh.gifzlosnik.gif

Napisano

> tzn. nie wiedzialem, ze trza bez kluczyka machnac dlugimi...

> swiatla zapalaja sie na jakis czas (chyba 30sek) i odprowadzaja nas do domu

oooo muszę to sprawdzić. Choć przy takim prawdziwym follow me to przy zamknięciu auta z pilota powinno się coś takiego automatycznie włączać 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> oooo muszę to sprawdzić.

ja na bmw-sport czytalem o tym watek, pozniej napisalem, ze tez chce, a pozniej dowiedzialem sie jak to oryginalnie dziala i... poszedlem sprawdzic rotfl.gif

> Choć przy takim prawdziwym follow me to przy zamknięciu auta z pilota

> powinno się coś takiego automatycznie włączać

niby tak, ale mialoby to sens z wersjach z automatyka zmierzchowa...

ps:

biglaugh.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> ja na bmw-sport czytalem o tym watek, pozniej napisalem, ze tez chce, a pozniej dowiedzialem sie

> jak to oryginalnie dziala i... poszedlem sprawdzic

> niby tak, ale mialoby to sens z wersjach z automatyka zmierzchowa...

> ps:

Łooo kutfa jaka choinka, przecież sąsiedzi ze śmiechu by padli jakbym im taką dyskotekę wieczorem zaserwował. Moim zdaniem przerost formy nad treścią i nie specjalnie mi się podoba. Ale wiadomo że o gustach się nie dyskutuje.

Ps. Rozwiązałeś problem prądowy ?

Napisano

zerknij, czy 2 machnięcia dźwignią to 60sek, każde następne +30sek. ok.gif

pees, w kFiatach też to mam rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Łooo kutfa jaka choinka, przecież sąsiedzi ze śmiechu by padli jakbym im taką dyskotekę

> wieczorem zaserwował. Moim zdaniem przerost formy nad treścią i nie specjalnie mi się podoba.

> Ale wiadomo że o gustach się nie dyskutuje.

ja jak pierwszy raz zobaczylem to mi sie spodobalo, pozniej coraz mniej zlosnik.gif

jako bajer fajne, ale nie zeby za kazdym razem tak dzialalo zlosnik.gif

> Ps. Rozwiązałeś problem prądowy ?

taaa... prawdopodobnie nic nie kradlo pradu (tzn dzisiaj z powrotem podlacze jeza i zmierze z nim) tylko padl czujnik od alarmu pod maska (wczoraj odlaczony i nie bylo juz wycia...)

Napisano
  • Autor

> zerknij, czy 2 machnięcia dźwignią to 60sek, każde następne +30sek.

nigdzie o tym nie pisali chyba, ale sprobuje zlosnik.gif

> pees, w kFiatach też to mam

waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

> taaa... prawdopodobnie nic nie kradlo pradu (tzn dzisiaj z powrotem podlacze jeza i zmierze z nim)

> tylko padl czujnik od alarmu pod maska (wczoraj odlaczony i nie bylo juz wycia...)

a tak BTW nie wiem czy wiesz zlosnik.gif ale alarm rozbraja się przez dwukrotne kliknięcie zamykania na pilocie bądź też dwukrotne przekręcenie kluczyka w zamku w drzwiach kierowcy

Napisano
  • Autor

> a tak BTW nie wiem czy wiesz ale alarm rozbraja się przez dwukrotne kliknięcie zamykania na

> pilocie bądź też dwukrotne przekręcenie kluczyka w zamku w drzwiach kierowcy

nie, przez dwukrotne klikniecie, albo dwukrotne przekrecenie wylacza sie czujnik ruchu / przechylu , czujniki drzwi, maski, klapy dalej dzialaja

Napisano

> nie, przez dwukrotne klikniecie, albo dwukrotne przekrecenie wylacza sie czujnik ruchu / przechylu

> , czujniki drzwi, maski, klapy dalej dzialaja

aż zajrzałem do instrukcji i... masz rację facepalm%5B1%5D.gif faktycznie tak jest jak piszesz

Napisano
  • Autor

> aż zajrzałem do instrukcji i... masz rację faktycznie tak jest jak piszesz

swoja droga musze rozruszac zamek w drzwiach... chyba nigdy nie byl uzywany i klucz ani drgnie zlosnik.gif

ktos wie czym najlepiej atakowac?

Napisano

wstyd się przyznać ale... w pandzie 1.1 VAN to miałem. hehe.gif

Napisano

Ja nie wiem czy mam, sprawdzę wieczorkiem niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano

> odkrycie roku widze mamy

To będzie nowa jakość w moim życiu, do tej pory funkcję "follow me home" pełniło "moonlight", ewentualnie "BMW torch (flashlight)" hehe.gif

Napisano

w mojej e36 mam pakiet swiatla smile.gif zaraz ide sprawdzic czy dziala 270751858-jezyk.gif

Napisano

w e36 nie dziala smile.gif

Napisano

w e46 działa tongue.gif

Napisano

> odkrycie roku widze mamy

a wlaczanie postojowych swiatel na strony znasz?? smile.gif

bez kluczyka wlacz kierunek e lewo to bedzie lewa strona auta swiecic wink.gif w prawo - prawa wink.gif

Napisano

> znam

wink.gif to nie wiem co jeszcze moze cie zaskoczyc wink.gif - moze odtwieranie zamykanie szyb z kluczyka?? pilotem poprzez trzymanie przycisku niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> to nie wiem co jeszcze moze cie zaskoczyc - moze odtwieranie zamykanie szyb z kluczyka?? pilotem

> poprzez trzymanie przycisku

tez znam... zlosnik.gif

ale moze ktos nie wie, ze jak szyba leci w gore i scisnie sie gorna ramke to sie zatrzymuje zlosnik.gif

Napisano

> tez znam...

> ale moze ktos nie wie, ze jak szyba leci w gore i scisnie sie gorna ramke to sie zatrzymuje

hehe.gif nigdy nie sciskalem ramki wink.gif hehe

jeszcze z gagetow to przypomina mi sie jedynie ze jak np postojowa zarowka (przod) sie przepali to migacz zaczyna sie delikatnie swiecic

Napisano
  • Autor

> nigdy nie sciskalem ramki hehe

> jeszcze z gagetow to przypomina mi sie jedynie ze jak np postojowa zarowka (przod) sie przepali to

> migacz zaczyna sie delikatnie swiecic

a dzisiaj zapodalem sobie dzienne zlosnik.gif

Napisano

> a dzisiaj zapodalem sobie dzienne

ja nie uzywam w UK a w PL ojcu kupilem golfa 4 tdi bo bmw e39 528i zjadalo sporo paliwa po miescie wink.gif wiec beata sie garazuje wink.gif

Napisano

> tez znam...

A to, że po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki możesz spokojnie otwierać i zamykać okna ale tylko do momentu otwarcia drzwi?

Przydaje się podczas kontroli... busted.gif

Napisano
  • Autor

> A to, że po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki możesz spokojnie otwierać i zamykać

> okna ale tylko do momentu otwarcia drzwi?

> Przydaje się podczas kontroli...

chyba ostatnio o tym rozmawialismy... bez kluczyka szyby dzialaja przez jakis czas, rowniez z otwartymi drzwiami, ale trza trzymac przycisk (same nie pojada)

Napisano

> chyba ostatnio o tym rozmawialismy... bez kluczyka szyby dzialaja przez jakis czas,

Działają normalnie do momentu otwarcia drzwi, po ich otwarciu musisz trzymać guzik...

Napisano

> Działają normalnie do momentu otwarcia drzwi, po ich otwarciu musisz trzymać guzik...

Można to przekodować NCSem, też czesto wychodząc z samochodu zamykalem szybe i czesto irytowało mnie trzymanie przycisku. teraz naciskam przycik i otwieram drzwi a szyba nie przerywa się zamykac.

Warto poczytać ciekawe opcje, tu akurat do E90 ale w innych modelach też mogą działać. Np żeby wycieraczki podczas pracy a po zgaszeniu auta i po wyjeciu kluczyka wróciły na podszybie itd. Odblokowanie automatycznego zamykania szyby przy otwarciu drzwi wiersz 98 w poniższym pliku

link do pliku

Napisano
  • Autor

z bmw-sport

Quote:

3sekundowe przytrzymanie przycisku od oświetlenia wnętrza na podsufitce z przodu powoduje permanentne wyłączenie podświetlania. Przydatne w celu oszczędzania aku np podczas sprzątania wnętrza.

trza sprawdzic zlosnik.gif

Napisano

Ja nie wiedziałem,a mam to doświetlanie. zlosnik.gif

Napisano

> iii..??

i pupa. nic się nie dzieje

Napisano

Działa, działa... ok.gif Ciekawe co jeszcze siedzi w M5, o czym instrukcja "zapomniała" powiedzieć hmm.gifgrinser006.gifbiglaugh.gif

Napisano

> z bmw-sport

> Quote:

> 3sekundowe przytrzymanie przycisku od oświetlenia wnętrza na podsufitce z przodu powoduje

> permanentne wyłączenie podświetlania. Przydatne w celu oszczędzania aku np podczas sprzątania

> wnętrza.

> trza sprawdzic

u mnie wystarczy tylko kliknac i sie wylaczy cale oswietlenie jak mam odtwarte drzwi nie musze czekac 3sek. wink.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie wystarczy tylko kliknac i sie wylaczy cale oswietlenie jak mam odtwarte drzwi nie musze

> czekac 3sek.

No tak, ale chodzi oto, zeby całkowicie włączyć... zeby przy trzaskaniu drzwiami sie co chwilę nie włączalo smile.gif Przynajmniej ja to tak kumam, jutro sprawdzę jak nie zapomnę smile.gif

edit: i potwierdzam- po wylaczeniu oswietlenia tak jak w cytowanym tekscie mozna trzaskac drzwiami i swiatlo sie nie zapala zlosnik.gif

Napisano

> To podziękuj ładnie

ale ja o tym wiedzialem blush.gif001.gif

ale doooobra masz:

dziękuje 526.gif

Napisano

> No tak, ale chodzi oto, zeby całkowicie włączyć... zeby przy trzaskaniu drzwiami sie co chwilę nie

> włączalo Przynajmniej ja to tak kumam, jutro sprawdzę jak nie zapomnę

> edit: i potwierdzam- po wylaczeniu oswietlenia tak jak w cytowanym tekscie mozna trzaskac drzwiami

> i swiatlo sie nie zapala

aaaa to fajnieeee smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.