Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marea 2.0 przekaznik "cyka"

Featured Replies

Napisano

Witam!! Pisalem jakis czas temu o mojej marei i przekreconej panewce. Zapadla decyzja naprawiam ja: mam dawce na silnik. Jest tylko jeden problem po przekreceniu kluczyka slychac cykanie przekaznika zza schowka. Lacznie z cykaniem przekaznika mruga kontrolka wtrysku. Podejrzewam ze jest to przekaznik pompy paliwa tylko pytanie czmu cyka? Podmienilem na sprawny z "dawcy" i cyka tak samo czyli wychodzi na to ze to nie przekaznik. Co to moze byc? Ma ktos jakis pomysl?

Napisano

A jestes pewien ze to nie rozrusznik? Moze elektromages cyka bo nie zaskakuje?

Napisano

> Zlokalizuj miejsce cykania.

To jeszcze możnaby wykluczyć przekaźnik wycieraczek, czasem jak nie wrócą dobrze do pozycji zero, to cyka i to chyba typowe w BBMach.

Napisano
  • Autor

To na pewno przekaznik ktory zlokalizowany jest za schowkiem pasazera z prawej strony patrzac od wnetrza auta. Przekaznik ma blaszana pokrywe producent to BOSCH. Z tego co zdazylem stwierdzic to po jego wyjeciu cykanie ustaje wiec to na pewno on cyka. Wlozylem drugi taki sam i tez cyka a jest sprawny na 100% bo w drugim aucie z ktorego byl wyjety nie cyka silnik pali i wogole wszystko ok. Pytanei czmu cyka? Dokladnie zgodnie z tym cykaniem mruga marchewa na desce rozdzielczej.

Napisano

sprawdz przewody masowe czy któryś nie jest czasami niedokrecony, miałem podobną sytuację też cykanie w przekażnikach podmieniałem je ,a przyczyną okazał się lużny przewód masowy na skrzyni biegów. A ty naprawiałś silnik więc warto sprawdzić

Napisano
  • Autor

> sprawdz przewody masowe czy któryś nie jest czasami niedokrecony, miałem podobną sytuację też

> cykanie w przekażnikach podmieniałem je ,a przyczyną okazał się lużny przewód masowy na

> skrzyni biegów. A ty naprawiałś silnik więc warto sprawdzić

Wlasnie mam nadzieje ze to tylko to auto w tej chwili jest u mechanika na przeszczepie nowego serca smile.gif Jak dobrze pojdzie niedlugo znow bedize na chodzi smile.gif

Napisano

miałem dokładnie takie same objawy jak opisujesz,cykanie przekażników pompy paliwa i pulsowała kontrolka wtrysków,trochę ku...i chu... poleciało zanim doszłem że to ten przewód masowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.