Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przebieg dzienny

Featured Replies

Napisano

Od kilku dni zdarza mi się wyzerowanie licznika dziennego przebiegu tak samo z siebie. Na razie nie przyłapałem go na gorącym uczynku i nie wiem, czy zeruje przy rozruchu, czy przy włączeniu świateł, ponieważ nie zawsze tak jest. Akumulator jest dobry, gdzie szukać przyczyny?

Napisano

> Od kilku dni zdarza mi się wyzerowanie licznika dziennego przebiegu tak samo z siebie. Na razie nie

> przyłapałem go na gorącym uczynku i nie wiem, czy zeruje przy rozruchu, czy przy włączeniu

> świateł, ponieważ nie zawsze tak jest. Akumulator jest dobry, gdzie szukać przyczyny?

Ja bym szukal w zasilaniu zegarow

Napisano

> Od kilku dni zdarza mi się wyzerowanie licznika dziennego przebiegu tak samo z siebie. Na razie nie

> przyłapałem go na gorącym uczynku i nie wiem, czy zeruje przy rozruchu, czy przy włączeniu

> świateł, ponieważ nie zawsze tak jest. Akumulator jest dobry, gdzie szukać przyczyny?

W bezpiecznikach servici przy kierownicy. Może zaśniedziały.

Napisano

to ja może podepne sie pod ten watek gdzie w Bravie w środku w kabinie sa podłaczone punkty masowe . w którym miejscu tego szukać ?

Napisano

> W bezpiecznikach servici przy kierownicy. Może zaśniedziały.

W mojej Bravie jak ginelo zasilanie zegarow czyscilem bezpieczniki pod maska te duze.

Napisano

> to ja może podepne sie pod ten watek gdzie w Bravie w środku w kabinie sa podłaczone punkty masowe

> . w którym miejscu tego szukać ?

Gdzieś za skrzynką bezpieczników przy kierownicy i podobnie po prawej stronie

Napisano
  • Autor

Dzisiaj przyłapałem dziada na gorącym uczynku. Przebieg dzienny kasuje się przy włączaniu świateł. Wyświetlacz na chwilę mrugnie i jest 0,0. Dodam, że mam xenony i na początku kwietnia wymieniałem przetwornice, a jakoś od tego czasu to się dzieje. Napięcie ogólnie nie spada, bo radio trzyma swoje ustawienia, tylko ten wyświetlacz w zegarach.

Napisano
  • Autor

> W bezpiecznikach servici przy kierownicy. Może zaśniedziały.

Co to są bezpieczniki servici?

Napisano

> Co to są bezpieczniki servici?

Od bezp. Tak są opisane na pokrywie.

Napisano

> Dzisiaj przyłapałem dziada na gorącym uczynku. Przebieg dzienny kasuje się przy włączaniu świateł.

> Wyświetlacz na chwilę mrugnie i jest 0,0. Dodam, że mam xenony i na początku kwietnia

> wymieniałem przetwornice, a jakoś od tego czasu to się dzieje. Napięcie ogólnie nie spada, bo

> radio trzyma swoje ustawienia, tylko ten wyświetlacz w zegarach.

Jak masz podłączone przetwornice?

Napisano
  • Autor

> Jak masz podłączone przetwornice?

Tzn? zawsze miałem tak samo, czyli +12 na przetwornice bezpośrednio z dołożonego przekaźnika, przekaźnik uruchamiany manetką od świateł, masa na przetwornice z reflektora. Na początku kwietnia wymieniałem przetwornice na gwarancji, bo wcześniejsze miały pół roku i szlag je trafił jedna zaraz po drugiej. Wcześniej 4 lata na innych jeździłem i nic się nie działo. Teraz dostałem jakieś takie małe, choć parametry na obudowie są te same.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Problemu nie rozwiązałem, choć szukałem wszędzie. Na światła idzie normalne napięcie, masa na przetwornicach jest dobra. Zauważyłem większy problem, niż przebieg dzienny, mianowicie wraz z kasowaniem dziennego cofa mi przebieg całkowity o 1 lub 2 km yikes.gif . Tak ostatnio coś większe spalanie mi wychodzi, a tu okazuje się normalne, tylko przebieg pokazuje mniejszy, bo średnio około 3 km dziennie samo się cofa na wyświetlaczu.

Czy ktoś wie, jaki bezpiecznik jest odpowiedzialny za podtrzymanie tej pamięci, ewentualnie zasilanie zegarów, bo chyba pozostanie mi wstawienie stabilizatora napięcia.

Napisano

probowales podłączać HID bezposrednio pod akumulator i sprawdzic czy przebieg dalej wariuje ? jesli nie wariuje wtedy to zaloz sobie przekaznik od swiateł mijania.

Napisano
  • Autor

> probowales podłączać HID bezposrednio pod akumulator i sprawdzic czy przebieg dalej wariuje ? jesli

> nie wariuje wtedy to zaloz sobie przekaznik od swiateł mijania.

Ale ja mam HIDy bezpośrednio na aku z przekaźnikiem.

Napisano

U mnie też kasował się dzienny przebieg ale przy rozruchu, zapalam auto na światłach. Problem załatwiłem raz na zawsze jak do tej pory (2 lata) mianowicie wymontowałem licznik i popsikałem wszystkie kostki tym w areozolu do poleprzenia i czyszczenia styków (kontakt) i jak ręką odjął

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Sprawa załatwiona, wymieniłem przetwornice od HIDów na gwarancji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.