Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cieknie spod chlodnicy pomocy :(

Featured Replies

Napisano

Hej

Wczoraj pucuje autko a tu taki zonk. Myslalem, ze to spryskiwacz, ale kolor zgadza sie z plynem chlodzacym. Zapodaje fotke...co to moze byc? Dziurawa chlodnica, czy cos na łączeniu?

11042012139.jpg

Uploaded with ImageShack.usmoże te

Napisano

> Hej

> Wczoraj pucuje autko a tu taki zonk. Myslalem, ze to spryskiwacz, ale kolor zgadza sie z plynem

> chlodzacym. Zapodaje fotke...co to moze byc? Dziurawa chlodnica, czy cos na łączeniu?

> Uploaded with ImageShack.usmoże te

jak by nie było to trzeba wymontowac i sprawdzić. Może się okazać że da rady naprawić a może trzeba bedzie wymieniać całą.

Napisano

Tak na oko ta dolna rurka wygląda dziwnie...

Może na jej łączeniu hmm.gif

Jednakże bez demontażu będzie raczej trudno, chyba, że zderzak zdejmiesz.

Napisano
  • Autor

Kurcze, a to nie jest coś od chłodnicy klimatyzacji? Nie znam się na tyle, ale to po prawej to może osuszacz?

Napisano

> Kurcze, a to nie jest coś od chłodnicy klimatyzacji? Nie znam się na tyle, ale to po prawej to może

> osuszacz?

Mi to wygląda na chłodnicę klimy a kolor pewnie zielonkawy czyli kontrast

Napisano

Sprawdź czy nie ubywa płynu. Poza tym gotuj silnik aż do włączenia wentylatora i obserwuj skąd się sączy. Może to jednak klima jak koledzy sugerują. Jak będzie leciało z plastikowej obudowy - można spawać.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź czy nie ubywa płynu. Poza tym gotuj silnik aż do włączenia wentylatora i obserwuj skąd się

> sączy. Może to jednak klima jak koledzy sugerują. Jak będzie leciało z plastikowej obudowy -

> można spawać.

Przeczyszcze to i bede obserwowac. Mi tez to wyglada na ten kontrast z klimy, tyle ze ja jej nie uzywalem ostatnio. Nie wiem czy jak jest klimatronik (primera p12) to nie zalacza sie to samoistnie..

Napisano

> Przeczyszcze to i bede obserwowac. Mi tez to wyglada na ten kontrast z klimy, tyle ze ja jej nie

> uzywalem ostatnio. Nie wiem czy jak jest klimatronik (primera p12) to nie zalacza sie to

> samoistnie..

Nie musiałeś używać, wystarczy że chłodnica "zgniła" i czynnik powoli ucieka.

Włącz klimę i zerknij w tamto miejsce czy nie będzie widać większego wycieku/baniek

Napisano
  • Autor

> Nie musiałeś używać, wystarczy że chłodnica "zgniła" i czynnik powoli ucieka.

> Włącz klimę i zerknij w tamto miejsce czy nie będzie widać większego wycieku/baniek

OK dzieki, to moze byc jakiś "zimering" czy odrazu nastawiać się na spawanie ? frown.gif

Napisano

> OK dzieki, to moze byc jakiś "zimering" czy odrazu nastawiać się na spawanie ?

Raczej na wymianę.

Napisano
  • Autor

> Raczej na wymianę.

Wymyłem myjką ciśnieniową jest czyściutko i będę obserwować. Zastanawiam się czy gdzieś przypadkiem nie pryska od spryskiwacza. Są spryski reflektorów, które jak włącze to częściowo płyn cieknie z przedniego lewego nadkola na wysokości progu. Muszę obadać sprawę, kolor płynu ciężko określić bo letni z zimowym zmieszany...

Napisano

> Wymyłem myjką ciśnieniową jest czyściutko i będę obserwować. Zastanawiam się czy gdzieś przypadkiem

> nie pryska od spryskiwacza. Są spryski reflektorów, które jak włącze to częściowo płyn cieknie

> z przedniego lewego nadkola na wysokości progu. Muszę obadać sprawę, kolor płynu ciężko

> określić bo letni z zimowym zmieszany...

w mojej P12 jak doleje plynu do spryskiwacza na maxa to wylewa sie dosc sporo.chyba jest gdzies zbiorniczek pekniety-moze u ciebie jest to samo?

Napisano

> Wymyłem myjką ciśnieniową jest czyściutko i będę obserwować. Zastanawiam się czy gdzieś przypadkiem

> nie pryska od spryskiwacza. Są spryski reflektorów, które jak włącze to częściowo płyn cieknie

> z przedniego lewego nadkola na wysokości progu. Muszę obadać sprawę, kolor płynu ciężko

> określić bo letni z zimowym zmieszany...

Już Ci napisałem, włącz klimę i obserwuj to miejsce, jak wymyłeś to będzie widać czy gdzieś puszcza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.