Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przednie hamulce.

Featured Replies

Napisano

Dostałem od znajomego kompletne nowe zaciski od Seicento, do tego nowe tarcze hamulcowe i klocki.

Czy te elementy pasują do Uno? Czy trzeba coś rzeźbić?

Z chęcią zamieniłbym oryginalne zaciski na te z Seicento.

Napisano

> Dostałem od znajomego kompletne nowe zaciski od Seicento, do tego nowe tarcze hamulcowe i klocki.

> Czy te elementy pasują do Uno? Czy trzeba coś rzeźbić?

> Z chęcią zamieniłbym oryginalne zaciski na te z Seicento.

Zaciski z Seicento, klocki z Seicento, tarcze z Uno Diesel - 240x12mm - taki zestaw był kiedyś opisywany na forum wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zaciski z Seicento, klocki z Seicento, tarcze z Uno Diesel - 240x12mm - taki zestaw był kiedyś

> opisywany na forum

Tylko musiałbym mieć pewność. Może ktoś jeszcze by coś dopowiedział, bo kupię tarcze, a potem się okaże, że niepotrzebnie je kupię i niepotrzebnie wszystko rozkręcałem.

Napisano

tak jak pisał pavel_

zaciski i klocki z seja a tarcze z uno diesla i robi robote. przerabiałem temat chyba miesiąc temu ok.gif

Napisano
  • Autor

> tak jak pisał pavel_

> zaciski i klocki z seja a tarcze z uno diesla i robi robote. przerabiałem temat chyba miesiąc temu

No to muszę kupić tylko tarcze z Uno Dizla.

Dziękuję za pomoc.

ok.gif

Napisano

chyba że chcesz i masz z seicento to musisz dać dystans 6mm pomiędzy jarzmo a zwrotnicę ale ja osobiście wolałem zaaplikować tarcze z diesla bez kombinacji i druciarstwa

Napisano
  • Autor

> chyba że chcesz i masz z seicento to musisz dać dystans 6mm pomiędzy jarzmo a zwrotnicę ale ja

> osobiście wolałem zaaplikować tarcze z diesla bez kombinacji i druciarstwa

Jaka jest różnica średnic zwykłej tarczy z Uno 1.0 Fire, a tarczy z Uno dizla? To jest taka sama średnica jak z Seicento?

Pytam tak na wszelki wypadek.

A co do dystansów to wolę tarcze zmienić niż kombinować.

Napisano

> Jaka jest różnica średnic zwykłej tarczy z Uno 1.0 Fire, a tarczy z Uno dizla? To jest taka sama

> średnica jak z Seicento?

> Pytam tak na wszelki wypadek.

> A co do dystansów to wolę tarcze zmienić niż kombinować.

tarcza z uno 1,0 ma 227,5mm srednicy, do cc,sc ma 240mm od uno diesla nie powiem bo nie wiem smile.gif

Napisano

> uno diesla nie powiem bo nie wiem

UnoD też ma 240mm.

Napisano

> tarcza z uno 1,0 ma 227,5mm srednicy, do cc,sc ma 240mm od uno diesla nie powiem bo nie wiem

240mm lite

Napisano

uno a seicento/punto różni się osadzeniem 6mm

Napisano
  • Autor

> tak jak pisał pavel_

> zaciski i klocki z seja a tarcze z uno diesla i robi robote. przerabiałem temat chyba miesiąc temu

A tak się jeszcze przy okazji zapytam. Co zrobiłeś z tą blaszaną osłoną tarczy? Zmieści się w tym ta tarcza czy trzeba tę osłonę wywalić?

Napisano

> A Co zrobiłeś z tą blaszaną osłoną tarczy? Zmieści się w tym

> ta tarcza czy trzeba tę osłonę wywalić?

to może ja odpowiem: jedni piszą, że tarcza 240 mieści się w osłonie, inni, że wywalili osłony; ja usunąłem kątówką część osiową osłon zostawiając część promieniową - zrozumiesz, oglądając fotki :-)

Napisano

nie było a nawet gdyby były to i tak by poleciały do pieca hutniczego. patent romano całkiem gut ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.