Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Epica przeciek

Featured Replies

Napisano

Ze zgrozą podczas dzisiejszego obfitego deszczu odkryłem, że kapie mi woda na wycieraczkę pasażera. Kapie spod schowka.

Ktoś ma jakiś pomysł gdzie może być nieszczelność?

Napisano

> Ze zgrozą podczas dzisiejszego obfitego deszczu odkryłem, że kapie mi woda na wycieraczkę pasażera.

> Kapie spod schowka.

> Ktoś ma jakiś pomysł gdzie może być nieszczelność?

Klima włączona?

Nie wiem jak w tym, ale w Lacetti czasem kapie zza schowka - tam jest doprowadzenie zimnego powietrza do chłodzenie schowka.

Drugie to może być nieszczelność w układzie klimy przy filtrze i kapie gdy zapchany odpływ wody z klimy.

Ale to tylko moje gdybania smile.gif

Napisano
  • Autor

> Klima włączona?

> Nie wiem jak w tym, ale w Lacetti czasem kapie zza schowka - tam jest doprowadzenie zimnego

> powietrza do chłodzenie schowka.

> Drugie to może być nieszczelność w układzie klimy przy filtrze i kapie gdy zapchany odpływ wody z

> klimy.

> Ale to tylko moje gdybania

klima włączona, i dość wysoka wilgotność tego ranka była. hmm, bede musiał dokładnie obadac temat - tzn rozkręcic schowek i obserwować

Napisano

> klima włączona, i dość wysoka wilgotność tego ranka była. hmm, bede musiał dokładnie obadac temat -

> tzn rozkręcic schowek i obserwować

Zacznij od obejrzenia auta od dołu. Jeśli odpływ wody skroplonej na klimatyzacji jest zatkany to wystarczy go odetkać i problem rozwiązany.

Szukaj wężyka skierowanego w dół zaraz za przegrodą po stronie pasażera.

Napisano
  • Autor

> Zacznij od obejrzenia auta od dołu. Jeśli odpływ wody skroplonej na klimatyzacji jest zatkany to

> wystarczy go odetkać i problem rozwiązany.

> Szukaj wężyka skierowanego w dół zaraz za przegrodą po stronie pasażera.

dzięki, będę działał ok.gif

Napisano

> dzięki, będę działał

Drugie miejsce to moze przeciekac pod obudowa gdzie powietrze dochodzi do ukladu nawiewów. Chodzi o obudowe pod podszybiem, ostatnie dwa dni to silne ulewy i rozne cuda sie moga dziac.

Napisano
  • Autor

> Drugie miejsce to moze przeciekac pod obudowa gdzie powietrze dochodzi do ukladu nawiewów. Chodzi o

> obudowe pod podszybiem, ostatnie dwa dni to silne ulewy i rozne cuda sie moga dziac.

no i prawdopodobnie stąd właśnie cieknie. po rozebraniu podszybia zauważyłem, że woda prawdopodobnie była wewnątrz filtra przeciwpyłkowego. Nie mam tylko pomysłu co z tym zrobić

Napisano

> no i prawdopodobnie stąd właśnie cieknie. po rozebraniu podszybia zauważyłem, że woda

> prawdopodobnie była wewnątrz filtra przeciwpyłkowego. Nie mam tylko pomysłu co z tym zrobić

A była taka osłona w narożniku filtra?

Napisano
  • Autor

> A była taka osłona w narożniku filtra?

była. ale zdaje się wyłamany jest jakiś zaczep na obudowie filtra (nie na osłonie), bo jest troche luźna

Napisano

> była. ale zdaje się wyłamany jest jakiś zaczep na obudowie filtra (nie na osłonie), bo jest troche

> luźna

U mnie była taka luźna fabrycznie wink.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie była taka luźna fabrycznie

a jest tam w okolicy jakiś odpływ który może być np przytkany? jakoś nie rzucił mi się w oczy

Napisano

> a jest tam w okolicy jakiś odpływ który może być np przytkany? jakoś nie rzucił mi się w oczy

Sprawdź odpływy na grodzi od komory silnika. Może jest któryś zatkany i przelewa filtrem?

Napisano
  • Autor

> Sprawdź odpływy na grodzi od komory silnika. Może jest któryś zatkany i przelewa filtrem?

jakieś foto poglądowe?

Napisano

Poproś kogoś o to aby wsiadł do auta a sam zaopatrz się w kilka wiader wody ok.gif Możliwe że, szyba jest źle wklejona ok.gif Uprzedzając pytanie....tak zdarza się to nawet w autach z szybami instalowanymi w fabryce hehe.gif

Napisano

ja w aveo też tak miałem ze kapała mi woda miejsca gdzie był filtr przeciwpyłkowy, a doładniej tam gdzie bbyła taka klapka do "zamykania " filtra. Ja po każdej zmianie filtra brałem silikon i smarowałem w miejscu gdzie kapało. Rozwiązanie to może niezbyt fachowe ale pomagało.

Napisano

> jakieś foto poglądowe?

Nie mam już Epici więc nie da rady wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.