Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bilstein B6 + Eibach do KJS, sprintów ... i mały dylemat

Featured Replies

Napisano

Są dwie opcje:

1. ciąć tył eibacha na asfalt i tor a na szuterki wrzucać na tył trochę wyższe no name, lub springi z vana

1. eibachy tył zostawić całe na szutry a na asfalt cięte no name lub cięte z vana.

Która pocja lepsza? Może macie jakieś inne sugestie?

I jeszcze jedna sprawa. Jak zabezpieczyć tylne przycięte sprężyny przed wypadnięciem? Widziałem tu kiedyś jakieś patenty ze skórzanymi pasami, czy czymś takim ok.gif

Doradźcie coś koledzy i koleżanki zlosnik.gif

Napisano

> Są dwie opcje:

> 1. ciąć tył eibacha na asfalt i tor a na szuterki wrzucać na tył trochę wyższe no name, lub springi

> z vana

> 1. eibachy tył zostawić całe na szutry a na asfalt cięte no name lub cięte z vana.

> Która pocja lepsza? Może macie jakieś inne sugestie?

> I jeszcze jedna sprawa. Jak zabezpieczyć tylne przycięte sprężyny przed wypadnięciem? Widziałem tu

> kiedyś jakieś patenty ze skórzanymi pasami, czy czymś takim

> Doradźcie coś koledzy i koleżanki

Na asfalt mam B6 + OMP z przodu i cięta seria tył.

Na OMP z tyłu miotało nim jak szatan na wybojach. zlosnik.gif

Na szutry springi seria.

Z tyłu mam halt pasy na asfalt.

Napisano
  • Autor

> Na asfalt mam B6 + OMP z przodu i cięta seria tył.

> Na OMP z tyłu miotało nim jak szatan na wybojach.

> Na szutry springi seria.

> Z tyłu mam halt pasy na asfalt.

Myślałem, że przód niżej zjedzie na gwincie, ale ja miałem wcześniej B6 robione na tor i tuleja gwintowana była jakieś 40mm niżej niż w teraźniejszym zestawie, co to ponoć zestrojony na tzw "dziurawy asfalt". Tył przyciąłem 1,5 drobnicy i na razie jest równo. Nie przeszkadza mi to, że przód jest wyżej niż na poprzednim starym zestawie, bo mam miejsce na płytę. Musze tylko powiększyć nieco odległości między kołami, bo imo auto nie prowadzi się tak jak powinno 20.GIF

Możesz wkleić jakieś foto poglądowe halt pasów? jaki materiał i czym połączone?

Napisano

powiedz mi jak charakterystyka tego "dziurawy asfalt", kombinuje zeby to wlozyc do swojego do jazdy na codzien i zrobic gwintowanego

Napisano
  • Autor

> powiedz mi jak charakterystyka tego "dziurawy asfalt", kombinuje zeby to wlozyc do swojego do jazdy

> na codzien i zrobic gwintowanego

moim zdaniem do cywila nie ma lepszego zawiasu. super wybiera dziury zarówno w Tomaszowie Maz. jak i na remontowanej krajowej ósemce zlosnik.gif prowadzenia w długich łukach nie mogę ogarnąć, bo mam koła za blisko siebie, ale poradzi się z nową felgą... chyba ok.gif

Napisano

> Możesz wkleić jakieś foto poglądowe halt pasów? jaki materiał i czym połączone?

Mam tylko takie

IMG_8198.jpg

Zrobione z pasów bezpieczeństwa.

Zaszyte plecionką wędkarską. grinser006.gif

Mocowane jedną stroną do podłużnicy, a drugą do dolnej śruby amorka.

Postaram sie jutro obfocić jak to wygląda.

Napisano

Eibach ciac a na szuter zrobic sobie podkłądki pod sprezyne podnoszace auto o 5 centymetrów

Napisano
  • Autor

dobry patent ok.gif

pojechałem dzisiaj na KZK przetestować zawias i kuźwa jakoś gnie się na łukach. nie mogę wyczuć tego auta bo włożyłem yoko a539 175/50na 5,5 cala przód i 5 cali stalówkę tył, bez żadnych dystansów i jest kupa jak skurrr crazy.gifno.gif

Napisano

a złożyłeś na wąskiej czy szerokiej sprindze?

Napisano

> powiedz mi jak charakterystyka tego "dziurawy asfalt", kombinuje zeby to wlozyc do swojego do jazdy

> na codzien i zrobic gwintowanego

do jazdy nacodzień jak najbardziej się nadaje, jest miększy niż PZM i to o wiele, ale nie jest znów tak miękki jak seria

Napisano

> do jazdy nacodzień jak najbardziej się nadaje, jest miększy niż PZM i to o wiele, ale nie jest znów

> tak miękki jak seria

ja mam seryjnego tak jak został kupiony + sprężynę eibacha

po równym, nierównym jak i szutrze jak dla mnie jest git

Napisano

akurat tego bila co ma melonic miałem wcześniej ja więc wiem jak się na nim jeździ. Niestety nie miałem okazji jeździć na seryjnym bilu więc porównania nie mogę zrobić.

Napisano

> akurat tego bila co ma melonic miałem wcześniej ja więc wiem jak się na nim jeździ. Niestety nie

> miałem okazji jeździć na seryjnym bilu więc porównania nie mogę zrobić.

było przyjść na Borkach

Napisano

następnym razem jak będzie okazja to podejdę

Napisano
  • Autor

> a złożyłeś na wąskiej czy szerokiej sprindze?

na szerokiej Eibach

Napisano
  • Autor

> akurat tego bila co ma melonic miałem wcześniej ja więc wiem jak się na nim jeździ. Niestety nie

> miałem okazji jeździć na seryjnym bilu więc porównania nie mogę zrobić.

miałem kiedyś B6 ustawiane chyba na tor. tuleja gwintowana była jakieś 4cm niżej niż w tym zestawie i przód był twardszy. miałem też okazję przejechać się kiedyś na seryjnym B6 i jak na moje odczucia jest to samo albo nawet na plus dla serii. czy tą śrubką na dole można regulować twardość, czy spełnia ona inne zadanie? amor niby jest twardy, może to wina sprężyn hmm.gif

wrzucę filmik to sami ocenicie ok.gif

Napisano

> na szerokiej Eibach

przy szerokiej jest ten problem, że za nisko nie zejdziesz. U mnie na 14J nisko się nie dało, bo talerzyk tarł o oponę

Napisano

jeśli chodzi o tą śrubkę na dole to kiedyś była o tym mowa na forum. Najlepiej będzie jak zadzwonisz do zerkopolu i po prostu ich zapytasz. Na priv leci numer do gościa z zerkopolu z którym to wszystko załatwiałem

Napisano
  • Autor

> przy szerokiej jest ten problem, że za nisko nie zejdziesz. U mnie na 14J nisko się nie dało, bo

> talerzyk tarł o oponę

no właśnie na tamtym zestawie dało się zejść niżej. tależyk miałem wtedy niecały centymetr nad oponą 175/50R13

Napisano

kurcze broker też mam ten sam zestaw co ja i nie pamiętam jak u niego to ustawialiśmy i jak nisko dało to radę zejść

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.