Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niski tyl...

Featured Replies

Napisano

Dlaczego moja astra ma nizej tyl od innych asterek? Mam nowe amortyzatory KYB (poprzednie byly martwe) i nowe sprezyny KYB (poprzednie byly zlamane) ale auto nie wiele poszlo do gory. Inne astry tyl maja tak wysoko ze widac tlumik koncowy. Przy 3ech osobach z tylu i jakims dluzszym uskoku poprzecznym na jezdni tylnie kola obcieraja (chyba to kola). A jeszcze odnosnie kol R15 o profilu 65 i 195 szer.

Napisano

A jeszcze odnosnie kol R15

> o profilu 65 i 195 szer.

20.GIF

Chyba sobie sam odpowiedziałeś...

Napisano

> A jeszcze odnosnie kol R15

> Chyba sobie sam odpowiedziałeś...

Chodzi raczej o sprężyny.

Napisano

20.GIF> Chodzi raczej o sprężyny.

20.GIF

Jeżeli sprężyny, to raczej przednie.

U mnie tak było, że nowe sprężyny nie podniosły mi tyłu, dopiero podniesienie także przodu odciążyło mi tył.

Napisano

Poszukaj w szukajce na temat sprężyn Kayaby. Niestety jesteś 3 osobą która narzeka na sprężyny kayaby - czego nie można powiedzieć o amorach są świetne.

Wstaw sobie tanie i dobre Jamexy będziesz zadowolony, robią chyba nawet sprężyny wzmacniane na cywilne wozy (czyt. nie kombi)

PZDR VEN

Napisano

> dopiero podniesienie także przodu

> odciążyło mi tył.

Wytłumacz mi proszę jakie zjawiska fizyczne wpłynęły na taki stan rzeczy??

Moim skromnym zdaniem, auto po wymianie przednich sprężyn poszło do góry, a tył w porządku jedynie kąt nachylenia auta się zmienił.

A przy okazji wywaliłeś szajs z bagażnika co znacznie odciążyło bagażnik.

PZDR VEN

Napisano

Znów podobny wątek i znów dwie opcje - lepsze sprężyny albo grubsze podkłady pod już używanymi - jeden i drugi sposób skuteczny ok.gif

Napisano

> Znów podobny wątek i znów dwie opcje - lepsze sprężyny albo grubsze podkłady pod już używanymi -

> jeden i drugi sposób skuteczny

Ja u siebie zrobiłem to inaczej.

Zawieszenie przód/tył zrobione na nowo na częściach Lema, TRW, Febi, amortyzatory Bilstein B4, sprężyny były wszystkie KYB K-FLEX. Tył siedział trochę i tak bo doszła 40L butla LPG w koło. Założyłem sprężyny oryginalne,utwardzane od lanosa. Z początku stała jak koza ale teraz jest lepiej. Tył poszedł w górę kilka cm claps.gif

Napisano

> Ja u siebie zrobiłem to inaczej.

> Zawieszenie przód/tył zrobione na nowo na częściach Lema, TRW, Febi, amortyzatory Bilstein B4,

> sprężyny były wszystkie KYB K-FLEX. Tył siedział trochę i tak bo doszła 40L butla LPG w koło.

> Założyłem sprężyny oryginalne,utwardzane od lanosa. Z początku stała jak koza ale teraz jest

> lepiej. Tył poszedł w górę kilka cm

odpowiedz jest bardzo prosta, zły zamiennik wymiaru opony do oryginału. sprawdz zamienniki

Napisano

> odpowiedz jest bardzo prosta, zły zamiennik wymiaru opony do oryginału. sprawdz zamienniki

Jakie to ma znaczenie? Jemu chodzi o to, że tył siedzi niżej, a koła ma takie same z przodu i z tyłu.

Napisano

Najlepiej kupic podstawki gumowe pod sprężyny, dostepne na popularnym serwisie aukcyjnym i problem znika.Jeżdze juz tak rok czasu i wszystko jest ok.Pozdrawiam

Napisano

> odpowiedz jest bardzo prosta, zły zamiennik wymiaru opony do oryginału. sprawdz zamienniki

Felga stalowa ET43, opona 195/50/R15.

Napisano
  • Autor

Te gumowe wstawki chyba najlepszym pomysłem. Pewnie nie długo zakupie. Dzieki za odpowiedzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.