Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup auta-faktura

Featured Replies

Napisano

witam

kupilem auto od czlowieka prowadzacego jednoosobowa dzialnolosc gospodarcza.Wystawil mi wiec fakture,ja bede go rejestrowal prywatnie.Ma kratke.mam pytanie czy musze isc do Urzedu Skarbowego,czy wystarczy mi ta faktura do rejestracji i reszta dokumentow?dzieki z gory

Napisano

nie zglaszasz do us tylko na podstawie fv rejestrujesz , umow zadnych nie trzeba

Napisano

> witam

> kupilem auto od czlowieka prowadzacego jednoosobowa dzialnolosc gospodarcza.Wystawil mi wiec

> fakture,ja bede go rejestrowal prywatnie.Ma kratke.mam pytanie czy musze isc do Urzedu

> Skarbowego,czy wystarczy mi ta faktura do rejestracji i reszta dokumentow?dzieki z gory

Nic nie trzeba, ludziska tutaj pisza, ze niektore WK chca KRS/wpis do ewidencji dzialalnosci gospodarczej sprzedajacego.

Napisano

> ze niektore WK chca KRS/wpis do ewidencji dzialalnosci

> gospodarczej sprzedajacego.

Z tymi WK, z którymi się spotkałem wszystkie chciały.

Napisano

> Z tymi WK, z którymi się spotkałem wszystkie chciały.

Pewnie, wymagają tego - przecież fakturę se może każdy wypisać. Ale ważną fakturę tylko osoba prowadząca firmę.

W komisie dostałem ten dokument (zaświadczenie o wpisie do ewidencji dg) bez pytania.

Napisano

> Z tymi WK, z którymi się spotkałem wszystkie chciały.

Ja kupowalem i sprzedawalem i nigdy nie potrzebowalem.

Napisano

> Pewnie, wymagają tego - przecież fakturę se może każdy wypisać. Ale ważną fakturę tylko osoba

> prowadząca firmę.

> W komisie dostałem ten dokument (zaświadczenie o wpisie do ewidencji dg) bez pytania.

Mozliwe, ze niektore WK sa kumate na tyle, ze potrafia sobie KRS, wpis sprawdzic w internetowej bazie.

Choc bazy z ewidencja DG jeszcze do nie dawna nie bylo.

Napisano

> Ja kupowalem i sprzedawalem i nigdy nie potrzebowalem.

niewiem.gif ja też i kupowałem i sprzedawałem z fakturą. Raz musiałem dosyłać swój wpis nabywcy bo mu nie chcieli zarejestrować i w dodatku poświadczony za zgodność, ale teraz w dobie rejestrów elektronicznych nie powinno tak być.

Napisano

> Nic nie trzeba, ludziska tutaj pisza, ze niektore WK chca KRS/wpis do ewidencji dzialalnosci gospodarczej sprzedajacego.

W sumie ja zawsze dostawałem ksero wpisu sprzedawcy i załączałem do dokumentów przekazywanych do WK przy rejestracji. Żadnego potwierdzenia itp. nikt nie chciał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.