Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Almra tino Corolla Verso

Featured Replies

Napisano

Almera Tino - coś takiego

http://otomoto.pl/nissan-almera-tino-100-oryginal-i-wlasciciel-C24179421.html

I jest jeszcze w tym samym komisie fajna Toyotka

http://komiseuropa.otomoto.pl/toyota-corolla-verso-7-osobowy-C23546579.html

Oba autka w mieszczą się w budrzecie jaki jest na zakup samochodu. Bardziej podoba mi się Toyotka, tylko czy warto wydać te 12tys. więcej ? Doradźcie coś Panowie smile.gif

Napisano

Te samochdy konstrukcyjnie różnią się jedną generacją samochodów - Corolla jest znacznie świeższa i lepiej wykonana.

Przy sprzedaży za parę lat, dostaniesz więcej $$ za Rolkę.

Napisano

Miałem takie Tino przez 3 lata.

Silniki 1.8 potrafią brać olej ( była seria z wadliwymi pierścieniami), nie jest to reguła ale zdarzało się, w moim przypadku ta przypadłość nie występowała, sprzedałem przy przebiegu 108 tys.

Rdzewiejące drzwi od wewnętrznej strony (felc).

Plastiki w środku twarde i łatwo się rysujące.

Tandetna tapicerka.

Silnik 1.8 przy tej masie jedzie jak 1.6 a żłopie jak 2,0 (miasto 9-10 l)

Pomimo tego wszystkiego miło go wspominam, nie psuł się, zawieszenie pancerne, części exploatacyjne tanie i łatwo dostępne.

Pzd.

M.

Napisano

> Doradźcie coś Panowie

Tino ma automatyczna klimatyzacje - to duuuuuuze udogodnienie ok.gif

Napisano

> Almera Tino - coś takiego

> http://otomoto.pl/nissan-almera-tino-100-oryginal-i-wlasciciel-C24179421.html

> I jest jeszcze w tym samym komisie fajna Toyotka

> http://komiseuropa.otomoto.pl/toyota-corolla-verso-7-osobowy-C23546579.html

> Oba autka w mieszczą się w budrzecie jaki jest na zakup samochodu. Bardziej podoba mi się Toyotka,

> tylko czy warto wydać te 12tys. więcej ? Doradźcie coś Panowie

Toyke oglądałem dwa dni temu ponieważ sam się do niej przymierzałem

w moim przypadku odpadła ze względu na problemy ze skrzynią MMT (szukam auta z automatem)

w środku miejsca sporo, schowki, przegródki

miejsce za kierownicą wygodne

szukałbym w podobnym budżecie auta z fabryczną navi, jest fajny myk bo masz wtedy do niej podpięte kamery z przodu i z tyłu

edit: no i masz 7 miejsc w Toyocie

a jak chcesz więcej o Tino wiedzieć to wal do Chemmist'a - on takie coś ujeżdżał swego czasu

Napisano

> Almera Tino - coś takiego

> http://otomoto.pl/nissan-almera-tino-100-oryginal-i-wlasciciel-C24179421.html

> I jest jeszcze w tym samym komisie fajna Toyotka

> http://komiseuropa.otomoto.pl/toyota-corolla-verso-7-osobowy-C23546579.html

> Oba autka w mieszczą się w budrzecie jaki jest na zakup samochodu. Bardziej podoba mi się Toyotka,

> tylko czy warto wydać te 12tys. więcej ? Doradźcie coś Panowie

Moim skromnym zdaniem nie warto dawać 12 tys. wiecej za auto tylko o rok młodsze. Róznica wartosci miedzy tymi autami przy odsprzedarzy za jakis tam czas nie zrównowazy w zadnym wypadku tych 12 tys. Oba auta są japońskie, oba zapewne produkowane w Europie, wiek aut niewiele sie rózniący, przebieg też nie jest jakoś znacząco w Nissanie wiekszy. Ja bym brał Tino, moze troche dlatego, ze jeździłem dwoma Nissanami (ostatnio Almerą N16) i ogólnie byłem z marki zadowolony. Plastiki wnetrza i tapicerka moim zdaniem przyzwoite, zawieszenie trochę twarde ale za to bardzo trwałe, ogólnie auto o małej awaryjności, przez ponad 90 tys km wymieniałem praktycznie tylko części eksploatacyjne

Napisano

> Tino ma automatyczna klimatyzacje - to duuuuuuze udogodnienie

Jezeli dziala tak jak w Primerze, to watpliwy argument grinser006.gif

O ile z grzaniem radzila sobie w miare, to klime uzywalem glownie w trybie manualanym...

Napisano

w tym samym budżecie kupisz Madzię piątkę w benzynie z 2005/2006, która technologicznie jest już na poziomie toyoty, a jest od niej IMO przestronniejsza i bardziej funkcjonalna (tylne drzwi), też 7-osobowa i ma większy motor (2.0 146 kM) który w cyklu miejskim pali 9,8 L, a jeżeli i to za dużo to gazowanie LPG nie kosztuje fortuny smile.gif

Napisano
  • Autor

Madzia 5 fajna jest, tylko z mnie interesują samochody typu minivan, chodzi o to, aby sie wygodnie wsiadało i wysiadało, a to zapewniają autka w których się siedzi wyżej cool.gif

Napisano

> Madzia 5 fajna jest, tylko z mnie interesują samochody typu minivan, chodzi o to, aby sie wygodnie

> wsiadało i wysiadało, a to zapewniają autka w których się siedzi wyżej

widzialeś gdzieś madzię 5 na żywo? bo wydaje mnie się, że nie

jeżeli auta Ford S-max, Zafira, Corolla Verso, przy których można postawić Madzię 5 to nie "mini" van, to ja się nie znam....:)

p1110626x.jpg

Napisano
  • Autor

Masz racje, oblukałm na Allegro Mazde 5 cool.gif tylko wolałbym badziej MINIvan, coś ala Corolla Vrso

Napisano

> Masz racje, oblukałm na Allegro Mazde 5 tylko wolałbym badziej MINIvan, coś ala Corolla Vrso

A porównywałes wymiary bądź przymierzałeś się do samochodów, o których piszesz? Z tego, co pamiętam, Verso jest porównywalna z Mazdą 5 pod względem długości. Mazda daje dużo lepszy dostęp do II i III rzędu siedzeń, w Verso wejście do bagażnika to dramat.

A jak chcesz coś bardziej MINI, to szukaj Merivy czy Vengi.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

Trzeci rząd siedzeń jest nie potrzebny, piorytetm jest wysoka pozycja za kierownicą i benzynowy w miare mocny silnik , tak z 120km cool.gif

Napisano

Bierz Verso

jeździłem 3 lata i złego słowa nie mogę powiedzieć

+ bardzo trwałe zawieszenia (po 170 ty żadnych napraw i stuków)

+ bardzo dużo miejsca w środu

+ dobre materiały , estetyczne wnętrze

z minusów to tylko wygląd który po 3 latach przyprawiał o mdłości grinser006.gif

bierz diesla (pali 5 litrów ) bo benzyna nie jedzie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.