Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rekordy spalania gazu, Palio II 1.2 16V

Featured Replies

Napisano

W weekend strzeliłem trasę, niby nie dużą, w dwie strony 460 km na jednym zbiorniku gazu i jeszcze gaz się nie skończył. Jeśli wierzyć tankowaniu które zrobiłem jeszcze zanim gaz się skończył (weszło 31,5l gazu) to samochód na 100 spala nawet nie całe 7l :D a cała trasa za 90zł smile.gif

Napisano

> W weekend strzeliłem trasę, niby nie dużą, w dwie strony 460 km na jednym zbiorniku gazu i jeszcze

> gaz się nie skończył. Jeśli wierzyć tankowaniu które zrobiłem jeszcze zanim gaz się skończył

> (weszło 31,5l gazu) to samochód na 100 spala nawet nie całe 7l :D a cała trasa za 90zł

Pewnie masz sekwencję. Mój rekord przy instalacji II generacji to 7.5l/100km, a drugi rekord to 20l/100km :D. Teraz średnio 9.5l/100km w trasie, a w mieście 13l. Silnik 1.2 8V.

Napisano
  • Autor

Tak, sekwencja. Strasznie dużo Ci pali, mi w mieście wychodzi w warszawskich korkach 9l max - tyle, że jeżdżę "total emeryt style"

Napisano

> Tak, sekwencja. Strasznie dużo Ci pali, mi w mieście wychodzi w warszawskich korkach 9l max - tyle,

> że jeżdżę "total emeryt style"

Ja w mieście robię krótkie odcinki, więc silnik nie zdąży się dobrze nagrzać. Dlatego tyle pali. A poza tym mam dość ciężką nogę:P

Napisano

> W weekend strzeliłem trasę, niby nie dużą, w dwie strony 460 km na jednym zbiorniku gazu i jeszcze

> gaz się nie skończył. Jeśli wierzyć tankowaniu które zrobiłem jeszcze zanim gaz się skończył

> (weszło 31,5l gazu) to samochód na 100 spala nawet nie całe 7l :D a cała trasa za 90zł

mi moje 1,2 spala w trasie 7 do 8 litrów, a w mieście jak jeździłem po mieście więcej to 10 łykał. Oczywiście sekwencja.

Napisano

> Teraz średnio 9.5l/100km w trasie, a w mieście 13l. Silnik 1.2 8V.

Dużo. Miałem podobne spalanie, ale...silnik 1.6 16V.

Napisano

Trasa na Parczew i powrót, wyjazd 19:00 powrót 23:45, spalanie 7.4L tankowane przed wyjazdem i zaraz po powrocie na tej samej stacji, motor 1.6 16V grinser006.gif

Napisano

> Trasa na Parczew i powrót, wyjazd 19:00 powrót 23:45, spalanie 7.4L tankowane przed wyjazdem i

> zaraz po powrocie na tej samej stacji, motor 1.6 16V

Uroki sekwencji. U mnie na IIgeneracji jakby nie jechać chla 10l/100km.

Chociaż może po ostatnich serwisach coś się zmieniło in plus, ale nie sprawdziłem tego jeszcze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.