Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hamulce tył zintegrowane z łożyskiem

Featured Replies

Napisano

Pytanie... bo od dwóch dni nie mogę dogadać się z ojcem, i kumplem. Czy do samochodów renault idzie kupić tarcze hamulcowe na tył bez łożysk ? czy występują tylko zintegrowane. Czytałem na różnych forach, ludzie piszą, że tylko zintegrowane, gdyż próba wsadzenia łożyska może poważnie uszkodzić tarczę ( problemy z abs) itp. znalazłem nawet artykuł. klik Pytanie kto ma rację? ja mówiąc że tylko zintegrowane ? czy oni mówiąc, że można kupić nowe tarcze a stare łożyska wbić. A czy można dostać same łożysko na tył ? Pozdrawiam Mateusz

Napisano

z tego co widzę to koszt tylnych jest 98zł sztuka hmm.gif

Mówię o Mikodach które miałem i działały świetnie ok.gif czy to taki duży koszt ?

Napisano

Pomysł ze starymi łożyskami nie jest najszczęśliwszy, ponieważ trudno będzie wyjąć stare bez ich uszkodzenia, lub przeciążenia.

Napewno odbije się to na ich trwałości. Natomiast montaż nowych do kupionych tarcz przy prawidłowym ich montażu jak najbardziej polecam. Ale u fachowca który nie użyje w tym celu młotka i imadła.

Napisano

można kupić same tarcze, ale o wiele trudniej dostać i pytanie czy to się opłaca - trzeba zerwać stare łożyska, przesmarować i na nowo nabić.

Napisano

> z tego co widzę to koszt tylnych jest 98zł sztuka

> Mówię o Mikodach które miałem i działały świetnie czy to taki duży koszt ?

Wedlug opisu są to tarcze z piastą... czyli komplet i już nic nie trzeba kombinować z łożyskami?

Jak tak to nie ma dramatu.

Napisano

niestety, do tego potrzebujesz lozyska i przelozyc ze starych tarcz koronki, co juz generuje koszta i okazuje sie srednio oplacalne liczac czesci + robote zeby to poskladac w calosc.

Napisano
  • Autor

czyli rację mam że całość się wymienia :> no to git :D

Napisano

lepiej, taniej i przedewszystkim nie ryzykujesz kupujac caly zestaw wink.gif ma teraz takie w dosc atrakcyjnych cenach z orginalu :D

Napisano

> niestety, do tego potrzebujesz lozyska i przelozyc ze starych tarcz koronki, co juz generuje koszta

> i okazuje sie srednio oplacalne liczac czesci + robote zeby to poskladac w calosc.

czyli co nie mają takich kompletnych ? to ile kosztuje już kompletna tarcza? i w jakich autach była montowana z jakimi silnikami ?

Napisano
  • Autor

> lepiej, taniej i przedewszystkim nie ryzykujesz kupujac caly zestaw ma teraz takie w dosc

> atrakcyjnych cenach z orginalu :D

nie sieje paniki ale jeszcze chyba obejdzie się na samej wymianie klocków zlosnik.gif a z ciekawości "hał macz" ?

Napisano
  • Autor

> do czego ?? jutro moge spojrzec

Renault Modus 1.4 16V 98Km Luxe Dynamique 2004 rok

Napisano

> nie spotkalem sie z kompletna mikoda,

no a inne ? ile taki komplet wychodzi ?

Napisano

okolice 500zl za secik tarcz fabrycznie zlozonych wink.gif

Napisano
  • Autor

> no a inne ? ile taki komplet wychodzi ?

do mojego od 250zł za szt. ceny się zaczynają 270751858-jezyk.gif

Napisano

Taniej pewnie wychodzi wziąć tarcze i łożyska nowe osobno wink.gif różnica tarcza z łożyskiem a bez to ~110zł , a komplet łożysk na tył fag to pewnie max 150zł

Napisano

sprawdz prosze, a nie piszesz cos czego nie jestes pewien.

Napisano
  • Autor

> Taniej pewnie wychodzi wziąć tarcze i łożyska nowe osobno różnica tarcza z łożyskiem a bez to

> ~110zł , a komplet łożysk na tył fag to pewnie max 150zł

czytaj od początku... a najlepiej zobacz 1 post tam masz artykuł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.