Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie działa spryskiwacz przód.

Featured Replies

Napisano

Jakie mogą być przyczyny, jest jakiś bezpiecznik w instalacji spryskiwacza??

Napisano

> Jakie mogą być przyczyny, jest jakiś bezpiecznik w instalacji spryskiwacza??

W wężyku, który idzie od zbiorniczków jest taka ala złączka plastikowa / zaworek - wiem, że to ma przypadłość blokowania się i wtedy nie dociera płyn do spryskiwacza tylko wraca z powrotem mimo, że pompka pracuje.. Nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale powinieneś to mieć z lewej strony jak otworzysz maske wink.gif Może przedmuchanie pomoże, a jak nie to wymiana - koszt kilku zlotych tak 4-8zł - nie pamiętam dokładnie wink.gif No chyba, że w ogóle nie słyszysz pompki to tam bym szukał przyczyny, bo też się lubią psuć wink.gif

Napisano

> W wężyku, który idzie od zbiorniczków jest taka ala złączka plastikowa / zaworek - wiem, że to ma

> przypadłość blokowania się i wtedy nie dociera płyn do spryskiwacza tylko wraca z powrotem

> mimo, że pompka pracuje.. Nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale powinieneś to mieć z lewej

> strony jak otworzysz maske Może przedmuchanie pomoże, a jak nie to wymiana - koszt kilku

> zlotych tak 4-8zł - nie pamiętam dokładnie No chyba, że w ogóle nie słyszysz pompki to tam

> bym szukał przyczyny, bo też się lubią psuć

Zaworek zwrotny smile.gif

Napisano
  • Autor

No właśnie w ogóle ją nie słychać, ani przedniej ani tylnej. Chyba będę musiał ściągać koło i zobaczyć czy prąd dochodzi.

Napisano

> Zaworek zwrotny

Widzisz - wiedziałem, że coś z zaworkiem zlosnik.gif Człowiek uczy się przez całe życie waytogo.gif

>No właśnie w ogóle ją nie słychać, ani przedniej ani tylnej. Chyba będę musiał ściągać koło i zobaczyć czy prąd dochodzi.

@ deltabox, a jeśli nie słychać pompy to sprawdź na początku bezpiecznik zlosnik.gif w CC w skrzynce lewy górny róg -servizi, nie wiem jak w sc wink.gif A potem jak bezpiecznik dobry to właśnie prąd albo sprawność pompek ok.gif Dostęp masz do pompek albo od spodu jeśli masz kanał, a jeśli nie to auto na lewarek ściągnij prawe koło i plastikowe nadkole i będzie jak na dłoni waytogo.gif

Napisano

u mnie pomogło przeczyszczenie styków przy pompkach. ogólnie kupiłem auto bez sprawnych spryskiwaczy i powiem szczerze, z 10 usterek w sc 9 to spryskiwacz 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jakie mogą być przyczyny, jest jakiś bezpiecznik w instalacji spryskiwacza??

brak płynu zlosnik.gif ?

Napisano

> brak płynu ?

Ty wyśmiewnik zlosnik.gif Mimo braku płynu zawsze słychać pompke old.gif

o ile działa grinser006.gif

Napisano

> Ty wyśmiewnik Mimo braku płynu zawsze słychać pompke

> o ile działa

Wiem, chciałem troche rozluźnić atmosferę zlosnik.gif

• 2 lata później...
Napisano

> jak wyjąć pompki spryskiwaczt znajdujace się pod zbiornikiem

Przekręcić w bok i wyjąć ciągnąc do siebie

Napisano

U mnie jak popsuł się silniczek przednich wycieraczek, to sobie zamienieniłem wężyk z tylnym grinser006.gif

Napisano

Moja pompka po prostu wyzionęła ducha i zaczęła przeciekać, druga była w podobnym stanie. Kupiłem nowy oryginalny zbiorniczek z pompkami (80 PLN)

Jest idealnie oink.gifoink.gif