Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omega B FL 2.5 V6, ocena instalacji i problem ( chyba ? )

Featured Replies

Napisano

Witam się na tym kąciku

Kupiłem Omegę z następującymi elementami instalacji:

reduktor - KME SILVER

sterownik - Stag300+

wtryskiwacze - Hana ( mają czerwone napisy więc mniemam, że to są te czerwone ).

Instalacja jest świeża ma 20 kkm, jest świeżo po przeglądzie gwarancyjnym, filtry+niby regulacja.

Teraz pytanie, czy ma to w ogóle prawo działać w tym aucie ? Co sądzicie o podzespołach?

Problemem jest to, że odczuwam sporą różnicę w jeździe pomiędzy noPb a LPG, chodzi oczywiście o spadek mocy, auto na gazie jest mułowate i mało elastyczne, pali też sporo więcej niż na benzynie, przeliczając to ok 40% więcej.

Dodatkowo podczas pełnego buta, czuć jak silnik przymula się momentami na LPG. Świece przewody wymienione przed montażem instalacji.

Powiedzcie mi, czy ja coś muszę zmienić w instalacji, czy zrezygnować z gwarancji na rzecz jakiegoś kumatego gazownika.

Napisano

> Witam się na tym kąciku

> Kupiłem Omegę z następującymi elementami instalacji:

> reduktor - KME SILVER

> sterownik - Stag300+

> wtryskiwacze - Hana ( mają czerwone napisy więc mniemam, że to są te czerwone ).

> Instalacja jest świeża ma 20 kkm, jest świeżo po przeglądzie gwarancyjnym, filtry+niby regulacja.

> Teraz pytanie, czy ma to w ogóle prawo działać w tym aucie ? Co sądzicie o podzespołach?

> Problemem jest to, że odczuwam sporą różnicę w jeździe pomiędzy noPb a LPG, chodzi oczywiście o

> spadek mocy, auto na gazie jest mułowate i mało elastyczne, pali też sporo więcej niż na

> benzynie, przeliczając to ok 40% więcej.

> Dodatkowo podczas pełnego buta, czuć jak silnik przymula się momentami na LPG. Świece przewody

> wymienione przed montażem instalacji.

> Powiedzcie mi, czy ja coś muszę zmienić w instalacji, czy zrezygnować z gwarancji na rzecz jakiegoś

> kumatego gazownika.

nawierty dysz dla lpg w tym samochodzie to 95% sukcesu działania gazowni ,powinny być przy wtryskiwaczach bp i dobrze podpięte ogrzewanie reduktora przed zaworem trójdrożnym biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> nawierty dysz dla lpg w tym samochodzie to 95% sukcesu działania gazowni ,powinny być przy

> wtryskiwaczach bp

To jestem w stanie sprawdzić.

> i dobrze podpięte ogrzewanie reduktora przed zaworem trójdrożnym

Tu już gorzej.

Chyba trzeba będzie zaryzykować parę złotych i podjechać na regulację gdzie indziej.

Napisano

> Chyba trzeba będzie zaryzykować parę złotych i podjechać na regulację gdzie indziej.

to zapraszam ...

Napisano

Mam 2,5 V6, tyle ze forda.

Stag 300+

wtryskiwacze Magic Jet (Hana lepsze)

reduktor BRC Genius 1500

Generalnie zero problemow z ustawieniami. Spalanie na gazie 20-25% wieksze niz na benzynie. Moc taka sama., aha ... mam też wariator zapłonu, ale to tylko zwieksza moc od 2 - 4,5 krpm.

Podepnij sie kompem podczas jazdy do Staga (o ile masz mozliwosc taką), zapisz do pliku wykresy zarejestrowane z oscyloskopu i pokaż.

Sam montowałem Staga 300+ i sam zawsze stroiłem.

Po pierwsze trzeba by obejrzeć wskazania z sond (podpiete ?)

Po drugie wykres cisnienia z reduktora, podcisnienia itp.

Nie od rzeczy było by podpiecie sie kompem do sterownika auta i obejrzenie korekt krótkoterminowych i długoterminowych. To tez wiele powiedziało by o ustawianiach gazu i ile musi sie sterownik napocić, zeby było dobrze.

Napisano
  • Autor

Podjadę w przyszłym tygodniu do Dakaru. Mam nadzieję że chłopaki ogarną temat, bo ja niestety nie mam technicznych możliwości.

Zobaczymy co powiedzą o montażu instalacji, może się coś wyjaśni w temacie.

Napisano

skoro pali 40% więcej, może jest za bogato i stąd zalewanie gazem i przymulenie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.