Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tankpad się odkleja...

Featured Replies

Napisano

Już drugi raz... Pierwszy zaczął lekko odstawać po kilku tygodniach, pod naklejkę dostał się kurz i było już tylko gorzej.

Zerwałem stary, kupiłem nowy, wyczyściłem wszystko benzyną ekstrakcyjną i dołączoną chusteczką i nakleiłem po raz kolejny.

Po dwóch tygodniach to samo, rogi dolnej części zaczynają odstawać... Powtórka z rozrywki...

Motocykl garażuje na zewnątrz, narażony jest na działanie zarówno słońca jak i deszczu. Chciałbym zabezpieczyć lakier zbiornika, bo jeden z guzików kurtki lekko mi po nim szoruje i miejsce to już zaczyna być matowe.

W serwisie (miejsce zakupu) powiedzieli mi, że czasem potrafią się na słońcu odklejać. oryginał kosztuje około 90 złotych, chętnie zakupiłbym jeszcze raz, ale tylko wtedy, gdy będę miał pewność, że posłuży mi na dłużej. Jest na to jakiś skuteczny sposób? Może kwestia temperatury w jakiej jest to przyklejanie? Pierwszym razem było to około 13 stopni a za drugim razem ponad 25...

Napisano

Jak naklejałem po raz pierwszy to popsułem i podobnie zaczął się odklejać, drugi naklejałem w te ostatnie upały kiedy bak był mocno nagrzany i tankpad tez i się trzyma jak na razie. Dużo zależy od wyprofilowania baku, poprzymierzaj na sucho i unikaj mocnych załamań.

Napisano

> Już drugi raz... Pierwszy zaczął lekko odstawać po kilku tygodniach, pod naklejkę dostał się kurz i

> było już tylko gorzej.

> Zerwałem stary, kupiłem nowy, wyczyściłem wszystko benzyną ekstrakcyjną i dołączoną chusteczką i

> nakleiłem po raz kolejny.

> Po dwóch tygodniach to samo, rogi dolnej części zaczynają odstawać... Powtórka z rozrywki...

> Motocykl garażuje na zewnątrz, narażony jest na działanie zarówno słońca jak i deszczu. Chciałbym

> zabezpieczyć lakier zbiornika, bo jeden z guzików kurtki lekko mi po nim szoruje i miejsce to

> już zaczyna być matowe.

> W serwisie (miejsce zakupu) powiedzieli mi, że czasem potrafią się na słońcu odklejać. oryginał

> kosztuje około 90 złotych, chętnie zakupiłbym jeszcze raz, ale tylko wtedy, gdy będę miał

> pewność, że posłuży mi na dłużej. Jest na to jakiś skuteczny sposób? Może kwestia temperatury

> w jakiej jest to przyklejanie? Pierwszym razem było to około 13 stopni a za drugim razem ponad

> 25...

Zrobiłes wszystko jak należy i lepiej już nic się nie da zrobić, po prostu klej jest d d... albo krzywizny zbyt duże!

Szkoda kasy na tą tandetę, kop kawałek przezroczystej folii samoprzylepnej używanej w pracowniach wykonujących reklamy i naklej na narażonych na zadrapania miejsca.

Jest tania więc jak zacznie się odklejać to nakleisz nowy kawałek i gitara.

Taką folię stosowałem na wierzch zbiornika pod tankbaga magnetycznego i doskonale zdawała egzamin chroniąc lakier.

Napisano

> magnetycznego i doskonale zdawała egzamin

> chroniąc lakier.

Ja stosowalem cos takiego pod antene cb, po jakims czasie ciezko to bylo zdjąć.

Ja jestem zdania, ze latwiej zmienic / zabezpieczyc guzik - tankapady zawsze mi leciały wiochą...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.