Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dokładana centralka - pechowy brak otwierania tylnej klapy

Featured Replies

Napisano

Problem: Nie działa otwieranie tylnej klapy (guzikiem z klapy)

-Nie ma możliwośći otwierania z pilota, ponieważ pilot jest dorabiany

-Sprawdzona listwa, reaguje na "klikanie" uchwytem od klapy(Sprawna)

-Sprawdzony silniczek gdzie wychodzi trzpień pod Aku (Sprawny)

Witam jako iż wczoraj dłubaliśmy w garażu krisa z krzyśkiem16 i kowalem próbując naprawić otwieranie tylnej klapy.

Jako iż wcześniej pisałem, ponieważ próbowaliśmy reanimować operacja się nie powiodła, prawdopodobnie dlatego, że mam dokładaną centralkę AMX G+ (INSTRUKCJA OBSŁUGI )

Dodaje kilka zdjęć centralki, może ma ktoś coś podobnego?

Czy ta centralka może nie mieć takiej opcji jak otwieranie tylnej klapy ? Musiał bym kupić po prostu inną centralkę ?

5staxg.jpg

6yqj0k.jpg

p9bv54.jpg

Napisano

a w komputerze samochodu jak macie ustawione confused.gif

Napisano
  • Autor

> a w komputerze samochodu jak macie ustawione

a cóż tu można ustawić?

Myślę że w oryginalnej centralce by się dało ale w nieoryginalnej nie ma opcji, pewnie coś nie podłączone lub nie taka centralka frown.gif

Właśnie nie wiem i jak by ktoś mi coś podpowiedział bym był wdzięczny

EDIT: Byłem kolego sprawdzić, mam włączoną funkcję BOOT na "on" lecz nie działa otwieranie ponieważ, coś jest pewnie nie podłączone frown.gif

Napisano

nie piszę o tej centralce która jest na zdjęciu a o kompie auta przycisk Mode - jest opcja auto zamykania po przekroczeniu20 km/h, otwarcia drzwi kierowcy bądź wszystkich, otwarcie tylnej klapy razem z wszystkimi drzwiami bądź tylko z pilota boje_sie.gif

Napisano
  • Autor

> nie piszę o tej centralce która jest na zdjęciu a o kompie auta przycisk Mode - jest opcja auto

> zamykania po przekroczeniu20 km/h, otwarcia drzwi kierowcy bądź wszystkich, otwarcie tylnej

> klapy razem z wszystkimi drzwiami bądź tylko z pilota

Taak dzięki dzięki kolego byłem i opcję BOOT mam na "on" a bagażnik nie otwiera się. Co prawda nigdy nie otwierał odkąd go mam (2 lata prawie) ale chciał bym to naprawić i nie wiem jakim sposobem.

Napisano

> Taak dzięki dzięki kolego byłem i opcję BOOT mam na "on" a bagażnik nie otwiera się. Co prawda

> nigdy nie otwierał odkąd go mam (2 lata prawie) ale chciał bym to naprawić i nie wiem jakim

> sposobem.

To co pokazujesz to jest centralka alarmu. Nie ma związku z otwieraniem klapy z przycisku z klapie.

Sterowanie otwarciem klapy jest bezpośrednio z body computera, nie po przekaźniku. Zakładam, z tego co napisałeś, że przycisk i silniczek otwarcia klapy są 100% sprawne. Zatem poostaje Ci:

- sprawdzenie, czy na pinie 2 włącznika w klapie jest masa, bo to nią podajesz do body

-sprawdzenie połączenia pinu 1 wyłącznika klapy z pinem 24 złącza E body computera

-sprawdzenie połączenia pin 18 złącza D skrzynki bezpieczników z pinem 2 silniczka otwarcia klapy (to złącze D to jest ta duża kostka po lewej stronie bezpieczników)

-sprawdzenie czy na pin 1 silniczka otawracia klapy jest podana masa

Zatem miernik w rękę i sprawdzaj.

Napisano

> To co pokazujesz to jest centralka alarmu. Nie ma związku z otwieraniem klapy z przycisku z klapie.

> Sterowanie otwarciem klapy jest bezpośrednio z body computera, nie po przekaźniku. Zakładam, z tego

> co napisałeś, że przycisk i silniczek otwarcia klapy są 100% sprawne. Zatem poostaje Ci:

> - sprawdzenie, czy na pinie 2 włącznika w klapie jest masa, bo to nią podajesz do body

> -sprawdzenie połączenia pinu 1 wyłącznika klapy z pinem 24 złącza E body computera

> -sprawdzenie połączenia pin 18 złącza D skrzynki bezpieczników z pinem 2 silniczka otwarcia klapy

> (to złącze D to jest ta duża kostka po lewej stronie bezpieczników)

> -sprawdzenie czy na pin 1 silniczka otawracia klapy jest podana masa

> Zatem miernik w rękę i sprawdzaj.

POdepne sie...

Jako ze mam zamiar wstawic gdzies w srodku autka guziczek do otwierania bagaznika pytanie za 100pkt. Gdzie szukac BodyComputera? wink.gif

Rozumiem zeby sie podpiac to musze na pin 24 BC podac mase tak? tylko gdzie to jest ? wink.gif

Napisano

> POdepne sie...

> Jako ze mam zamiar wstawic gdzies w srodku autka guziczek do otwierania bagaznika pytanie za

> 100pkt. Gdzie szukac BodyComputera?

> Rozumiem zeby sie podpiac to musze na pin 24 BC podac mase tak? tylko gdzie to jest ?

BC jest pod wewnętrzną skrzynka bezpiecznikową. Wtyczki ze złącz widać po otwarciu klapki do skrzynki.

Napisano

> BC jest pod wewnętrzną skrzynka bezpiecznikową. Wtyczki ze złącz widać po otwarciu klapki do

> skrzynki.

A ktora to wtyczka? Dobrze mysle i tym pinie 24?

Napisano

> BC jest pod wewnętrzną skrzynka bezpiecznikową. Wtyczki ze złącz widać po otwarciu klapki do

> skrzynki.

Plus trzy są z tyłu.

Napisano

> Plus trzy są z tyłu.

No dobra nie mieszajcie.... wink.gif chodzi mi o mozliwosc podania sygnalu otwarcia klapy bagaznika jak najblizej BC wpinajac sie w odpowiedni kabelek.

Gdzie go szukac i ktory to moze byc? Byc ta odpowiedz pomoze tez autorowi watku w znalezieniu problemu.

A propo - autorze?!!

Sproboj zewrzec dwa kabelki od zlaczki guzika otwierania klapy. Wiesz gdzie szukac? na klapie bagaznika od wewnatrz pod plastikowa oslona.

Napisano

> A ktora to wtyczka? Dobrze mysle i tym pinie 24?

W kombii masa z wyłącznika wg schematów podawana jest na pin 35. A to złącze E to prawdopodobnie to, z przodu po lewej stronie złącza diagnostycznego. Ale nie gwarantuję bo trochę błędów na schematach się zdarza. Najpewniej będzie sprawdzić to po kolorach przewodów i dodatkowo miernikiem. Czyli albo pin 24 albo 35.

Napisano

> mam włączoną funkcję BOOT na "on"

przełącz opcję "Ind. boot" na off i sprawdź wink.gif

Napisano

> No dobra nie mieszajcie.... chodzi mi o mozliwosc podania sygnalu otwarcia klapy bagaznika jak

> najblizej BC wpinajac sie w odpowiedni kabelek.

> Gdzie go szukac i ktory to moze byc? Byc ta odpowiedz pomoze tez autorowi watku w znalezieniu

> problemu.

> A propo - autorze?!!

> Sproboj zewrzec dwa kabelki od zlaczki guzika otwierania klapy. Wiesz gdzie szukac? na klapie

> bagaznika od wewnatrz pod plastikowa oslona.

Może to Ci pomoże

złącze 2

286032921-M1E.JPG

286032921-M1E35.JPG

post-26440-14352516577458_thumb.jpg

Napisano

> Może to Ci pomoże

> złącze 2

A ten element zazaczony nr 3 to gniazdo OBD tak?

Jezeli tak to juz wiem gdzie szukac i bedzie w sumie bardzo prosto to zrobic. Wystarczy ze na ten kabelek podam mase tak?

Napisano

> A ten element zazaczony nr 3 to gniazdo OBD tak?

Tak

> Jezeli tak to juz wiem gdzie szukac i bedzie w sumie bardzo prosto to zrobic. Wystarczy ze na ten

> kabelek podam mase tak?

Tak to wynika ze schematu

Napisano

> Czyli albo pin 24 albo 35.

Na pin 24 idzie sygnał o otwarciu, a otwarcie to pin 35(z uchwytu), 34(listwa oświetlenia tablicy). Tak mówi schemat.

Napisano

> Na pin 24 idzie sygnał o otwarciu, a otwarcie to pin 35(z uchwytu), 34(listwa oświetlenia tablicy).

> Tak mówi schemat.

waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Może to Ci pomoże

> złącze 2

Nie wiem do teraz gdzie jest to złącze, Czy mówimy o przekaźnikach przy akumulatorze ? Ps. Mam 3D

Napisano

> Nie wiem do teraz gdzie jest to złącze, Czy mówimy o przekaźnikach przy akumulatorze ? Ps. Mam 3D

A wiesz gdzie są bezpieczniki pod kierownicą? To właśnie tam masz to złącze.

Napisano
  • Autor

> A wiesz gdzie są bezpieczniki pod kierownicą? To właśnie tam masz to złącze.

Pewnie, że wiem gdzie są.

Tylko trzeba pamiętać, że nie mam oryginalnego centralnego lecz dorabiany. I bagażnik z "rączki" nigdy w tym samochodzie się nie otwierał odkąd go mam i wcześniejszy właściciel też mnie o tym informował.

Napisano

> Pewnie, że wiem gdzie są.

> Tylko trzeba pamiętać, że nie mam oryginalnego centralnego lecz dorabiany.

To były takie wersje?

Napisano
  • Autor

> To były takie wersje?

Tak bo każdy ma w kluczyku oryginalnym przyciski od własnie oryginalnego centralnego zamka. A ja mam dorabiane wszystko.

Nie wiem jak problem rozwiązać bo z elektrycznych spraw dobry nie jestem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.