Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośniki w drzwiach astra f 98

Featured Replies

Napisano

Witam

Wiecie może jakiej wielkości są głośniki w drzwiach przednich w astrze f z 98 r. ??

Napisano

> W przednich? 16/16,5 cm.

A maksymalna głębokość?? Powiedzmy, że zmieniamy również dystans tylko na jaki??

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

Dzięki za szybką odpowiedź.

Mam jeszcze jedno pytanie : Jak kupie nowe głośniki to zamontuje je bez problemu czy będę potrzebował przejściówek lub czegoś podobnego ?? Głośniki kupie oczywiście tej samej wielkości

Napisano

Maksymalna głębokość to jakieś 60-65mm, zależy jaki zastosujesz dystans, jak będzie za głęboki głośnik to albo nie wejdzie, ale będzie wystawał spod tapicerki.

Eriol, będziesz potrzebował dystansu, najlepiej z MDFu. Poza tym pewnie wtyczka nie będzie pasować, będziesz musiał ją obciąć i założyć konektory.

Napisano

> Dzięki za szybką odpowiedź.

> Mam jeszcze jedno pytanie : Jak kupie nowe głośniki to zamontuje je bez problemu czy będę

> potrzebował przejściówek lub czegoś podobnego ?? Głośniki kupie oczywiście tej samej wielkości

O ile masz oryginalne dystanse to wejda bez problemu

Pozdrawiam

Napisano

> zależy jaki zastosujesz dystans, jak będzie za głęboki

> głośnik to albo nie wejdzie, ale będzie wystawał spod tapicerki.

Albo nie otworzysz do końca szyby - tak właśnie mam teraz, a ostatnio padł mi prawy głośnik i chciałbym zakupić taki aby można było włożyć jak najgłębszy i przy jakim dystansie.

PZDR VEN

Napisano

U mnie głośnik opiera się o szynę szyby. Ja zamontowałem Helix Dark Blue, po ściągnięciu gumy z magnesu weszły bez problemu, ale dystans robiłem sam, i musiałem delikatnie podciąć tapicerkę od wewnątrz.

Napisano

> chciałbym zakupić taki aby można było włożyć jak najgłębszy i przy jakim dystansie.

Kiedyś kupiłem dokładnie te dystanse: KLIK. Nie spotkałem głośnika, który byłby za głęboki przy ich zastosowaniu.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> O ile masz oryginalne dystanse to wejda bez problemu

Z tego co mi wiadomo to mam fabryczne głośniki , czyli mam rozumieć że mam te oryginalne dystanse tak ?

Napisano

Fabryczne głośniki mają dystans... razem z głośnikiem smile.gif

Napisano

> . Nie spotkałem głośnika, który byłby za głęboki przy

> ich zastosowaniu.

Ok, wierzę twojej ocenie więc je sobie zakupię, a zadam pytanko jak dużo głośników zmieniałeś w bryczce.

I drugie pytanie bardziej do ogółu jakie zakupić budżetowe głośniki i najlepiej razem gwizdkami grinser006.gif, chodzi mi o rozsądne połączenie jakości i ceny.

PZDR VEN

Napisano

> zadam pytanko jak dużo głośników zmieniałeś w bryczce.

W dwóch bryczkach wink.gif Dużo zmieniałem, a w zasadzie testowałem pod sklepem car-audio znajomego. Starałem się znaleźć jakieś głośniki do 400zł, które zagrałyby lepiej niż oryginały. Przymierzyłem kilkanaście egzemplarzy i... wciąż słucham oryginałów smile.gif

Pozdroofka

Napisano

Jeśli szukasz głośników to takie których głębokość midbasów nie przekracza 60mm z zastosowaniem dystansów które podał kolega @lelek. Wtedy szybę otworzysz do końca. Ja u siebie wkładałem kappa, których głebokość jest 56 mm.

A głośniki to np DLS RS6 , ale to trochę drogie.

Napisano

Dzięki wielkie za poradę. Ja mam JBLe tylko nie pamiętam jakie dokładnie i jaki rozmiar (głębokość), może po zastosowaniu tych dystansów szyba by się otwierała i może byłaby szansa naprawić głośnik bądź zakupić taki sam.

PZDR VEN

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.