Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zawór nagrzewnicy

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję kupić zawór nagrzewnicy. Używka odpada, bo jednego oglądałem i widać było ze ciekł, kupiłem innego, założyłem i znów mam kałużę w samochodzie. Na allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/zawor-nagrzewnicy-fiat-uno-po-93-roku-i2390372599.html, http://allegro.pl/zawor-nagrzewnicy-fiat-uno-do-92r-fiorino-91-93-i2343538954.html ale czym one się różnią to nie wiem? spineyes.gif

Gdzie jeszcze dostałbym taki zawór i za ile?

Napisano

Najlepiej zabrać ze sobą stary zawór i na miejscu w sklepie motoryzacyjnym sprzedawca dobierze wink.gif

Napisano

właściwy zawór to ten drugi po '93, z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że w cenie zaworu kupisz całą nagrzewnicę z zaworem wink.gif

najlepiej kup gdzieś używkę z zaworem, bo te zamienniki u mnie też się lały no.gifsick.gif

Napisano

Jak na allegro mają takie części to i w sklepie powinni mieć waytogo.gif

Napisano

> w cenie zaworu kupisz

> całą nagrzewnicę z zaworem

Tak, tylko że do wymiany nagrzenicy trzeba wywalić całą deskę rozdzielczą a zawór da się wymienić bez demolki

Napisano

> Tak, tylko że do wymiany nagrzenicy trzeba wywalić całą deskę rozdzielczą a zawór da się wymienić

> bez demolki

no proszę Cię, chyba nigdy nie wyjmowałeś nagrzewnicy w Uno facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> no proszę Cię, chyba nigdy nie wyjmowałeś nagrzewnicy w Uno

No ale z wywaleniem konsoli centralnej i zespołu nawiewów jest rzeczywiście znacznie więcej pracy, niż z wymianą samego zaworu.

Napisano

> No ale z wywaleniem konsoli centralnej i zespołu nawiewów jest rzeczywiście znacznie więcej pracy,

> niż z wymianą samego zaworu.

sorry, ale wymieniałem zawór i nagrzewnicę i nigdy nie zdejmowałem deski ani konsoli środkowej, więc nie teoretyzujcie skromny.gif

Napisano

> sorry, ale wymieniałem zawór i nagrzewnicę i nigdy nie zdejmowałem deski ani konsoli środkowej,

> więc nie teoretyzujcie

Joshi - czasami nagrzewnica się "zawulkanizuje" do obudowy w której siedzi i wtedy bez rozprucia nie ma siły żeby ją wyciągnąć.

pozdr

Napisano

wyjmowałem w 3 Uniakach i nigdy nie było problemu z wyjęciem nagrzewnicy, roczniki 2001, 1996 i bodajże 1992 wink.gif

jeżeli w sporadycznych przypadkach nagrzewnica się "zawulkanizuje" to niech wyżej nie piszą, że do każdego wyjęcia nagrzewnicy trzeba demontować pół auta waytogo.gif

Napisano
  • Autor

objechałem dziś sklepy i zaworu nagrzewnicy nie mają. Mogę kupić jedynie nagrzewnicę z zaworem jako całość firmy "no name" za około 100 zł. Tak więc zadzwoniłem do aso fiata. U nich nie ma problemu, mają na stanie ze 3 typy a cenowo od bodajże 70 zł w górę. Towar chyba jest chodliwy. Jutro podjadę i kupię oryginał.

Aha rozprułem ten stary zawór, żeby zobaczyć jak jest zbudowany. Przecieki pojawiają się na tej części ruchomej(taka niby ośka), która odpowiada za otwieranie i zamykanie. Są tam wpakowane dwa ringi gumowe. Jak zwyczajnie się wytrą to przepuszczają. Nawet jak bym je wymienił to musiałbym obudowę albo pokleić albo pospawać plastikiem. Ale czy to by wytrzymało? spineyes.gif Stwierdzam, że nie warto kupować używki sick.gif

Napisano

> mogę Ci powiedzieć, że w cenie zaworu kupisz

> całą nagrzewnicę z zaworem

> najlepiej kup gdzieś używkę z zaworem,

mam 3 na strychu hehe.gif

Napisano

> wyjmowałem w 3 Uniakach i nigdy nie było problemu z wyjęciem nagrzewnicy, roczniki 2001, 1996 i

> bodajże 1992

> jeżeli w sporadycznych przypadkach nagrzewnica się "zawulkanizuje" to niech wyżej nie piszą, że do

> każdego wyjęcia nagrzewnicy trzeba demontować pół auta

Ja musiałem zmienić jej wentylator, więc rozbabrałem wszystko. Mówisz że samą nagrzewnicę się wyciągnie bokiem po stronie nóg pasażera?

Napisano

> Ja musiałem zmienić jej wentylator, więc rozbabrałem wszystko. Mówisz że samą nagrzewnicę się

> wyciągnie bokiem po stronie nóg pasażera?

bez problemu

odkręcasz węże od nagrzewnicy /wkładu/ i heya

Napisano

> bez problemu

> odkręcasz węże od nagrzewnicy /wkładu/ i heya

Dzięki, warto wiedzieć.

Napisano

> bez problemu

> odkręcasz węże od nagrzewnicy /wkładu/ i heya

mówię o demontażu dechy bo jak miałem UNO i chciałem wymienić nagrzewnicę to wówczas takie dostałem info tu na forum - jak jest tak jak piszesz powyżej to szkoda, że wcześniej się nie odzywałeś

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.