Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

prosze o pomoc

Featured Replies

Napisano

witam od miesiąca jestem posiadaczem seja sporting 99rok 108 tyś przebiegu silnik 1,1 spi i mam z nim problem na iegu jałowym silnik co kilka sekund sie zatrzęsie i troszke nierówno pracuje podczas jazdy ma dziwne zachwiewy np jade 80 i chce przyśpieszyć wciskam gaz a on nie reaguje dopiero po chwili sie ocyra i przyspiesza albo rozpedzam sie idzie idzie 2 sekundy zalamki znowu idzie znowu załamka a nieraz jak jade to wszystko jest ok . Dodam ze swiece kable olej rorzą filtryśą nowe i krokowiec wygląda na nowy. Czy ma ktoś pomysł co mu dolega?

Napisano

czujnik położenia wału sprawdź - jak brudny to wyczyść, wężyki z podciśnienia też radziłbym sprawdzić czy nie są popękane.

Napisano

> dzieki kolego powiec ten czujnik bez kanału wyjme????

tak wyjmiesz tylko musisz dzwignac parcha troszkę

Napisano
  • Autor

dzieki za szybką odpowiedz w piatek sie tym zajme bo wścieklizny jusz dostaje

Napisano

> dzieki kolego powiec ten czujnik bez kanału wyjme????

Nie musisz nic wyjmować wink.gif Kwestia przeczyszczenie go lub sprawdzenia czy szpara pomiędzy kołem pasowym, a czujnikiem jest odpowiednia i czy owym czujnik nie jest brudny z wierzchu, reguluje go jedna śruba. Dostęp do niego będziesz miał jak ściagniesz koło prawe przednie, zdejmiesz plastikowe nadkole i pojawi Ci się koło pasowe, a przy nim owy czujnik wink.gif Szczelinomierz, troche beznynki ekstrkacyjnej i powodzenia waytogo.gif

Napisano

> orientujesz sie jaka szczelina tam powinna być?

Z mądrej ksiązki - CC Sam Naprawiam, dla silnika 1.1 SPi - czyli taki sam jak posiadasz: "Odstęp czoła czujnika od zębów obwiedni zębatej (nieregulowany): 1,0+-0.5mm." Raczej tak to powinno wyglądać - ustaw na 0.7/0.8mm i będzie waytogo.gif

Napisano

> Nie musisz nic wyjmować Kwestia przeczyszczenie go lub sprawdzenia czy szpara pomiędzy kołem

> pasowym, a czujnikiem jest odpowiednia i czy owym czujnik nie jest brudny z wierzchu, reguluje

> go jedna śruba. Dostęp do niego będziesz miał jak ściagniesz koło prawe przednie, zdejmiesz

> plastikowe nadkole i pojawi Ci się koło pasowe, a przy nim owy czujnik Szczelinomierz, troche

> beznynki ekstrkacyjnej i powodzenia

co za bajki opowiadasz

jaka tam jest regulacja?

sam cytujesz "nieregulowany"

Napisano

> co za bajki opowiadasz

> jaka tam jest regulacja?

> sam cytujesz "nieregulowany"

Zwał jak zwał, w książce różne określenia są, a szpare miedzy kołem, a czujnikiem musisz ustawić. Tam odkrecane są trzy śruby, przy czujniku i górna. Najważniejsze, że kolega, który miał problem - wie o co chodzi i gdzie owy czujnik znalezc waytogo.gif

Dla wątku, pomocnicze foto:

kopiasta60296.jpg

Napisano

> Zwał jak zwał, w książce różne określenia są, a szpare miedzy kołem, a czujnikiem musisz ustawić.

> Tam odkrecane są trzy śruby, przy czujniku i górna. Najważniejsze, że kolega, który miał

> problem - wie o co chodzi i gdzie owy czujnik znalezc

> Dla wątku, pomocnicze foto:

Te, ale on ma 1.1, a w 1.1 czujnik masz z przodu grinser006.gif

Napisano

> Te, ale on ma 1.1, a w 1.1 czujnik masz z przodu

To maj mistejk zlosnik.gifwaytogo.gif Pamiętam, że u mnie się to udało ustawić, ale to kilka lat temu robiłem 270751858-jezyk.gif Swoją drogą jestem ciekaw jak w 1.1 jest to zamontowane wink.gif

Napisano

> co za bajki opowiadasz

> jaka tam jest regulacja?

> sam cytujesz "nieregulowany"

Jest regulacja za pomocą pilnika zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

czujnik wyczyszczony nie pomoglo mam inne mocowanie niz na foto ale mniejsza z tym przejrzałem podciśnienia i mam wrażenie żę są pomylone węzyki które wychodzą od obudowy filtra powietrza jeden idzie do przepustnicy a drugi do węża który łączy sie z obudową filtra i przy tej obudowie sie schodza i pytanie który w który króciec bo sa obok siebie ale mają różne otwory

Napisano

> Zwał jak zwał, w książce różne określenia są, a szpare miedzy kołem, a czujnikiem musisz ustawić.

> Tam odkrecane są trzy śruby, przy czujniku i górna. Najważniejsze, że kolega, który miał

> problem - wie o co chodzi i gdzie owy czujnik znalezc

> Dla wątku, pomocnicze foto:

na fotce na pewno nie jest 1,1 alien.gif a o takim kolega mówił zlosnik.gif

Napisano

> czujnik wyczyszczony nie pomoglo mam inne mocowanie niz na foto ale mniejsza z tym przejrzałem

> podciśnienia i mam wrażenie żę są pomylone węzyki które wychodzą od obudowy filtra powietrza

> jeden idzie do przepustnicy a drugi do węża który łączy sie z obudową filtra i przy tej

> obudowie sie schodza i pytanie który w który króciec bo sa obok siebie ale mają różne otwory

na twoim miejscu sprawdziłbym wezyk mapsensora. ten co idzie od kolektora ssacego do czujnika przy komputerze. nie wywala ci zadnego błedu na blacie??

Napisano

Uwaga przy zmianie przerwy

Urywają się śruby (śrubeczki) grinser006.gif

Nie pukać bo jest delikatne

Napisano

> na fotce na pewno nie jest 1,1 a o takim kolega mówił

Przecież się poprawiłem i zaznaczone, że to u mnie w 900tce zlosnik.gif

Żeby nie nabijać postów:

@Marcin, wężyk z mapa weź odepnij z jednej i drugiej strony i przedmuchaj np sprężonym powietrzem i sprawdź czy pomogło, one się lubią tak blokować zlosnik.gif Miałem to samo(tylko tak jak w/w 900tce) i teraz zamiast ori jest puszczony wężyk podobnej średnicy tylko ciut grubszy - do dostanie w motoryzacyjnych ze starszej epoki - na metry wink.gif Kosztuje niewiele, możesz tylko przedmuchać albo kupić takowy i podmienić, jak będzie tak samo to zostawisz sobie na przyszłość zlosnik.gif A jak pomoże to spoko waytogo.gif

Juliusz64, czemu odpowiadasz do mojego posta? hmm.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.