Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapieczone kierownice turbiny

Featured Replies

Napisano

jak stwierdzić taką usterkę i jak sobie z nią poradzić. Czy unieruchomione kierownice równają się z wymianą turbiny i są inne możliwości naprawy?

Napisano

> jak stwierdzić taką usterkę i jak sobie z nią poradzić. Czy unieruchomione kierownice równają się z

> wymianą turbiny i są inne możliwości naprawy?

zassaj rurkę od gruchy, jak wolno lub wogóle nie wraca to kierownice sie spiekły

Napisano

> jak stwierdzić taką usterkę i jak sobie z nią poradzić. Czy unieruchomione kierownice równają się z

Jeśli przez 'kierownice' masz na myśli 'sterowanie' geometrią turbiny, to jeśli pracuje jest to wyczuwalne przy pełnym but.gif , po kilku przejazdach auto-banem zaczęło działać wink.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

pytanie raczej teoretyczne, kombinuje jak mogę co jest z moim autem.

Wydaje mi się że kierownice u mnie działają w porządku bo czasem auto idzie tak jak powinno, a potem przestaje frown.gif

próbowałem metody uleczenia przez zbutowanie ale skończyło się to już dwukrotnie błędem przeładowania p0238. najpierw się nie chce wkrecać na obroty a jak juz sie odblokuje to potem idzie jak szalony z finiszem na "check engine" .

Napisano

> pytanie raczej teoretyczne, kombinuje jak mogę co jest z moim autem.

> Wydaje mi się że kierownice u mnie działają w porządku bo czasem auto idzie tak jak powinno, a

> potem przestaje

> próbowałem metody uleczenia przez zbutowanie ale skończyło się to już dwukrotnie błędem

> przeładowania p0238. najpierw się nie chce wkrecać na obroty a jak juz sie odblokuje to potem

> idzie jak szalony z finiszem na "check engine" .

zawór overboost działa prawidłowo? u mnie dopiero jego wymiana wykluczyła powyższe, miałem identyczne objawy jak kolega

Napisano

Diagnostyka tj logi dynamiczne, sprawdzenie podstawowych problemów w tym aucie finalnie zrzucenie sprężarki.

Napisano

W razie czego zamiast odrazu zabierać się do zrzucania turbiny proponuje prostszy i szybszy sposób. Zasadniczo to metoda czyszczenia ukł. dolotowego ( i czasami EGR ), a przy okazji odblokowuje zapieczone kierownice w turbinie. Odblokowałem w ten sposób już wiele turbin. Jakieś 90% skuteczności. Jak już kierownice są solidnie zapieczone to tylko demontaż turbiny.

Do mnie masz trochę daleko ale mogę podpytać czy ktoś bliżej Ciebie tego nie ma.

Napisano

Fajnie dmucha ten vw , ciekawe jak po chipsie by było wink.gif

Ja ostatnio zalałem do stilona (kolega do bmw 325tds) kleen flo tko diesel , i jakby mniej dymiło , a u kolegi spadło dodatkowo spalanie ~0.5L w mieście smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.