Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyrejestrowanie przyczepy kempingowej...

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, przerabiał ktoś? Trzeba złomować? Sprawę dodatkowo komplikuje to, że jest to spadek. I dwóch spadkobierców.

Jak to ugryźć?

Napisano

> Jak w temacie, przerabiał ktoś? Trzeba złomować? Sprawę dodatkowo komplikuje to, że jest to spadek.

> I dwóch spadkobierców.

> Jak to ugryźć?

Zastanawiam się jak w ogóle zezłomować coś co składa się głównie z laminatu, płyt wiórowych, wykładzin dywanowych itp.

No chyba, że zakład utylizacji pojazdów przewiduje nawet to i przyjmie. Choć podejrzewam, że w przypadku takich pojazdów to kręcą nosem i nie chcą przyjąć, bo to nie jest metalowe.

Napisano
  • Autor

Dzwoniłem do firmy zajmującej się kasacją aut, miły pan powiedział że złomują tylko pojazdy silnikowe, a w/w silnika jakby nie patrzeć nie ma...

Napisano

> Dzwoniłem do firmy zajmującej się kasacją aut, miły pan powiedział że złomują tylko pojazdy

> silnikowe, a w/w silnika jakby nie patrzeć nie ma...

a chcesz zezłomować czy tylko pozbyć się papierów a budę mieć na altankę grinser006.gif

z tego co wiem, nie ma innej opcji jak tylko papier na złomowanie oslabiony.gif

Napisano

> Jak w temacie, przerabiał ktoś? Trzeba złomować? Sprawę dodatkowo komplikuje to, że jest to spadek.

> I dwóch spadkobierców.

> Jak to ugryźć?

OC na rok kosztuje 21zł - w razie gdyby złomowanie się nie powiodło, to nie jest duży koszt. wink.gif

Napisano

> Zastanawiam się jak w ogóle zezłomować coś co składa się głównie z laminatu, płyt wiórowych,

> wykładzin dywanowych itp.

.

99,9% przyczep jest z blachy alu i pianki smile.gif nie mowie o wnetrzu

Napisano

> .

> 99,9% przyczep jest z blachy alu i pianki nie mowie o wnetrzu

zach. przyczepa w miarę kompletna to kopalnia $$$

byle szyba czy klosz to idzie w setki złotych

a rama na podłodziówkę czy towarową ... IMO spokojnie na części za 5kzł idzie sprzedać skromny.gif

pozostaje kwestia kwitu grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Na rozbieranie i sprzedaż nie mam czasu (co z kwitami), może sprzedać w całości?

Generalnie chciałbym pozbyć się złomka, bo stan jej jest delikatnie mówiąc nie najlepszy. Choć podwozie jest w całkiem dobrym stanie.

Skołowany jestem. sick.gif

Napisano
  • Autor

No tak, ale opłacać w nieskończoność ?

Napisano

> Na rozbieranie i sprzedaż nie mam czasu (co z kwitami), może sprzedać w całości?

> Generalnie chciałbym pozbyć się złomka, bo stan jej jest delikatnie mówiąc nie najlepszy. Choć

> podwozie jest w całkiem dobrym stanie.

> Skołowany jestem.

No to spróbuj może sprzedać 270751858-jezyk.gif Co to za przyczepa?

Napisano

> Na rozbieranie i sprzedaż nie mam czasu (co z kwitami), może sprzedać w całości?

> Generalnie chciałbym pozbyć się złomka, bo stan jej jest delikatnie mówiąc nie najlepszy. Choć

> podwozie jest w całkiem dobrym stanie.

> Skołowany jestem.

to wystaw na sprzedaż ktoś kupi na części jeśli jest faktycznie złom icon_rolleyes.gif

a co to za przyczepa hmm.gif

Napisano
  • Autor

A można sprzedać spadek bez przerejestrowania na siebie?

Napisano

> A można sprzedać spadek bez przerejestrowania na siebie?

niewiem.gif

ale jak widzisz parę zł można wyrwać, więc może warto się zainteresować i przerejestrować gdyby była taka konieczność ?

spokojnie ze 3tyś weźmiesz o ile jest w miarę kompletna ok.gif

bo te 6tyś z ogłoszenia to takie pobożne życzenie za 30letnią budkę icon_rolleyes.gif

Napisano

nie.

możesz sprzedać dopiero jak masz wyrok sądu z postępowania spadkowego.

zrób inaczej.

wypowiedź umowę ubezpieczenia w zakładzie ubezpieczeń gdzie masz je obecnie i PO ZABIEGU - niech stoi na działce smile.gif czy oddaj komuś znajomemu (dopilnuj aby nie byłą wykorzystywana na drogach, lub usuń znaki identyfikacyjne ramy / nadwozia publicznych).

sobie zabierz tylko tablice, aby przypadkiem komuś do głowy nie przyszło je wykorzystać

wszystko jest zgodnie z prawem - przyczepa nie jeździ i nie robisz przeglądów i nie płacisz ubezp., bo je wypowiedziałeś grinser006.gif

Tak się robi z każdym środkiem transportu.

Napisano

Można. Przerabiałem to niedawno. Problem w tym, że musisz mieć prawomocną decyzję , że przyczepa jest twoja i dać oryginał tej decyzji kupującemu. Pozostaje jeszcze kwestia podatku od wzbogacenia ale w przypadku tej przyczepy będzie pomijalny.

Napisano

> Można. Przerabiałem to niedawno. Problem w tym, że musisz mieć prawomocną decyzję , że przyczepa

> jest twoja i dać oryginał tej decyzji kupującemu. Pozostaje jeszcze kwestia podatku od

> wzbogacenia ale w przypadku tej przyczepy będzie pomijalny.

zgadza się, zastosowałem powyżej za duży skrót myślowy - nie chodziło mi o to, że musisz ją po wyroku postępowania spadkowego rejestrować na siebie. Naturalnie możesz z tym dokumentem sprzedać.

Jeśli spadkobierców jest kilku to wszsycy są wymeiniani w umowie i wszyscy podpisują się na umowie kupna -sprzedaży.

druga cześć mojej rady aktualna i sprawdzona w praktyce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.