Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto w leasingu a wyjazd zagraniczny

Featured Replies

Napisano

> Ni wim.

> Ale on chyba od strony BiH-u wjeżdżał (z Dubrownika najkrótszą drogą do A jechał...)

Tak czy siak granice Czarnogora-Albania przekraczal

Napisano

> Strasznie czochrali go na granicy,

Musi mu z pyska na 15 lat bez prawa do apelacji patrzyło.

Granicę BiH, HR, MNE, AL przekraczałem, nikt nic ode mnie nie chciał poza paszportami, DR i ZK.

Napisano

> Ni wim.

> Ale on chyba od strony BiH-u wjeżdżał (z Dubrownika najkrótszą drogą do A jechał...)

To musiał jechać przez Czarnogórę, nie ma innego połączenia z Dubrownika i BiH z Albanią.

A tak odnośnie jeszcze upoważnienia - czyli twierdzicie że te dane na stronie PZM Travel to tylko wyciąganie kasy i nie warto wyrabiać ??

Dwa lata temu jadąc na wakacje wykupiłem to zaświadczenie, w ubiegłym roku już nie. I nie wiem czy jest sens w tym roku ??

Niby jest tabela "Państwa, które wymagają zgody właściciela (upoważnienia) na użytkowanie pojazdu", ale z drugiej strony co mają pisać. W końcu na tym zarabiają niewiem.gif

Napisano

Po Bałkanach jeżdżę od kilkunastu lat różnymi samochodami. Nigdy nikt ode mnie nie chciał żadnego kwitu.

Raz chyba w 1999 r. miałem taki kwit z PZM, później miewałem pisemne upoważnienia właściciela - czy to osoby fizycznej, czy leasingodawcy.

Nikt nigdy ich nie oglądał.

Napisano

> Po Bałkanach jeżdżę od kilkunastu lat różnymi samochodami. Nigdy nikt ode mnie nie chciał żadnego

> kwitu.

> Raz chyba w 1999 r. miałem taki kwit z PZM, później miewałem pisemne upoważnienia właściciela - czy

> to osoby fizycznej, czy leasingodawcy.

> Nikt nigdy ich nie oglądał.

Auto mam firmowe, a właścicielem jest bank (leasing). Z BZ WBK mam upowaznienie do wyjazdu za granicę w języku polskim. Rok temu nic więcej nie miałem i tak zjeździłem Cro i BiH. W tym roku Czarnogóra i wypad do Albanii i nie wiem czy warto brać ten świstek z PZM. Niby to tylko 40 zł, ale z drugiej strony tak dla zasady nie lubię jak ktoś mnie próbuje niepotrzebnie oskubać nawet na 1 zł wink.gif

Napisano

> W tym roku Czarnogóra i wypad do Albanii i nie wiem czy warto brać ten świstek z PZM.

Ja bym se darował. To są Bałkany - sam zobaczysz jak w MNE i AL traktują przepisy ruchu drogowego. Nawet światła w nocy są opcjonalne - zawsze można skorzystać z tego, że całkiem nieźle świeci ten co jedzie z tyłu.

Napisano

> To musiał jechać przez Czarnogórę, nie ma innego połączenia z Dubrownika i BiH z Albanią.

> A tak odnośnie jeszcze upoważnienia - czyli twierdzicie że te dane na stronie PZM Travel to tylko

> wyciąganie kasy i nie warto wyrabiać ??

> Dwa lata temu jadąc na wakacje wykupiłem to zaświadczenie, w ubiegłym roku już nie. I nie wiem czy

> jest sens w tym roku ??

> Niby jest tabela "Państwa, które wymagają zgody właściciela (upoważnienia) na użytkowanie pojazdu",

> ale z drugiej strony co mają pisać. W końcu na tym zarabiają

Kontrolowano mnie za granicą kilka razy i NIGDY nie wymagano _ŻADNYCH_ zaświadczeń.

Odpowiem tak:

Ja dla spokoju sumienia wypisałbym zwykłe "na świstku", lub - jeśli fura w lizingu - wziąłbym od lizingu.

Dopóki nie zaczniesz odwalać jakichś dziwnych akcji - nie licz na to, że zaczną Cię czochrać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.