Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen Jumper ściąga po wyjściu ze skrętu

Featured Replies

Napisano

Auto posiadam od kilku dni i zauważyłem następujący problem. Skręcam na skrzyżowaniu w lewo - po wyjściu z zakrętu auto przez kilka km ściąga w lewo, trzeba kontrować. Gdy skręcę w prawo to ściąga później w prawo. Po dłuższej jeździe na wprost prowadzi się idealnie, można puścić kierownicę i jedzie prosto. W czym problem?

Dziś kumpel powiedział mi, że ma ten sam problem w Espace.

edit

Wiele takich tematów znalazłem w końcu i dotyczą najróżniejszych marek. Jako przyczynę podają uszkodzone łożyska McPhersona

Napisano

> luzy w zawieszeniu jedz na szarpaki

Nie czuć żadnych luzów, nic nie stuka, nie puka.

Napisano

W uno miałem podobnie. W poduszce amortyzatora w miejscu w którym skręca się amortyzator zrobiła się fasolka i jaja działy się podobne do Twoich.

Napisano

> W uno miałem podobnie. W poduszce amortyzatora w miejscu w którym skręca się amortyzator zrobiła

> się fasolka i jaja działy się podobne do Twoich.

Jutro dzwonię do warsztatu i umawiam się na sprawdzenie/wymianę łożysk kolumn. Koszt niewielki a pewnie komfort po naprawie duży.

Napisano

> Auto posiadam od kilku dni i zauważyłem następujący problem. Skręcam na skrzyżowaniu w lewo - po

> wyjściu z zakrętu auto przez kilka km ściąga w lewo, trzeba kontrować. Gdy skręcę w prawo to

> ściąga później w prawo. Po dłuższej jeździe na wprost prowadzi się idealnie, można puścić

> kierownicę i jedzie prosto. W czym problem?

Kolega z C4 Picasso jeździł na regulację maglownicy.

Napisano

> Auto posiadam od kilku dni i zauważyłem następujący problem. Skręcam na skrzyżowaniu w lewo - po

> wyjściu z zakrętu auto przez kilka km ściąga w lewo, trzeba kontrować. Gdy skręcę w prawo to

> ściąga później w prawo. Po dłuższej jeździe na wprost prowadzi się idealnie, można puścić

> Dziś kumpel powiedział mi, że ma ten sam problem w Espace.

> edit

> Wiele takich tematów znalazłem w końcu i dotyczą najróżniejszych marek. Jako przyczynę podają

> uszkodzone łożyska McPhersona

Na 99% łożyska macphersonów, miałem to samo. Wymień tez od razu poduszki tych łozysk ok.gif

Napisano

na 100% to są łożyska McPhersona przerabiałem temat w służbowym

Napisano

> na 100% to są łożyska McPhersona przerabiałem temat w służbowym

Tylko nikt mi nie może w tym tyg. wymienić a Logana stawiam na serwis buu.gif

Napisano

> Tylko nikt mi nie może w tym tyg. wymienić a Logana stawiam na serwis

Żaden z kącikowych macherów nie da rady ??

W sumie roboty nie ma dużo więcej się schodzi z rozkręcaniem plastików facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

mnie to wyglada na luz na drazku kierowniczym

Napisano

> Żaden z kącikowych macherów nie da rady ??

Poziomkowa urlopuje

Napisano

> mnie to wyglada na luz na drazku kierowniczym

Luzu nie ma najmniejszego

Napisano

> Luzu nie ma najmniejszego

kierownica ladnie sie odkreca po wyjsciu z zakretu do pozycji prostej ?

Napisano

> kierownica ladnie sie odkreca po wyjsciu z zakretu do pozycji prostej ?

Nie odkręca się bo stoją łożyska, jak skręcisz w lewo to po wyprostowaniu będzie ciągnęło w lewo, jak skręcisz w prawo to po wyprostowaniu ciągnie w prawo, wkurza strasznie zlosnik.gif

Napisano

> Nie odkręca się bo stoją łożyska, jak skręcisz w lewo to po wyprostowaniu będzie ciągnęło w lewo,

> jak skręcisz w prawo to po wyprostowaniu ciągnie w prawo, wkurza strasznie

Dokładnie tak jak opisałeś.

Napisano

> Żaden z kącikowych macherów nie da rady ??

> W sumie roboty nie ma dużo więcej się schodzi z rozkręcaniem plastików

Zalezy, który model, jeśli 94-02 to rozkręcenie plastików to kwestia chyba 6 śrubek wink.gif

Gorzej jeśli śruby mocujące od spodu są zardzewiałe i sie ukręcą przy demontażu...

W każdym razie mój mechanik walczył z jednym łożyskiem prawie 3 godziny, mając dostępny cały potrzebny sprzęt ok.gif

Napisano

> Zalezy, który model, jeśli 94-02 to rozkręcenie plastików to kwestia chyba 6 śrubek

To dobrze, bo rocznik 2000.

Napisano

> Mirek Ci nie pomoze ??

Miałem rano wymianę licznika gazowego i jak goście poszli to na biegu zerwałem się do firmy. Kartka z kontaktem została na biurku blush.gif

Może zdążę do Ciebie podjechać około 16-17 po te łożyska i od razu pewnie olej i filtr.

Napisano

Jedna strona już zrobiona, zamiast łożyska była tylko rdza.

Napisano

> Jedna strona już zrobiona, zamiast łożyska była tylko rdza.

za dwa lata bedzie to samo bo taka przypadlosc tych modeli frown.gif

Czesto ludzie wymieniaja lozysko a nie zakladaja nowego uszczelnienia/manszety i jeszcze szybciej pada no.gif

Napisano

> Dziś kumpel powiedział mi, że ma ten sam problem w Espace.

> edit

> Wiele takich tematów znalazłem w końcu i dotyczą najróżniejszych marek. Jako przyczynę podają

> uszkodzone łożyska McPhersona

mialem to samo w boxerze, a to jeden pieron i przyczyną były poduszki mcpersonów grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.