Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wtórniki blach pl a polizei

Featured Replies

Napisano

Właśnie jak to jest? Bo słyszałem, że niemieccy busted.gif czepiają się takich aut, które mają ten sam nr. rej, a kolejne blachy . Prawda to? Miał ktoś jakieś doświadczenia?

Napisano

> Właśnie jak to jest? Bo słyszałem, że niemieccy czepiają się takich aut, które mają ten sam nr.

> rej, a kolejne blachy . Prawda to? Miał ktoś jakieś doświadczenia?

prawda

nie miałem

Napisano

> dzięki tak myślałem

> A może wiesz jakie są reperkusje za to?

no wiesz , dokładnie nie wiem bo nie miałem do czynienia osobiście

ale ... finalnie żadne ... ale holowanie auta i dołek do wyjasnienia to prawdopodobne scenariusze

ja osobiście zaliczyłem zatrzymanie na przejściu granicznym bo komuś się zapomniało w PL wykreślic auto z rejestruj skradzionych ( odnalazło się po 1 dniu )

Napisano
  • Autor

> no wiesz , dokładnie nie wiem bo nie miałem do czynienia osobiście

> ale ... finalnie żadne ... ale holowanie auta i dołek do wyjasnienia to prawdopodobne scenariusze

to chciałem usłyszeć... tfu zobaczyć... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Właśnie jak to jest? Bo słyszałem, że niemieccy czepiają się takich aut, które mają ten sam nr.

> rej, a kolejne blachy . Prawda to? Miał ktoś jakieś doświadczenia?

Ale zeby sie czepiali, to musieliby miec w jakiejs bazie danych te tablice jako skradzione.

Czy w takim razie to dziala tak, ze jak sie w Polsce na policji zglosi ze tablice zostaly zgubione albo skradzione, to policja wpisuje do bazy danych informacje o kradziezy i potem to jest dostepne dla calej policji w EU.

Brzmi troche jak kosmos.

Pozatym w przypadku gdy blachy byly zgubione a nie skradzione, to nie powinno byc nic wpisywane.

Ja sie naszczescie nie musze martwic, bo u mnie blacha to zwykly kawalek plastiku ktory kazdy sobie moze zrobic za piątaka w sklepie motoryzacyjnym.

Napisano

> Ale zeby sie czepiali, to musieliby miec w jakiejs bazie danych te tablice jako skradzione.

> Czy w takim razie to dziala tak, ze jak sie w Polsce na policji zglosi ze tablice zostaly zgubione

> albo skradzione, to policja wpisuje do bazy danych informacje o kradziezy i potem to jest

> dostepne dla calej policji w EU.

> Brzmi troche jak kosmos.

> Pozatym w przypadku gdy blachy byly zgubione a nie skradzione, to nie powinno byc nic wpisywane.

> Ja sie naszczescie nie musze martwic, bo u mnie blacha to zwykly kawalek plastiku ktory kazdy sobie

> moze zrobic za piątaka w sklepie motoryzacyjnym.

Zagubione blachy też mogą być wykorzystane do popełnienia przestępstwa, nie sądzisz?

Napisano

> Zagubione blachy też mogą być wykorzystane do popełnienia przestępstwa, nie sądzisz?

Ja wogole za bardzo nie rozumiem tej idei..

Jasne ze zgubione blachy tak samo jak skradzione moga zostac wykorzystane do przestepstwa.

Ale tak samo podrobione blachy moga zostac wykorzystane do przestepstwa. To chyba jest najlepszy sposob dla przestepcy. Nie musi ani ukrasc ani znalesc blachy. Poprostu sobie ja zrobi z najbardziej odpowiadajacym mu numerem. Wlasciciel orygnalnej blachy z takim samym numerem nie jest swiadomy w takim przypadku. Blachy nie sa zgloszone jako zgubione albo skradzione. Wiec wogole po jakiego grzyba ktos mialby sie bawic w popelnianie przestepstwa ze skradzionymi lub zgubionymi blachami???

I tak samo po co to wszystko zglaszac, skoro nawet bez kradzizy albo zgubienia i tak ktos moze uzyc naszych blach jak sobie je podrobi.

Napisano

> jak sobie je podrobi.

Po co podrabiać, jak po ulicach jeżdżą tysiące gotowych, oryginalnych, do wzięcia od ręki?

Napisano

> Po co podrabiać, jak po ulicach jeżdżą tysiące gotowych, oryginalnych, do wzięcia od ręki?

Dlatego że jak je komuś ukradną to praktycznie od razu jest to zgłaszane i są "spalone"

Napisano

> Dlatego że jak je komuś ukradną to praktycznie od razu jest to zgłaszane i są "spalone"

Są spalone wtedy, gdy ktoś cię zatrzyma i zacznie sprawdzać czy faktycznie nie kradzione. Podjeżdżając na stację benzynową po darmowe paliwo czy pod bank po darmową kasę nikt nawet nie pomyśli, że masz kradzione blachy. Musiałbyś jechać zdecydowanie za szybko albo zdecydowanie za wolno, żeby ktoś cię zatrzymał.

Podejrzewam, że jadąc +20 w stosunku do ograniczeń, można przejechać Polskę wzdłuż i wszerz i nikt nawet palcem nie kiwnie w mijanych radiowozach. Chyba, że będzie akcja na kradzione tablice, to wtedy przez jeden tydzień w roku możesz mieć z tym trudności.

Napisano

> Dlatego że jak je komuś ukradną to praktycznie od razu jest to zgłaszane i są "spalone"

zanim maszyna ruszy ...

poza tym tablic nikt nie szuka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.